ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος»

συνεχίζεται-ο-εμφύλιος-503763

Ο εμφύλιος συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα χθες στη Νίκη με αφορμή την μετακίνηση του ποδοσφαιριστή της Ερασιτεχνικής, Αλέξανδρου Ζέρη στον Ολυμπιακό Βόλου. Το διοικητικό συμβούλιο της Ερασιτεχνικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν ευθύνεται για την απαξίωση του ποδοσφαιρικού τμήματος της κυανόλευκης ομάδας, ενώ ο Στράτος Γιδόπουλος απαντά με νέα δική του, λέγοντας «οι μάσκες έπεσαν».

Ο καθένας παρουσιάζει τα γεγονότα από τη δική του πλευρά και υποστηρίζει διαφορετικά πράγματα. Είναι στην κρίση των φιλάθλων τι θα συμπεράσματα πλέον θα βγάλουν…

Ο Γιδόπουλος θεωρεί ότι η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής είναι κατευθυνόμενη, ενώ η διοίκηση της Ερασιτεχνικής τον κατηγορεί για ανάρμοστη συμπεριφορά σε παίκτη γέννημα – θρέμμα της Νέας Ιωνίας.

«Δεν ευθύνεται η Ερασιτεχνική για την απαξίωση»

Μέσω ανακοίνωσής της η Ερασιτεχνική προς ενημέρωση των φιλάθλων προσπαθεί να εξιστορήσει τα γεγονότα και να δώσει τις εξηγήσεις από τη δική της πλευρά.

«Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε για πρώτη φορά και τελευταία φορά σε κακόβουλες, προβοκατόρικες, συγχρονισμένες και συντονισμένες ανακοινώσεις, που τελικά δεν καταλαβαίνουμε πού αποσκοπούν ή καλύτερα δεν θέλουμε να πιστέψουμε πού οδηγούν. Σκοπός της Ερασιτεχνικής Νίκης ήταν και είναι να δημιουργεί αθλητές σε όλα τα αθλήματα γενικά και ειδικότερα στο τμήμα ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστές με τελικό στόχο να επανδρώνουν τη δική μας ΠΑΕ.

Θέλοντας να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας και με καθόλου απολογητική διάθεση αναφέρουμε τα πραγματικά γεγονότα για την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Ζέρη. Κατά τη τελευταία επίσκεψη του κ. Γιδόπουλου στο Βόλο (μετά από διαδοχικές αναβολές από πλευράς του), προτάθηκαν στον ίδιο για μετεγγραφή και υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου από τους Νέους Αθλητές Νίκης στην ΠΑΕ Νίκη τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Για τους δύο από αυτούς ενημερώθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες δύο ομάδες Α’ Εθνικής και ειδικότερα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η άμεση απάντησή του στην πρότασή μας ήταν αρνητική με τη δικαιολογία ή πρόφαση ότι δεν μπορεί να τους ενσωματώσει στην ΠΑΕ επειδή δεν ήξερε εάν θα παραμείνει σ’ αυτή για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αλλωστε δεν υπήρχε και διοίκηση για να υπογράψει αυτά τα συμβόλαια. Αξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός ότι τον Ιανουάριο συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Ζέρης δοκιμάστηκε από τον προπονητή κ. Μπάριος και απορρίφθηκε προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Γιδόπουλου.

Καταλυτικό τελικά ρόλο στην αποδέσμευση με μετεγγραφή σε όποια ομάδα επιθυμούσε ο ποδοσφαιριστής έπαιξε η επιθυμία της οικογένειάς του και μόνο. Να επισημάνουμε ότι καμία επαφή δεν υπήρξε μεταξύ της Ερασιτεχνικής Νίκης και του συλλόγου που κατέληξε.

Μπαίνοντας τώρα στην ουσία για τη μη απορρόφηση των παιδιών των ακαδημιών από την ΠΑΕ Νίκη καμία ευθύνη δεν φέρει ο Ερασιτέχνης. Επικουρικά πληροφορούμε δημόσια ότι υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές τους οποίους μπορεί να ενσωματώσει η ΠΑΕ Νίκη χωρίς κανένα οικονομικό κόστος και μάλιστα από σήμερα. Ας το κάνει.

Οι χαιρετισμοί συνεπώς του φερόμενου ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Νίκη από τη μία πλευρά και τα χαιρέκακα συγχαρητήρια από την άλλη περιττεύουν. Ας περιοριστούν στις κρίσεις για τις δικές τους «δραστηριότητες» που όλοι γνωρίζουμε ότι αποσκοπούν στην εξυγίανση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου… και ας αφήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία να κάνουν το δικό τους έργο που δεν είναι άλλο από την παραγωγή αθλητών με ήθος και αξιοπρέπεια.

Υστερόγραφο 1: Αναφορικά με την πρόταση που μας έκανε ο αμετροεπής κ. Γιδόπουλος για μετακίνησή μας στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου, απαντάμε ως εξής: Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο που εκείνος, αλλά και όσοι είναι πίσω από αυτόν, προσπαθούν να χαράξουν εδώ και πολύ καιρό.

Υστερόγραφο 2: Πρόσφατη είναι η ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Γιδόπουλου στην περίπτωση του αθλητή μας και γέννημα Ν. Ιωνίας Φώτη Τάσσου, όπου εκτός από την αγωνιστική αδράνεια που τον υποχρέωσε, τον ανάγκασε να προσφύγει και στα δικαστήρια, διεκδικώντας τα συμφωνηθέντα.

Υστερόγραφο 3: Για την απαξίωση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν ευθύνεται η Ερασιτεχνική Νίκη».

Γιδόπουλος «Οι μάσκες έπεσαν»

Ο Στράτος Γιδόπουλος απάντησε άμεσα στην ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής σε επιθετικό και ειρωνικό τόνο. Όπως λέει χαρακτηριστικά οι «μάσκες έπεσαν» και διαψεύδει τα γεγονότα που παραθέτει η Ερασιτεχνική για την υπόθεση του Αλέξανδρου Ζέρη. Συγκεκριμένα: «Η ανακοίνωση – απολογία της Ερασιτεχνικής Νίκης δεν πείθει σίγουρα κανέναν. Ολοι οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσαν. Το να χρησιμοποιείς ψέματα για να δικαιολογηθείς δεν είναι εξυπνάδα, είναι βλακεία.

Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Μανιατάκη ήταν ο κ. Ιωαννίδης, ο Γιώργος Μαστρογιάννης και η κ. Μαρία Κατσικά. Μας είπε επί λέξει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου του ζητάει παίκτες και εγώ απάντησα ότι είμαι ή δεν είμαι στην ομάδα, οι παίκτες πρέπει να δοθούν στη Νίκη, διότι η Νίκη δεν είναι του Γιδόπουλου, αλλά της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Λένε ψέματα διότι τον Ιανουάριο ο προπονητής, Χόρχε Μπάριος ζήτησε τον ποδοσφαιριστή και η απάντηση στον Μαστρογιάννη ήταν δεν σας τον δίνουμε γιατί θέλουμε να σωθούμε. Ποιος λοιπόν την απέρριψε;

Εδώ λοιπόν επικαλούμαι την μαρτυρία των αναφερόμενων για να δούμε τελικά ποιος παραπληροφορεί τους φιλάθλους. Το ότι ψεύδονται ασύστολα στο ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στην διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό Βόλου το καταλαβαίνει κανείς από το ευχαριστήριο που έλαβαν από την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν ξέρω αν έλαβαν και λουλούδια.

Αφού κατά τη γνώμη τους είμαι φερόμενος μεγαλομέτοχος και όχι πραγματικός, γιατί δεν απευθύνονται στους πραγματικούς μεγαλομετόχους; Αρκετά με αυτό το γαργαλιστικό ποίημα. Οι μάσκες έπεσαν. Ο κόσμος θα σας κρίνει για όσα τόσο καιρό έλεγαν και θα με δικαιώσει. Το τελευταίο σας κατόρθωμα με την μεταγραφή του παίκτες έβαλε και την σφραγίδα σας. Κανείς δεν σας πιστεύει. Ο δικός μου δρόμος είναι πεντακάθαρος και πολύ δαπανηρός με γνώμονα πάντα το συμφέρον της Νίκης. Ο δικός σας;

Υστερόγραφο: Μια φοίτηση σε σχολή που διδάσκει συντακτικό θα σας έκανε καλό. Μπορεί όμως να δικαιολογείστε. Ισως δεν συντάξατε εσείς την ανακοίνωση».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου