ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Θα διαλυθεί η ομάδα»

θα-διαλυθεί-η-ομάδα-503345

Οι μέρες περνούν και μετά την ένταση που υπήρξε για δύο ημέρες στο κυανόλευκο στρατόπεδο για την παραχώρηση του Αλέξανδρου Ζέρη στον Ολυμπιακό, μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής, ήταν η σειρά των οργανωμένων να περάσουν στην αντεπίθεση με σκληρή κοινή ανακοίνωση των Γαλάζιων Αγγέλων και του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης, που θεωρούν ότι η Ερασιτεχνική υπέκυψε στις προσταγές της παντοκρατορίας Μπέου… Εν τω μεταξύ η 15η Ιουλίου, η καταληκτική ημερομηνία που έδωσε στους ποδοσφαιριστές ο Στράτος Γιδόπουλος, πλησιάζει και φύλλο δεν κουνιέται στη Νίκη ενόψει της νέας σεζόν.
Απαντες θίχτηκαν, δραστηριοποιήθηκαν, αντέδρασαν έντονα και έδειξαν με αυτό τον τρόπο ότι όντως ακόμα υπάρχουν στη Νίκη με αφορμή τη μετακίνηση του νεαρού αθλητή. ΠΑΕ και Ερασιτεχνική βρέθηκαν στα «μαχαίρια», αλλά για το μέλλον της ομάδας, για μια κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα σηματοδοτήσει εξελίξεις, όλοι σωπαίνουν.
Ετσι και χθες δεν υπήρξε η παραμικρή είδηση που να βγαίνει από το ρεπορτάζ της κυανόλευκης ομάδας και να αφορά στη νέα σεζόν. Ο Γιδόπουλος δεν κάνει κίνηση, οι οργανωμένοι απλά περιμένουν, η Ερασιτεχνική δεν παίρνει θέση και δεν πιέζει τις καταστάσεις και όλα παραμένουν σε ΠΑΕ και Ερασιτεχνική όπως πριν από την μετακίνηση του Ζέρη στον Ολυμπιακό. Το γεγονός αυτό «ξύπνησε» προσωρινά μόνο από το λήθαργο όλους όσοι ασχολούνται με τη Νίκη.
Ο Στράτος Γιδόπουλος μιλώντας χθες στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», εκτός από κάποια βέλη στην Ερασιτεχνική, έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει κάτι να πει και πως δεν έχει διάθεση να πάρει αποφάσεις και να προχωρήσει σε σχεδιασμό.
«Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στη Νίκη. Την ώρα που οι της Ερασιτεχνικής πουλούσαν τον ποδοσφαιριστή, εγώ έστελνα χρήματα για να πληρωθεί η Εφορία και να μη χάσει η ΠΑΕ τη ρύθμιση. Αν δεν γινόταν αυτό, όλα τα παλιά χρέη θα ερχόταν στην πλάτη της. Μήπως φαίνεται ποιος αγαπάει περισσότερο την ομάδα; Με έχουν καταπλήξει όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτή την ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφερθεί»;
Οντως αυτή τη στιγμή κανείς δεν φέρεται να ενδιαφέρεται για την κυανόλευκη ΠΑΕ. Ολα «κρέμονται» σε μια «κλωστή». Η ομάδα, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ακόμα κι αν αποφασιστεί να δημιουργηθεί την τελευταία στιγμή δεν φαίνεται πως θα έχει και αυτή τη σεζόν τύχη στην Γ’ Εθνική. Μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει βέβαια αν θα καταφέρει να αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία. Ολοι περιμένουν το… θαύμα και τον άνθρωπο που θα αλλάξει τα δεδομένα ή μήπως κάποιοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να φωνάξουν παρών; Γιατί όλη αυτή η αδιαφορία δεν μπορεί έτσι απλά να υφίσταται για αυτή την ιστορική ομάδα.
Ο Στράτος Γιδόπουλος για άλλη μια φορά επιμένει ότι αν δεν βρεθεί υποψήφιος επενδυτής, θα αφήσει την ομάδα να διαλυθεί. Και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει φανεί: «Θα διαλυθεί η ομάδα αν δεν βρεθεί κάποιος. Ποιος θα έβαζε τα χρήματα του σε μια ομάδα μόνο και μόνο για να τον βρίζουν; Αλλά όλοι αυτοί οι παλιοί που εμπλέκονται στα χρέη της ομάδας από παλιά πού είναι; Προς το παρόν κανείς δεν με έχει ενοχλήσει».
Οσον αφορά στις προσφυγές που επιβαρύνεται εκ νέου η ΠΑΕ, ενώ είχε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γλυτώσει από τις παλιές, δεν φαίνεται πως ανησυχούν ή ενδιαφέρουν άμεσα τον μεγαλομέτοχο της ομάδα: «Εντάξει, έκαναν προσφυγή και τι θα κερδίσουν; Απλά θα χάσουν αρκετά από τα χρήματά τους στους δικηγόρους και στα δικαστήρια. Εγώ τους είπα να περιμένουν, γιατί δεν χάνουν τα δικαιώματά τους. Ο καθένας κάνει από την πλευρά του ό,τι καταλαβαίνει».
Οσον αφορά στο φημολογούμενο και επιβεβαιωμένο από τον ίδιο για μια ημέρα (έπειτα διέψευσε τις δηλώσεις του) ενδιαφέρον από τον Τάκη Δανιηλίδη, δεν φαίνεται να υφίσταται. Μάλλον κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν το όνομά τους στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο σε βάρος της Νίκης και εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της.
Κάπως έτσι λύση δεν φαίνεται στο προσκήνιο για την κυανόλευκη ομάδα. Ακόμα και οι οπαδοί που είχαν πει ότι θα αντιδρούσαν και θα προσπαθούσαν μέσω των υπολοίπων μετόχων να πιέσουν τις καταστάσεις αποφάσισαν να σωπάσουν και να «απαντήσουν» στον Γιδόπουλο με τον ίδιο τρόπο. Με αδιαφορία…
Εκτός αν όλοι περιμένουν να αποχωρήσει χωρίς τίμημα ο Γιδόπουλος και έπειτα να εμφανιστούν οι «σωτήρες». Πάντως μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν φαίνεται πως θα υπάρξουν εξελίξεις, αν δεν εμφανιστεί κάποιος που πραγματικά να ενδιαφέρεται για την κυανόλευκη ομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου