ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την «έκοψε» στα… τέσσερα

την-έκοψε-στα-τέσσερα-504716

Η Γερμανία ταπείνωσε την Αργεντινή νικώντας την με 4-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι της Παραγουάης με την Ισπανία.
Ο Τόμας Μίλερ ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ, δημιούργησε το δεύτερο και γενικά ήταν ο κορυφαίος. Ο μέσος της Μπάγερν όμως χάνει τον ημιτελικό, καθώς συμπλήρωσε κάρτες, ενώ είναι πλέον στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.
Φυσικά τέσσερα γκολ έχει και ο Μίροσλαβ Κλόζε στο τουρνουά, καθώς πέτυχε το 2ο και το 4ο στο ματς, ενώ πλέον είναι πολύ κοντά σε ένα ιστορικό ρεκόρ. Εχει πλέον 14 γκολ σε Μουντιάλ, φτάνοντας τον Γκερτ Μίλερ στην 2η θέση, ενώ απέχει μόλις ένα από τον Ρονάλντο που είναι στην κορυφή με 15.
Το καλύτερο ξεκίνημα στο χθεσινό ματς έκαναν οι Γερμανοί, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην διοργάνωση, με τον Τόμας Μίλερ στο 3’. Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Τόμας Μίλερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το φάουλ του Μέσι στο 31′ ήταν άστοχο, ενώ δύο καλές ατομικές προσπάθειες από δεξιά είχαν ο Ντι Μαρία στο 33′ και ο Ιγκουαΐν στο 35′, αλλά σε αμφότερες μπλόκαρε ο Νόιερ.
Η Αργεντινή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος προσπαθώντας να πιέσει και αφού ήταν μονίμως στην επίθεση έχασε καλή ευκαιρία στο 48′ με το μακρινό σουτ του Άνχελ Ντι Μαρία να περνά λίγο άουτ.
Το δεύτερο γκολ για τα "πάντσερ" ήρθε στο 68′ με δημιουργό τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος βρήκε εξαιρετικά τον Ποντόλσκι από αριστερά στην περιοχή και αυτός την κατάλληλη στιγμή στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε την πάσα στον Κλόζε για να σκοράρει ο τελευταίος σε κενό τέρμα.
Τα πάντα στο ματς τελείωσαν στο 74′ με την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ να φτάνει στο 3-0. Ο Σβάινσταϊγκερ αυτήν την φορά ήταν ο δημιουργός, που έδωσε στον Άρνε Φρίντριχ που από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο.
Το θρίαμβο της Γερμανίας ολοκλήρωσε ο Κλόζε με το το δέυτερο γκολ του στο 89′ με κοντινό πλασέ.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Οταμέντι (70′ Παστόρε), Ντεμιτσέλις, Μπουρντίσο, Χέινσε, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες, Ντι Μαρία (75′ Αγκουέρο), Μέσι, Τέβες, Ντι Μαρία.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ (72′ Μάρσελ Γιάνσεν), Κεντίρα (77′ Κρόος), Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου