ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινά η Προμεσογειάδα 2010 με ποδηλατικό αγώνα

ξεκινά-η-προμεσογειάδα-2010-με-ποδηλατικ-851206

Ξεκινά σήμερα η «Προμεσογειάδα 2010», ο ποδηλατικός αγώνας ανδρών – εφήβων που διοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.), η Τοπική Επιτροπή Κεντρικής Ελλάδας της Ε.Ο.Π., οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Μαγνησίας και Λάρισας, οι Δήμοι Βόλου και Λαρισαίων, οι Τ.Ε.Δ.Κ. των δυο νομών, αλλά και οι ποδηλατικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στις δυο θεσσαλικές πόλεις.
Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού από φορείς των δύο νομών και εντάσσεται στο πλαίσιο προβολής του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος που θα φιλοξενήσουν το 2013 ο Βόλος και η Λάρισα, τους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες.
Για τρεις ημέρες το φίλαθλο κοινό των δύο πόλεων θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει θέαμα υψηλών προδιαγραφών. Συνολικά θα συμμετάσχουν 80 επίλεκτοι ποδηλάτες, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν τίτλους, τόσο σε πανελλήνια πρωταθλήματα, όσο και διεθνείς διοργανώσεις. Από τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζει η παρουσία του Βολιώτη παγκόσμιου πρωταθλητή, Χρήστου Βολικάκη, των Βαλκανιονικών Γρηγόρη Μελίσση και Λευτέρη Νικολάου από τον Άκρατο Βόλου και Βασίλη Σβεντζούρη από τον Ποδηλατικό Ομιλο Βόλου, αλλά και του πρωταθλητή Ελλάδος στους Εφήβους, Βασίλη Τσοπούρογλου από τη Λάρισα.
Οι αθλητές προέρχονται από 20 ομάδες από την Ελλάδα, τις τρεις επαγγελματικές ομάδες της χώρας μας (Ηράκλειο Κάστρο, SPT και World of Bike), αλλά και πέντε από το θεσσαλικό χώρο (Π.Ο. Βόλου, Ακρατος Βόλου, ΠΓΣ Λάρισας, Πηνειός Λάρισας και Ασκληπιός Τρικάλων). Παράλληλα θα δώσουν το «παρών» ποδηλάτες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Φινλανδία, αλλά και την Κολομβία.
Η «αυλαία» της «Προμεσογειάδας 2010» ανοίγει σήμερα με τη διεξαγωγή του πρώτου σιρκουϊ που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του αγώνα και θα ξεκινήσει στις 16.30 από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου και θα γίνει και ο τερματισμός των ποδηλατών.
Το Σάββατο 3 Ιουλίου από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει ο αγώνας αντοχής. Οι αθλητές αρχικά θα διέλθουν από την πόλη της Λάρισας, ενώ στη συνέχεια θα περάσουν κατά σειρά από τα χωριά Πλατύκαμπος, Ομορφοχώρι, Συκούριο, Όσσα, Καλοχώρι, Ελευθέριο (κατεύθυνση προς Αγιά, Στροφή «φονιά»), Καστρί, Αμυγδαλή, Καλαμάκι, Αχίλλειο, Κιλελέρ και Αρμένιο.
Το Αρμένιο θα είναι το τελευταίο χωριό από το γειτονικό νομό, καθώς στη συνέχεια με την είσοδο των αθλητών στα όρια του νομού Μαγνησίας, θα αναλάβει η Οργανωτική Επιτροπή του Βόλου. Οι ποδηλάτες θα διέλθουν από Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Βελεστίνο, Μικροθήβες, Νέα Αγχίαλο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Αλυκές, ενώ μετά την είσοδό τους στην πόλη του Βόλου θα τερματίσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας στην παραλία.
Η «Προμεσογειάδα 2010» θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Ιουλίου με σιρκουί στην πόλη του Βόλου. Η προεκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 10.30 το πρωί από την παραλία του Βόλου και πιο συγκεκριμένα στο χώρο έμπροσθεν της Τράπεζας της Ελλάδας. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την οδό Αργοναυτών, θα φτάσουν στα Ψαράδικα, από εκεί θα βγουν στη Γρ. Λαμπράκη, θα στρίψουν στη Σέκερη και έπειτα στην οδό Αθηνών, με κατάληξη τα Πευκάκια, απ’ όπου και θα ξεκινήσει το σιρκουϊ, με τερματισμό την Τράπεζα της Ελλάδας γύρω στη μία το μεσημέρι.
Όσον αφορά στη διοργάνωση του αγώνα στο Βόλο, οι τοπικοί φορείς της Μαγνησίας τις προηγούμενες ημέρες φρόντισαν να ρυθμίσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην άρτια διοργάνωση της «Προμεσογειάδας». Η τελευταία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ κ. Απόστολος Καναβός, ο γενικός γραμματέας της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας κ. Δημήτρης Γάτος, ο υποδιοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Μίλτος Ζαφείρης, ο διευθυντής της «Προμεσογειάδας 2010» κ. Σάββας Τσοπούρογλου, ο διευθυντής του ΑΟΔΒ κ. Γιώργος Χρήστου, η προϊσταμένη της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας κα Φιλίτσα Ντελή, ο ιατρός του ΕΚΑΒ κ. Κώστας Σταμνάς, καθώς και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΤΕΚΕ κ. Νίκος Βολικάκης και ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Στη Λάρισα η συνέντευξη Τύπου
Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η συνέντευξη Τύπου για την «Προμεσογειάδα 2010», παρουσία εκπροσώπων από τους φορείς που εμπλέκονται στη διοργάνωση του ποδηλατικού αγώνα.
Από το Βόλο ταξίδεψαν στη γειτονική πόλη ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, οι πρόεδροι των Αθλητικών Οργανισμών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας κ. Απόστολος Καναβός και του Δήμου Βόλου κ. Δημήτρης Χαλέβας (ο τελευταίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Βόλου), ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας κ. Αργύρης Κοπάνας, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Κεντρικής Ελλάδας της Ε.Ο.Π, κ. Κώστας Βολικάκης.
Αρχικά στη συνέντευξη Τύπου το λόγο πήρε ο αντινομάρχης αθλητισμού Λάρισας, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για αγώνα-προάγγελο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ενώ στη συνέχεια ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας στην τοποθέτησή του, επισήμανε τα εξής: «Η τέλεση της «Προμεσογειάδας 2010», της πρώτης αθλητικής εκδήλωσης που αναλαμβάνουν από κοινού οι φορείς της Μαγνησίας και της Λάρισας, εγκαινιάζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο νομών εν όψει της τέλεσης των 17ων Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός που τέθηκε εξ αρχής. Με αφορμή τη διοργάνωση των ποδηλατικών αγώνων με την επωνυμία «Προμεσογειάδα 2010», θέλουμε να κάνουμε τους πολίτες της Λάρισας και της Μαγνησίας να αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ. Στο διάστημα που απομένει μέχρι το 2013, θα ακολουθήσουν και άλλες κοινές εκδηλώσεις, οι οποίες μάλιστα θα ενταθούν, αλλά και θα επεκταθούν σε άλλα αθλήματα».
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων, κ. Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε κι αυτός στη σημασία της «Προμεσογειάδας 2010», όπως και ο πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ κ. Απόστολος Καναβός που στάθηκε στη σύμπραξη των φορέων μεταξύ των δύο νομών για την προβολή των Μεσογειακών Αγώνων κι εξέφρασε πως θα αποτελέσει το έναυσμα για στενότερη συνεργασία στο δρόμο προς το 2013, ο πρόεδρος του ΑΟΔΒ κ. Δημήτρης Χαλέβας υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει το προοίμιο της συνεργασίας Βόλου-Λάρισας όχι μόνο σε αθλητικό, αλλά και σε αναπτυξιακό επίπεδο, ενώ ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας κ. Αργύρης Κοπάνας τόνισε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες συντελούν στη δημιουργία περιφερειακής συνείδησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου