ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Οράνιε” εναντίον “Σελεσάο” για μια θέση στην τετράδα

οράνιε-εναντίον-σελεσάο-για-μι-504776

Δεκαέξι χρόνια μετά τον αξέχαστο αγώνα στο Ντάλας για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ, Ολλανδία και Βραζιλία αναμετρώνται και πάλι στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 «οράνιε» και «σελεσάο» διεκδικούν το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και θέλει να φτάσει στην τετράδα μετά από δώδεκα χρόνια βλέποντας στο βάθος το πρώτο της τρόπαιο μετά τους χαμένους τελικούς του 1974 και του 1978. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με τραυματισμούς ή τιμωρίες, αλλά οκτώ παίκτες (Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι, Φαν Ντερ Βιλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάουτ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Στεκέλενμπουργκ, Ρόμπεν) βρίσκονται στο όριο των καρτών. Πιθανότατα δεν θα υπάρχουν αλλαγές στην ενδεκάδα της ολλανδικής ομάδας, όπου έχει επανέλθει η ηρεμία μετά το μικροεπεισόδιο που προκλήθηκε από τη γκρίνια του Φαν Πέρσι για την αντικατάστασή του στο παιχνίδι με τη Σλοβακία.

Η Βραζιλία από την άλλη φτάνει στα προημιτελικά με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Ραμίρες είναι τιμωρημένος, ο Ελάνο παραμένει τραυματίας και είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί ξανά στο Μουντιάλ, ενώ ο Φελίπε Μέλο και ο Ζούλιο Μπαπτίστα δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Συν τοις άλλοις, ο Κάρλος Ντούνγκα πονοκεφαλιάζει επειδή τέσσερις παίκτες του βρίσκονται στα… πρόθυρα της τιμωρίας (Κακά, Ζουάν, Φελίπε Μέλο, Λουίς Φαμπιάνο).

Ο νικητής του αγώνα θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Κέιπ Τάουν με αυτόν του ζευγαριού Ουρουγουάη-Γκάνα για μια θέση στον τελικό.

Διαιτητής θα είναι ο Ιάπωνας Γιουίτσι Νισιμούρα, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής:

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάουτ, Φαν Πέρσι.

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζοσουέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντάνιελ Άλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο.

Διαιτητής: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Προϊστορία

Εννέα φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες Ολλανδία και Βραζιλία, με τη «σελεσάο» να μετρά τρεις νίκες έναντι δύο των «οράνιε», ενώ τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές σε επίπεδο Μουντιάλ. Το 1974 στο δεύτερο γύρο η Ολλανδία επικράτησε 2-0, το 1994 η Βραζιλία νίκησε με 3-2 στα προημιτελικά, ενώ στα ημιτελικά του 1998 οι “καριόκας” επικράτησαν στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου