ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-501981

Ροναλντίνιο στον Ολυμπιακό μέσω Μυκόνου      

Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται τόσο για τον Καμορανέσι, όσο και για τον Ροναλντίνιο. Ο τελευταίος μάλιστα το σκέφτεται σοβαρά να έρθει στην Ελλάδα λόγω… Μυκόνου! Ετσι το παρουσιάζουν το θέμα οι Ιταλοί, αφού γνωρίζουν την αδυναμία του Βραζιλιάνου στα ξενύχτια και στη νυχτερινή ζωή.

«Η ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια στοχεύει σε καλές πορείες στο Champions League παίρνοντας σπουδαίους παίκτες σε μεγάλη ηλικία», ξεκινάει το δημοσίευμα του ilmilanista.it σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τους Ροναλντίνιο και Καμορανέσι.

«Δεν είναι καθόλου επιστημονική φαντασία η μεταγραφή του Ρόνι στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος συνομιλεί με τους Los Angeles Galaxy, όμως έχει πάντα στο μυαλό του και την περίπτωση να πάει στην Ελλάδα», αναφέρουν οι Ιταλοί που πέταξαν στην συνέχεια και το καρφί τους: «Η Αθήνα και η Μύκονος είναι πάντα στην καρδιά του Ροναλντίνιο, καθώς κανείς δεν ξεχνάει ότι πρωταγωνιστεί συχνά σε ξενύχτια»!  Ο Ροναλντίνιο έχει ήδη «δοκιμάσει» την ελληνική διασκέδαση και τα μπουζούκια στην Αθήνα, όπως θυμάστε από τα φωτορεπορτάζ που δημοσίευαν όλες οι εφημερίδες με τον φακό να έχει πιάσει τον Βραζιλιάνο στη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας…

Στο τέλος το δημοσίευμα καταλήγει με την άποψη πως αν φύγει ο Βραζιλιάνος άσος, θα ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις με τον Ιάπωνα Χόντα και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

 
 
 
 
 
 
  
Από το «χέρι του Θεού» ή καλύτερα του Μαραντόνα το 1986 στο Μεξικό, στο χέρι του Σουάρες. Δυο παραβάσεις που άλλαξαν την ιστορία των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη δεν έγινε αντιληπτή στον διαιτητή παραμόνο όταν είδε το βίντεο του αγώνα, ενώ η δεύτερη βάσει του κανονισμού τιμωρήθηκε με αποβολή και πέναλτι, αλλά τελικά δεν στοίχισε στην ομάδα του, αφού μετά ήρθε το… πόδι του «τρελού» που πέτυχε το καθοριστικότερο πέναλτι.
 
 
Αυτή είναι η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Στο 121’ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης να πανηγυρίζεις που κέρδισες το πέναλτι και δέκα λεπτά μετά να είσαι στο χορτάρι και να κλαις για το χαμένο όνειρο. Κατά την γνώμη μας πάντως, ακόμα κι αν έχασαν τρία πέναλτι οι Γκανέζοι, είναι άδικα εκτός τετράδας. Ο Σουάρες μπορεί να τιμωρήθηκε με κόκκινη, αλλά γεγονός είναι ότι αν δεν είχε βάλει το… χέρι του κάνοντας τον τερματοφύλακα, θα είχε αλλάξει όλη η ιστορία του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής γιατί η μπάλα θα κατέληγε στα δίκτυα. Όμως από την άλλη δεν θα υπήρχε και αυτή η συγκλονιστική εξέλιξη που είδαν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι με κομμένη την ανάσα!
Ο Γκίαν Ασαμόα δήλωσε αμέσως μετά ότι «έτσι είναι το ποδόσφαιρο». Και η αλήθεια αυτή είναι. Αυτοί είναι οι κανονισμοί, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι ότι για αυτή την αντικανονική ενέργεια του Σουάρες δεν φτάνει μόνο η κόκκινη κάρτα. Στέρησε το όνειρο όχι μόνο της Γκάνας, αλλά μιας ολόκληρης Ηπείρου από το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά. Είναι unfair από ένα μεγάλο παίκτη να συμπεριφέρεται κατά αυτό τον τρόπο. Βέβαια είναι η πίεση, είναι το ειδικό βάρος μιας Παγκόσμιας διοργάνωσης, είναι το τελευταίο λεπτό της παράτασης, είναι η αυτοθυσία για την πατρίδα… Ολα αυτά παίζουν ρόλο και δίνουν το δικαίωμα ακόμα και σε μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες να… «πέφτουν χαμηλά» για να υπερασπιστούν την ομάδα τους. Να κάνουν ό,τι μπορούν για να χαρίσουν στην χώρα τους μια μεγάλη διάκριση. Οχι ότι η Ουρουγουάη του Φορλάν δεν άξιζε να περάσει στους τέσσερις. Είναι μια από τις πιο πλήρεις και πιο καλοδουλεμένες «μηχανές» του φετινού Παγκοσμίου κυπέλλου, όμως και η έκπληξη είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Πάντως όσοι παρακολούθησαν το προχθεσινό ματς σίγουρα αναγνωρίζουν οτι ότι σε εξέλιξη και σασπένς ήταν το καλύτερο του Παγκοσμίου κυπέλλου. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με τον Σουάρες να είναι απογοητευμένος και να έχει βάλει την φανέλα στο πρόσωπο του μετά την αποβολή καθώς οδηγούνταν έξω από το γήπεδο. Νόμιζε ότι όλα είχαν τελειώσει… Δεν περίμενε ότι τελικά η ενέργειά του αυτή θα έφερνε την ομάδα του στα ημιτελικά. Λίγο μετά πανηγύριζε σαν μικρό παιδί. Είναι αυτό που λέμε: «Μερικές φορές ο Θεός ακούει τα σχέδια του ανθρώπου και γελά». Αυτό ήταν και προχθές. Οσοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να κρίνουν την Γκάνα νικήτρια, έπεσαν έξω. 
Αναμφίβολα πάντως η Ουρουγουάη ήταν το φαβορί και η Γκάνα το αουτσάιντερ. Το μεταξύ τους παιχνίδι μπορεί να ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, αλλά η μεγάλη έκπληξη, που επίσης συζητήθηκε, ήταν ο αποκλεισμός της Βραζιλίας από τους «Ιπτάμενους Ολλανδούς». Το «ταβάνι» που τους είχαν βάλει οι γνωρίζοντες από την στρογγυλή θεά ήταν μέχρι τους οκτώ αφού μπροστά τους θα έβρισκαν τους «μάγους» της μπάλας. Τελικά όμως πέταξαν έξω από τη διοργάνωση τη μεγάλη υπερδύναμη.
Τελικά αυτό το Μουντιάλ μπορεί να ξεκίνησε «χλιαρά», αλλά όσο πλησιάζει προς το τέλος του αποκαλύπτει τα «μυστικά» που έχουν αναδείξει το ποδόσφαιρο κορυφαίο σπορ του πλανήτη.
 
 
   
Θέλουν να το τελειώνουν
Απορούν στον Ολυμπιακό Βόλου γιατί στη Νίκη κάθονται και ασχολούνται με μια τελειωμένη υπόθεση, όπως λένε. Ο Ζέρης είναι παίκτης των ερυθρολεύκων. Αυτό δεν αλλάζει… Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ίσως δώσει τη δική του εκδοχή στη συγκεκριμένη «υπόθεση» τη Δευτέρα, προκειμένου να τελειώσει δια παντός το ζήτημα. Για να δούμε…
Αγ. Θαν.
 
Γεννητούρια
Το τρίτο του παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, απέκτησε ο τιμ μάνατζερ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Τάκης Γιαννόπουλος. Η γυναίκα του έφερε στον κόσμο τη δεύτερη κορούλα του, αφού έχει και ένα γιο. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τούς εύχεται να τους ζήσει και να είναι πάντα γερό και ευτυχισμένο.
Αγ. Θαν.
 
Πρέπει να προσέχουν
Οσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα για τις προσωπικές τους περιπέτειες μέσω χορηγιών είναι αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι ηθικά απέναντι σε όλους. Και καλά για τις δικές τους δραστηριότητες, ας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά όταν εκπροσωπούν έναν σύλλογο θα πρέπει να προσέχουν πολύ… Προς Αγριά πάνε τα βέλη και για τις εκλογές που έγιναν…
Αγ. Θαν. 
 
Υπάρχουν κι άλλοι…
Μπορεί ο Αλέξανδρος Ζέρης να μετακόμισε από τη Ν. Ιωνία στη Ν. Δημητριάδα, ωστόσο στην πρώην ομάδα του, τους Νέους Αθλητές, δεν υπάρχει ανησυχία για το κενό που αφήνει ο νεαρός άσος. Οπως χαρακτηριστικά τόνιζαν οι άνθρωποι των Νέων Αθλητών «άλλοι δέκα και παραπάνω νεαροί σαν το Ζέρη έρχονται από πίσω από τα τμήματα ακαδημιών της ομάδας». Απ’ ό,τι φαίνεται η καρδιά και το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου «χτυπά» στα σπλάχνα της Νίκης και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα νεαρά αστέρια…

Θ.Δ.Κ

 
Αλλοι τερμάτισαν και άλλοι…
Στο χθεσινό δεύτερο σιρκουί της «Προμεσογειάδας 2010», ο τερματισμός του οποίου έγινε στην παραλία του Βόλου, κάποιοι ποδηλάτες τερμάτισαν κανονικά, διασχίζοντας ολόκληρη τη διαδρομή, κάποιοι άλλοι όμως επέλεξαν άλλες μεθόδους. Οπως ανέφεραν οι κριτές, ένα γκρουπ ποδηλατών ήρθε μέχρι λίγο πριν τον τερματισμό με ένα πουλμανάκι και κατέβηκαν κάποια μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού, ολοκληρώνοντας κανονικά τον αγώνα… Αυτό θα πει fair play και ευ αγωνίζεσθαι!
Θ.Δ.Κ
 
Μας κέρδισαν οι Κολομβιανοί
Εκτός από τα… άλλα «καλά» που εξάγει η Κολομβία, εξάγει και καλούς ποδηλάτες. Δυο Κολομβιανοί τερμάτισαν νικητές χθες στην παραλία στο σιρκουί της Προμεσογειάδας. Παρήγορο το γεγονός ότι τρίτος ήρθε ο Ελληνας Ιωάννης Ταμουρίδης. Σήμερα που ο αγώνας είναι στη Μαγνησία, υποχρέωσή μας είναι με την ενθάρρυνσή μας να αλλάξουμε τα δεδομένα, «αγκαλιάζοντας» τους αθλητές μας.
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Οταν δεν κάνεις τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση, πώς γίνεται να έχεις απαιτήσεις; 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου