ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αναμονή φέρνει πληρότητα

η-αναμονή-φέρνει-πληρότητα-606205

Με πληρότητα θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το 2017 ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά την αναβολή της 14ης αγωνιστικής που έφερε μερική αλλαγή πλάνων -αλλά όχι στόχων, που είναι η επανακατάκτηση της κορυφής- με μια εβδομάδα αναμονή και με άλλον πρώτο αντίπαλο!

Ο Ολυμπιακός έκανε τα σχέδιά του για να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Ρήγα Φεραίο, αλλά τελικά πρώτος αντίπαλος το 2017 θα είναι ο Θεσπρωτός στο Βόλο την άλλη Κυριακή 15 Ιανουαρίου… (Το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ρήγα για την 14η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου)

Ο χρόνος μέχρι να γίνει το επόμενο ματς, βοηθά να έρθουν και οι υπόλοιπες μεταγραφές και να ενσωματωθούν στην ομάδα, αυξάνοντας τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Ερβέν Μουκάμ, Ούγκο Μασάντο και Μπόγιαν Ντόικιτς να δουλέψουν μία επιπλέον εβδομάδα με την ομάδα και να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ιδιαιτέρως δε οι Μασάντο και Ντόικιτς. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους τραυματίες Φαμπρίτσιο Πότσι και Άγγελο Κολημήτρα να αποθεραπευτούν και η ομάδα να είναι πιο έτοιμη.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση τριών ακόμη ποδοσφαιριστών. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση πλάγιου επιθετικού, ο οποίος θα είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό, είναι γνώστης της κατηγορίας, ενώ έχει παίξει και σε υψηλότερο επίπεδο…

Για τον επιθετικό που θα πλαισιώσει τον Κώστα Φλίγκο, και ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γκουστάβο Μπρίτος, έχουν γίνει συζητήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως να έχει επέλθει οριστική συμφωνία, ενώ θα αποκτηθεί και ένας πλάγιος μπακ.

Για τη θέση του επιθετικού ακούστηκε το όνομα του Δημήτρη Σουάνη που προτάθηκε από μάνατζερ να συνεχίσει στον Ολυμπιακού Βόλου και δεν έχει ο ίδιος επαφή με τη βολιώτικη ομάδα, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθει στο Βόλο! Πρόκειται για έμπειρο πλάγιο επιθετικό, με μεγάλη θητεία στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ και της Β’ Εθνικής.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει 93 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 10 γκολ, 139 στη Β’ Εθνική και 26 τέρματα, ενώ έχει παίξει και σε 37 ματς στην Γ’ Εθνική, σημειώνοντας δύο γκολ. Επίσης, έχει αγωνιστεί και στο κυπριακό πρωτάθλημα (27 συμμετοχές-δύο τέρματα). Ο Σουάνης στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα αρκετών ομάδων και συγκεκριμένα των Πανιωνίου, Κασσάνδρα, Κεφαλληνία Ιθάκης, Πανθρακικού (στέφθηκε πρωταθλητής στην Γ’ Εθνική και έπαιξε στη συνέχεια δύο χρόνια στην Β’ Εθνική), Ξάνθη (αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στη Σούπερ Λιγκ, Απόλλωνα Λεμεσού, Κέρκυρα, με την οποία την περίοδο 2013-14 πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Την επόμενη χρονιά έπαιξε έξι μήνες στην ΑΕΛ και έξι μήνες στον Απόλλωνα Σμύρνης. Την περίοδο 2015-16 αγωνίστηκε με την Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ, παίζοντας σε 26 παιχνίδια, σημειώνοντας τρία τέρματα.

Φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στη Δόξα Δράμας, με την οποία έπαιξε σε 11 πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου αλλάζει σε θέσεις «κλειδιά» θέλοντας να έχει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, και ήδη με την έλευση των Ερβέν Μουκάμ και Ούγκο Μασάντο, θα υπάρχει ανταγωνισμός για το βασικό σχήμα.

Η ομάδα δείχνει να ανανεώνεται και να ενισχύεται για να παρουσιαστεί πιο δυνατή στη συνέχεια, έχοντας μάθει και τις δυσκολίες της κατηγορίας, όπου δεν φτάνει να έχεις παίκτες μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά περισσότερο ομάδα, και να φαίνεται αυτό στο γήπεδο!

Έτσι, με τη διακοπή του πρωταθλήματος, το ενδιαφέρον όλων στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν στραμμένο στη δουλειά για βελτίωση και στον μεταγραφικό τομέα, ενώ έχουν αποκτηθεί τρεις νέοι παίκτες και έχουν φύγει τέσσερις (οι Ντα Κόστα, Μπρίτος, Στασινόπουλος και Τέλλος) ενώ από τους 22 που έχουν συμμετοχή οι φυγές είναι 6, αφού προηγήθηκαν αυτές των Μανάλη και Ναστέφσκι.

Ο Ολυμπιακός με 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα, αυτό που θέλει είναι να μην έχει απώλειες -και κυρίως συνεχόμενες- όπως από 23/11 έως 4/12 με τις τρεις ισοπαλίες που πήρε με αντίπαλους τον Καραϊσκάκη, τη Σεβαστή και τη Νίκη.

Μετά πάντως την αναβολή στις αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής (που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή 8/1), η επανεκκίνηση θα γίνει με την 15η αγωνιστική, και για τον Ολυμπιακό αντίπαλος θα είναι ο Θεσπρωτος. Το μαγνησιώτικο ντέρμπι με τον Ρήγα θα γίνει το Σάββατο (25/2) πριν τις Απόκριες, και ενδιάμεσα από τα ματς με Αμβρακία εκτός και Πιερικό εντός…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου