ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποιος θα είναι αντι-Μίλερ;

ποιος-θα-είναι-αντι-μίλερ-503326

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στον Γιόακιμ Λεβ η απουσία του Τόμας Μίλερ από τον αυριανό ημιτελικό της Γερμανίας με την Ισπανία (21:30).

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν θεωρείται θεμέλιος λίθος στην εντυπωσιακή πορεία των «πάντσερ» έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής τέσσερα γκολ.

Ωστόσο η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στο (ιστορικό) 4-0 επί της Αργεντινής, τού στερεί το δικαίωμα να συμμετάσχει στον ημιτελικό της Τετάρτης, εναντίον της Ισπανίας.

«Σαφέστατα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για μας, αφού έχει δείξει πόσο επικίνδυνος είναι για τις αντίπαλες άμυνες. Εχουμε, όμως, παίκτες να τον αντικαταστήσουν» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόακιμ Λεβ.

Τρεις φορές έγινε αλλαγή ο Μίλερ κατά τη διάρκεια του Μundial 2010 και σε όλες προτιμήθηκε ο Πιοτρ Τροχόφσκι.

Ο 25χρονος χαφ του Αμβούργου, γεννημένος στην Πολωνία όπως οι Κλόζε και Ποντόλσι, δεν έχει όμως ποτέ ξεκινήσει βασικός, στους 34 αγώνες που έχει δώσει με την εθνική.

Η δεύτερη εναλλακτική που διαθέτει ο Λεβ, είναι ο νεαρός Τόνι Κρόος, ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που πριν από τρία χρόνια είχε αναδειχθεί MVP του παγκοσμίου πρωταθλήματος U17.

Οποια κι αν είναι η επιλογή του Λεβ, ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ, Μίροσλαβ Κλόζε, δεν ανησυχεί: «Υπάρχουν πολλοί ικανοί παίκτες στην ομάδα μας για να αναπληρώσουν αυτήν την απουσία και θα το αποδείξουν στο επόμενο ματς».

Ετοιμοι Κεντίρα και Κακάου

Ο Τόμας Μίλερ θα είναι πάντως η μοναδική απουσία στον ημιτελικό της Τετάρτης με την Ισπανία, αφού ο Σάμι Κεντίρα και ο Κακάου ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που ένιωθαν και τέθηκαν στη διάθεση του Γιοακίμ Λεβ.

«Το ιατρικό επιτελείο μας είχε πολύ δουλειά μετά την αναμέτρηση με την Αργεντινή αλλά όλοι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι για την Τετάρτη, παρότι είχαμε αμφιβολίες για τη φυσική κατάσταση του Κακάου. Ο Κεντίρα προπονείται κανονικά με την ομάδα, παρότι ακολουθεί λίγο πιο ελαφρύ πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό, είμαστε χαρούμενο αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι ενόψει ημιτελικού», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της «Νασιονάλμανσαφτ».

Ο Κεντίρα είναι βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της Γερμανίας από την αρχή της διοργάνωσης και την Τετάρτη θα κληθεί να τα βάλει με τα «θηρία» της μεσαίας γραμμής της Ισπανίας, ενώ ο Κακάου ίσως είναι ο αντικαταστάτης του Μίλερ στη μοναδική θέση που «παίζεται» ακόμα για την ενδεκάδα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου