ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η μπίλια έκατσε στο Πανθεσσαλικό

η-μπίλια-έκατσε-στο-πανθεσσαλικό-503786

Μπίλια που έμοιαζε να παίζει σε ρουλέτα ήταν χθες η έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, με τα συναισθήματα των Βολιωτών φιλάθλων να εναλλάσσονται μέσα σε λίγες ώρες και αυτό γιατί αρχικά ανακοινώθηκε το «ναυάγιο» με τα Ολυμπιακά Ακίνητα και στη συνέχεια ο «γάμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η έδρα του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα χρονιά ήταν γνωστό πως δεν θα είναι το ΕΑΚ και για το λόγο αυτό οι ερυθρόλευκοι είχαν δηλώσει προ μηνών ως έδρα τα γήπεδα της Λειβαδιάς και του Κλ. Βικελίδης, όταν χρειάστηκε να αποσταλεί ο φάκελος στη Σούπερ Λιγκ.

Στη συνέχεια έγιναν προσπάθειες από τους ερυθρόλευκους προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και το Πανθεσσαλικό να χρησιμοποιηθεί από τους πρωταθλητές της Β’ Εθνικής.

Οι δύο πλευρές σύμφωνα με τις πληροφορίες της περασμένης Πέμπτης βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμφωνία και στην ουσία αυτό που απέμενε χθες ήταν η υπογραφή των συμβολαίων.

Η πρώτη ανακοίνωση

Κάτι τέτοιο δεν έγινε στην πρώτη χθεσινή συνάντηση με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να εκδίδει ανακοίνωση κατά των Ολυμπιακών Ακινήτων. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: «To τελευταίο διάστημα έχει γίνει προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας με την εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα για την παραχώρηση χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, που τελικά δεν ευδοκίμησε. Πραγματικά, υπήρχε βούληση μόνο από τον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Γεώργιο Παναγιώτου ώστε να βρεθεί αποδεκτή λύση και από τις δύο πλευρές. Δυστυχώς, καρεκλοκένταυροι, οι οποίοι είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για τις απαράδεκτες συμβάσεις των εκατομμυρίων ευρώ, που οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα σε τεράστια προβλήματα, αφού είχαν υπογραφεί με γνώμονα τις μίζες, δεν συμφώνησαν για την υπογραφή της σύμβασης με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για χρήση του Πανθεσσαλικού, ως έδρα της ομάδας. Κύριοι, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν δέχεται να υπογράψει σύμβαση αποικιακού χαρακτήρα.

Κύριοι των Ολυμπιακών Ακινήτων, λυπούμεθα πολύ που δεν επιτρέπετε στην ομάδα της πόλης να χρησιμοποιήσει το εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένο Πανθεσσαλικό και να συμβάλλει στην επίλυση των πολλών προβλημάτων λειτουργίας και συντήρησης που αντιμετωπίζει. Προφανώς δεν καταλάβατε πως από τη συγκεκριμένη σύμβαση μόνο οφέλη θα είχε η εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, όπως και δεν καταλάβατε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αρνείται να λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα της εταιρίας σας. ΥΓ. Αλήθεια, εσείς, οι Κύριοι της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., πόσες ακόμη δημόσιες θέσεις και συμμετοχές σε επιτροπές κατέχετε; Ποιο είναι ακριβώς το επάγγελμά σας και οι αποδοχές σας; Και μία τελευταία ερώτηση: Κύριοι, εσείς από ποιους κρίνεστε; Κρατήστε το Πανθεσσαλικό Στάδιο και χρησιμοποιήστε το για αποθηκευτικούς χώρους, όπως ακριβώς γίνεται μέχρι σήμερα». Μάλιστα για τον λόγο αυτό από την ΠΑΕ ανακοινώθηκε πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα: «Το γηπεδικό πρόβλημα της ομάδας και οι παράγοντες που οδήγησαν στη μη επίτευξη συμφωνίας για το Πανθεσσαλικό».

Τελικώς Πανθεσσαλικό

Μετά από λίγη ώρα πάντως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ εξέδωσε εκ νέου ανακοίνωση με την οποία ανέφερε πως επιτεύχθηκε τελικώς συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές: «Με ορατό τον κίνδυνο η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου να αγωνιστεί εκτός Μαγνησίας, κάτι που θα ήταν όχι μόνο καταστροφικό αλλά και μέγιστη ντροπή για όλη την πόλη, αποφασίστηκε, την ύστατη στιγμή, θίγοντας μάλιστα σε αρκετά σημεία τα συμφέροντα της ΠΑΕ, η οριστική υπογραφή της σύμβασης για χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Αν και η σύμβαση είναι ασύμφορη για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με γνώμονα όμως το σεβασμό προς τους φιλάθλους μας, την ιστορία και το συμφέρον της ομάδας, αποδεχτήκαμε τους όρους, παρότι σε αρκετά σημεία ήταν απαράδεκτοι. Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι πρωταρχικός σκοπός της είναι η δημιουργία μίας πανίσχυρης ομάδας, σε όλα τα επίπεδα. Σειρά έχει τώρα ο λαός της Μαγνησίας. Ήρθε ο καιρός να στηρίξει την ομάδα και να κάνει το Πανθεσσαλικό την πιο καυτή και ασφυκτικά γεμάτη έδρα της επαρχίας».

Συνέντευξη τη Δευτέρα

Με αφορμή τη χρήση του Πανθεσσαλικού τη νέα χρονιά θα δοθεί μάλιστα συνέντευξη Τύπου με την ΠΑΕ να αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προσκαλεί όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου για τα εισιτήρια διαρκείας και για τη λειτουργία του Πανθεσσαλικού Σταδίου, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 και ώρα 12 μ. στο ξενοδοχείο Kυψέλη».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου