ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη…σειρά για το πρώτο εισιτήριο

στησειρά-για-το-πρώτο-εισιτήριο-504473

Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ -αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έτσι δύο ομάδες με τόσο μεγάλη ιστορία στα παγκόσμια Κύπελλα- Ολλανδία και Ουρουγουάη, διεκδικούν απόψε (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Κέιπ Τάουν, το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται να γίνει…χαμός.

Τόσο οι «Σελέστε» του Όσκαρ Ταμπάρες όσο και οι «Οράνιε» του Φαν Μαρβικ έχουν παρουσιάσει μια πολύ καλή εικόνα μέχρι στιγμής με συνέπεια στις εμφανίσεις τους και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο. Ειδικά η Ουρουγουάη, σε κάποια παιχνίδια έχει πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης με τους Φορλάν και Σουάρεζ στην επίθεση να κάνουν…όργια. Βέβαια μπορεί ο δεύτερος να μην είναι στη διάθεση του προπονητή του για το αποψινό ματς, καθώς δέχτηκε κόκκινη κάρτα στον αλησμόνητο προημιτελικό με τη Γκάνα, ωστόσο ο αντικαταστάτης του, Σεμπάστιαν Αμπρέου δείχνει ικανός να καλύψει επάξια το κενό του άσου του Άγιαξ. Ο Όσκαρ Ταμπάρες θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και πιο προωθημένο τον Ντιέγκο Φορλάν, που θα αναμένεται να είναι ο εκφραστής των περισσότερών επιθετικών ενεργειών.

Οι «οράνιε» από την άλλη αποτελούν την έκπληξη για την ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού έμειναν μακριά από την τετράδα παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Ιταλία, η Αγγλία και η Γαλλία, ενώ οι Ουρουγουανοί εκπλήσσουν με την παρουσία τους στα ημιτελικά εκπροσωπώντας την Νότια Αμερική, την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις Αργεντινή και Βραζιλία έμειναν «εκτός νυμφώνος».

Ο Μπερτ Φαν Μαρβικ θα παίξει για ακόμη μία φορά με 4-5-1 και τον Φαν Πέρσι στην κορυφή, ενώ οι Σνάιντερ, Ρόμπεν και Κάιτ θα αναλάβουν τον δημιουργικό ρόλο πίσω από τον επιθετικό της Αρσεναλ. Οι Μπουλαρούζ, Χέιτινγκα και Ματάισεν θα επωμισθούν την αμυντική λειτουργία της ομάδας, που αποδεικνύεται ικανοποιητική, αν ληφθεί υπ΄ όψιν ότι η Ολλανδία είναι η μοναδική ομάδα στην κορυφαία διοργάνωση, που μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου