ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κανένα… φωτεινό σημείο ορίζοντα

κανένα-φωτεινό-σημείο-ορίζοντα-502921

Οσο δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στην ομάδα ο Στράτος Γιδόπουλος, εξελίξεις δεν σηματοδοτούνται στη Νέα Ιωνία και στη Νίκη Βόλου. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα περιμένουν πολύ ακόμα και ετοιμάζονται μετά τους Παπαστεργίου και Μωυσίδη να ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της προσφυγής, ενώ δεν ακούγεται τίποτα περί ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ…

Στη Νέα Ιωνία θεωρούν ότι το ποσό που έχει βάλει ο Γιδόπουλος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, βάζει απαγορευτικό στη διάθεση οποιουδήποτε να βοηθήσει την ομάδα. Ο έμπειρος παράγοντας έχει πει ότι θέλει γύρω στα 350.000 ευρώ για να παραδώσει τις μετοχές και δεν υπάρχει κανείς που με ένα τόσο υψηλό τίμημα να έχει ενδιαφερθεί επίσημα. Κατά καιρούς ακούστηκαν κάποια ονόματα, αλλά από κει και πέρα τίποτα δεν προχώρησε.

Ο Στράτος Γιδόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την κυανόλευκη ΠΑΕ, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος να του δώσει τα χρήματα που ζητά για το πακέτο των μετοχών. Κινήσεις δεν κάνει από την πλευρά του και βρίσκεται όπως λέει ο ίδιος στην αναμονή, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του στο στενό του περιβάλλον για την μέχρι στιγμής αδιαφορία που υπάρχει για την ομάδα, για το πωλητήριο και για την στασιμότητα που υφίσταται, αφού ούτε καν οι φίλαθλοι πλέον αντιδρούν… Η κατάσταση αυτή «φρενάρει» και εμποδίζει κάθε εξέλιξη στο συγκρότημα της Νέας Ιωνίας και δίνει συνέχεια στο κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας που επικρατεί από την λήξη του πρωταθλήματος και μετά.

Χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα

Το βασικότερο απ’ όλα είναι οτι η ΠΑΕ δεν έχει εξασφαλίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Αυτά βέβαια είναι καθαρά διαδικαστικά και αφορούν σε χαρτιά που πρέπει να κατατεθούν στην εφορία και στο ΙΚΑ (μαζί με ένα ποσό της τάξης των 8.000 ευρώ περίπου), αλλά είναι τα πρώτα και βασικά που πρέπει να γίνουν για να παίξει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής… Επειτα βέβαια θα πρέπει να σχηματιστεί νέα διοίκηση, να επισημοποιηθούν συμφωνίες με προπονητή και παίκτες και να προχωρήσει η ομάδα για τη νέα σεζόν. Ολα όμως εξαρτώνται από την απόφαση του Στράτου Γιδόπουλου, που ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει, παρά μόνο επιμένει στο ποσό που επιθυμεί για να αποχωρήσει από την ΠΑΕ. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις πάντως φαίνεται πως δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με την κυανόλευκη ομάδα.

«Τούμπες» Δανιηλίδη

Ο Δανιηλίδης εν τω μεταξύ κάνει το δικό του παιχνίδι. Στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε δηλώσει από την πρώτη ημέρα, που είχε ακουστεί το όνομα του, ότι ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ, αλλά ψάχνει να βρει την άκρη. Στην συνέχεια είχε διαψεύσει ότι ενδιαφέρεται ο ίδιος, ακόμα και σε οργανωμένους που είχαν επικοινωνήσει μαζί του, αλλά είχε πει πώς ενδιαφερόταν κάποιος φίλος του, ενώ τώρα διαρρέει ότι δεν μπορεί να βρει τον Γιδόπουλο και πώς δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του, αλλά απλά τον απασχολεί το χρέος. Το σίγουρο είναι ότι και τον Γιδόπουλο να μην βρήκε, θα μπορούσε να είχε επικοινωνήσει και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, τουλάχιστον στον κ. Ιωαννίδη, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι προς το παρών δεν γνωρίζει τίποτα για το φημολογούμενο ενδιαφέρον. Ο κ. Δανιηλίδης φαίνεται να μην ξέρει τελικά τι θέλει… Μέσα στις επόμενες ημέρες πάντως θα φανεί πραγματικά αν ενδιαφέρεται ή όχι.

Κανονικά στη συνέλευση της ΕΕΠ

Εν τω μεταξύ ο Γιδόπουλος δήλωσε ότι θα εκπροσωπήσει κανονικά την ΠΑΕ Νίκη Βόλου στην αυριανή συνέλευση της Γ’ Εθνικής, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον καταρτισμό των ομίλων της τρίτης κατηγορίας. Βέβαια ξεκαθαρίζει ότι το κάνει μόνο και μόνο για να έχει εκπρόσωπο η Νίκη και πως αυτό δεν δείχνει απολύτως τίποτα όσον αφορά στην απόφασή του. Ετσι άπαντες βρίσκονται στην αναμονή, με τις μέρες να περνάνε και την ομάδα να παραμένει στον «αέρα». Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία συνάντησή του με τους ποδοσφαιριστές ο Στράτος Γιδόπουλος τους είχε ζητήσει περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τότε πολλοί είχαν αντιδράσει και προέβαλλαν ως δικαιολογία ότι θα είναι αργά για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της ομάδας, αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από την υπομονή και την αναμονή, από την στιγμή που όλα εξαρτώνται από το Γιδόπουλο και την επόμενη κίνησή του. Το ερώτημα που υπάρχει είναι πότε θα γίνει αυτή η κίνηση, σε τι θα αφορά, τι θα ξεκαθαρίζει και τι περιθώρια θα υπάρχουν για να μπορέσει η Νίκη να ασχοληθεί με τη νέα σεζόν και το άμεσο μέλλον. Γιατί το να δημιουργηθεί ξανά μια ομάδα την τελευταία στιγμή και να μην μπορεί να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω από την παραμονή της στην Γ’ Εθνική, είναι κάτι που δεν το επιθυμεί κανείς στη Νέα Ιωνία. Παρά ταύτα δεν γίνεται και καμία κίνηση για το αντίθετο…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου