ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πραγματικός βασιλιάς του Μουντιάλ

ο-πραγματικός-βασιλιάς-του-μουντιάλ-504171

Τι κι αν βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ από γκολ του Ρομπίνιο (10’), οι Ολλανδοί έγιναν ξανά «ιπτάμενοι» και άνοιξαν τα φτερά τους, ανατρέποντας το εις βάρος τους σκορ. Στο 53’ ο Φελίπε Μέλο με αυτογκόλ ισοφάρισε για την Ολλανδία και στο 68’ ο Σνάιντερ με κοντινή κεφαλιά ολοκλήρωσε την επική ανατροπή για τους «οράνιε».
Οι Βραζιλιάνοι μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορώντας πολύ απλά και γρήγορα την μπάλα και σε εκείνο το σημείο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Από την γραμμή του κέντρου, ο Φελίπε Μέλο βρήκε με εντυπωσιακή κάθετη μπαλιά τον Ρομπίνιο, ο οποίος ξέφυγε από την επιτήρηση του Ρόμπεν (είχε γυρίσει πίσω και μάρκαρε αυτός τον άσο της Σάντος καθώς οι αμυντικοί της Ολλανδίας πιάστηκαν στον ύπνο) και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το1-0!
Οι «οράνιε» προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, με τον Κάουτ στο 11’ να πιάνει το διαγώνιο σουτ αλλά ο Σέζαρ απέκρουσε σε κόρνερ, στην μοναδική καλή φάση της ομάδας του Φαν Μάρβαϊκ στο πρώτο μέρος! Αντίθετα, η Βραζιλία με γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση έχασε και κάποιες άλλες ευκαιρίες για το 2-0, έχοντας τον Ρομπίνιο και τον Κακά σε πολύ καλή μέρα, ενώ ο Μέλο με σίγουρες πάσες αλλά και ο Μαϊκόν με συνεχείς κούρσες βοηθούσαν την επίθεση της «σελεσάο».
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και τώρα το παιχνίδι είχε ένα γρήγορο γκολ! Κόντρα στην εικόνα 53 λεπτών, οι Ολλανδοί έφεραν το ματς στα ίσια με αυτογκόλ του Μέλο, ίσως τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσαν να το καταφέρουν! Ο Σνάιντερ έβγαλε από δεξιά την σέντρα, ο Σέζαρ έκανε λανθασμένη έξοδο πέφτοντας στον Μέλο ο οποίος είχε σηκωθεί και άθελα του έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα της ομάδας του!
Με ανεβασμένη την ψυχολογία, η Ολλανδία διατήρησε την κατοχή όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί άμεσα το καλό της μομέντουμ. Η «σελεσάο» είχε πολύ σπουδαία φάση στο 66’, όταν ο Κακά έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, όμως δύο λεπτά αργότερα είδε τους «οράνιε» να κάνουν την απόλυτη ανατροπή! Ο Ρόμπεν έκανε από αριστερά το κόρνερ, ο Κάουτ έκανε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά προς τα πίσω και ανενόχλητος ο Σνάιντερ έγραψε το 2-1!
Τα τελευταία λεπτά βρήκαν την «σελεσάο» να πιέζει αλλά και να αφήνει χώρους πίσω, όμως το 2-1 παρέμεινε και η Ολλανδία είναι στα ημιτελικά για πρώτη φορά από το 1998!
Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίελ, Χάιτινγκα, Όιγερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι (85’ Χούντελαρ), Σνάιντερ, Ρόμπεν
Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος (62’ Ζιλμπέρτο Μέλο), Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ντάνιελ Άλβες, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο (77’ Νιλμάρ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου