ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επελαύνει η ταξιαρχία του Ντιέγκο Φορλάν

επελαύνει-η-ταξιαρχία-του-ντιέγκο-φορ-851206

Σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς η Ουρουγουάη του Ντιέγκο Φορλάν απέκλεισε την Γκάνα στα πέναλτι με την αφρικανική ομάδα να χάνει πέναλτι-πρόκριση στην παράταση της αναμέτρησης με το ρολόι να γράφει 121’.
Η Ουρουγουάη νίκησε την Γκάνα με στα πέναλτι με 4-2, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ μετά από 40 χρόνια. Στον ημιτελικό η "σελέστε" θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, ενώ αυτή είναι η 5η φορά στην ιστορία της που φτάνει στους "4".
Οι ήρωες ήταν πολλοί για τους Ουρουγουανούς, με πρώτο τον Φερνάντο Μουσλέρα που απέκρουσε τα πέναλτι των Τζον Μενσά και Αντίγια.
Μεγάλος ήρωας είναι ο Λουΐς Σουάρες, καθώς στο 120′ απέκρουσε με το χέρι στην γραμμή κεφαλιά του Αντίγια, πήρε κόκκινη κάρτα, αλλά δικαιώθηκε, αφού ο Ασαμόα Γκιάν αστόχησε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά την εκτέλεσή του.
Ο Σεμπαστιάν "loco" Αμπρέου ήταν αυτός που χάρισε την πρόκριση με το τελευταίο πέναλτι, με τον κλασικό πλέον τρόπο με ψηλοκρεμαστό πλασέ, όπως ακριβώς και χάρισε λίγους μήνες πριν πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο στην Μποταφόγκο.
Στο 45′ ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ δεν κατάφερε να πιάσει το γυριστό στον αέρα από πλεονεκτική θέση, οι Αφρικανοί κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με το τρομερό σουτ του Σουλέι Μουντάρι.
Στο 55’ ο Φορλάν, εκτέλεσε λίγο έξω από την δεξιά γωνία της περιοχής και έστειλε την μπάλα στην γωνία που φύλαγε ο Κίνγκσον, ο οποίος αιφνιδιάστηκε επίσης με το σουτ να αλλάζει πορεία στον αέρα.
Στο 120′ έγινε η φάση του αγώνα. Έπειτα λοιπόν από φάση διαρκείας ο Λουίς Σουάρες πάνω στην γραμμή απέκρουσε με το πόδι σουτ του Άπια και εν συνεχεία απέκρουσε με το χέρι κεφαλιά του Αντίγια.
Ο διαιτητής φυσικά τον απέβαλε και έδωσε πέναλτι και την μεγάλη ευκαιρία στην Γκάνα για να περάσει στον ημιτελικό.
Ο Ασαμόα Γκιάν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ήταν κακή με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ, έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.
Τα πέναλτι
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Φορλάν… Γκολ (1-0)
ΓΚΑΝΑ: Ασαμόα Γκιάν… Γκολ (1-1)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Βικτορίνο… Γκολ (2-1)
ΓΚΑΝΑ: Άπια… Γκολ (2-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Σκότι… Γκολ (3-2)
ΓΚΑΝΑ: Τζον Μενσά… Απέκρουσε ο Μουσλέρα (3-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μάξι Περέιρα… Αουτ (3-2)
ΓΚΑΝΑ: Αντίγια… Απέκρουσε ο Μουσλέρα (3-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Αμπρέου… Γκολ (4-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο (38′ Σκότι), Βικτορίνο, Φουσίλε, Ντιέγκο Πέρες, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Φερνάντες (46′ Λοντέιρο), Καβάνι (76′ Αμπρέου), Φορλάν, Λουΐς Σουάρες.
ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Πάντσιλ, Τζον Μενσά, Βόρσα, Σάρπεϊ, Ανάν, Ίνκουμ (74′ Άπια), Μουντάρι (88′ Αντίγια), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Κουάντουο Ασαμόα, Ασαμόα Γκιάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου