ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Κολομβιανοί είχαν… περισσότερες αντοχές

οι-κολομβιανοί-είχαν-περισσότερες-α-504752

Αγώνας για πολλά… χιλιόμετρα και μεγάλες αντοχές ήταν ο χθεσινός ποδηλατικός της «Προμεσογειάδας 2010», που ξεκίνησε από τη Λάρισα και ολοκληρώθηκε στην παραλία του Βόλου, εγκαινιάζοντας έτσι τη συνεργασία των δύο πόλεων ενόψει των Μεσογειακών του 2013. Ουσιαστικά είναι μια μίνι «πρόβα» για τους Μεσογειακούς και τεστάρει για ακόμη μια φορά τις οργανωτικές ικανότητες των φορέων των δυο πόλεων σε μια μεγάλη διοργάνωση. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Κολομβιανοί Φερνάντο Πεντράθα (1ος) και Καστιμπλάνκο Χόρχε (2ος), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ιωάννης Ταμουρίδης, με το Βολιώτη Χρήστο Βολικάκη να έρχεται 11ος.
Στον αγώνα συμμετείχαν 49 ποδηλάτες οι οποίοι κάλυψαν συνολικά μια απόσταση 137 χιλιομέτρων από τη Λάρισα ως την παραλία του Βόλου. Οι αθλητές αρχικά διήλθαν από την πόλη της Λάρισας, ενώ στη συνέχεια πέρασαν κατά σειρά από τα χωριά Πλατύκαμπος, Ομορφοχώρι, Συκούριο, Όσσα, Καλοχώρι, Ελευθέριο (κατεύθυνση προς Αγιά, Στροφή «φονιά»), Καστρί, Αμυγδαλή, Καλαμάκι, Αχίλλειο, Κιλελέρ και Αρμένιο. Σύμφωνα και με τα όσα ανέφεραν οι ιθύνοντες παρατράγουδα δεν υπήρξαν εκτός κάποιων μικροπροβλημάτων που αντιμετώπισαν ορισμένοι αθλητές κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Το Αρμένιο αποτέλεσε και το τελευταίο χωριό από το γειτονικό νομό, καθώς στη συνέχεια με την είσοδο των αθλητών στα όρια του νομού Μαγνησίας, ανέλαβε την εποπτεία του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή του Βόλου. Οι ποδηλάτες διήλθαν από Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Βελεστίνο, Μικροθήβες, Νέα Αγχίαλο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Αλυκές, ενώ μετά την είσοδό τους στην πόλη του Βόλου τερμάτισαν στην Τράπεζα της Ελλάδας στην παραλία. Τελικά, παρά τη συμμετοχή πολλών αξιόλογων Ελλήνων ποδηλατών την πρωτιά κατέλαβε ο Κολομβιανός, Φερνάντο Πεντράθα με δεύτερο τον συμπατριώτη του Καστιμπλάνκο Χόρχε. Τα προσχήματα για τους Έλληνες ποδηλάτες κράτησε ο Ιωάννης Ταμουρίδης που κατέλαβε την 3η θέση, ενώ ο Βολιώτης, Χρήστος Βολικάκης κατετάγη 11ος. Η απόσταση που διήνυσαν οι αθλητές ήταν συνολικά 137 χιλιόμετρα και αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή λόγω της πολλής ζέστης και υγρασίας η προσπάθειά τους έγινε ακόμα πιο δύσκολη.
Πάντως η προσπάθεια δε σταματάει εδώ. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση της Προμεσογειάδας με την τελική κούρσα που θα ξεκινήσει από την παραλία του Βόλου. Η προεκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 10.30 το πρωί από την παραλία του Βόλου και πιο συγκεκριμένα από χώρο έμπροσθεν της Τράπεζας της Ελλάδας. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την οδό Αργοναυτών, θα φτάσουν στα Ψαράδικα, από εκεί θα βγουν στη Γρ. Λαμπράκη, θα στρίψουν στη Σέκερη και έπειτα στην οδό Αθηνών, με κατάληξη τα Πευκάκια, απ’ όπου και θα ξεκινήσει το σιρκουί, με τερματισμό την Τράπεζα της Ελλάδας γύρω στη μία το μεσημέρι. Όσον αφορά στη διοργάνωση του αγώνα στο Βόλο, οι τοπικοί φορείς της Μαγνησίας τις προηγούμενες ημέρες φρόντισαν να ρυθμίσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην άρτια διοργάνωση της «Προμεσογειάδας». Η τελευταία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ κ. Απόστολος Καναβός, ο γενικός γραμματέας της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας κ. Δημήτρης Γάτος, ο υποδιοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Μίλτος Ζαφείρης, ο διευθυντής της «Προμεσογειάδας 2010» κ. Σάββας Τσοπούρογλου, ο διευθυντής του ΑΟΔΒ κ. Γιώργος Χρήστου, η προϊσταμένη της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας κα Φιλίτσα Ντελή, ο ιατρός του ΕΚΑΒ κ. Κώστας Σταμνάς, καθώς και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΤΕΚΕ κ. Νίκος Βολικάκης και ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Το σίγουρο είναι ότι μια πρώτη καλή συνεργασία μεταξύ Βόλου και Λάρισας ενόψει των Μεσογειακών του 2013 έγινε και όπως όλα δείχνουν τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Σκοπός είναι οι δύο πόλεις να μπορέσουν να συνεργαστούν κατά το δοκούν, προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος και να κερδιθεί το μεγάλο στοίχημα των Μεσογειακών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου