ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-505073

Δύο μετάλλια στο Πανελλήνιο Πάλης ο Παλαιστικός Βόλου 
Με ένα αργυρό στα 50 κιλά με τον Βαλκανιώτη Θεοδόση και ένα χάλκινο με τον Σαξώνη Δημήτριο στα 55 κιλά, επέστρεψε ο Παλαιστικός όμιλος Βόλου από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων που διοργανώθηκε από το Δήμο Ελασσόνας με την βοήθεια της Ε.Ο.Φ Πάλης. Συνολικά συμμετείχαν 139 αθλητές στο στυλ της Ελεύθερης Πάλης, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κατακτήσουν τις επτά προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο Πανευρωπαϊκό της Βουλγαρίας και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας.
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Τζουμπουσλής Μάρκος στην κατηγορία των 66 κιλών. Να σημειωθεί πως άλλοι πέντε έφηβοι αθλητές του παλαιστικού δεν έλαβαν μέρος στους αγώνες είτε λόγω στράτευσης είτε λόγω μαθητικών υποχρεώσεων. Ευχαριστημένος από την απόδοση των αθλητών του δήλωσε και ο προπονητής, Τζουμπουσλής Δημήτριος, αν και τα παιδιά έπαιρναν για πρώτη φορά μέρος σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων και με δύσκολες κληρώσεις τα πήγαν περίφημα. Στην αποστολή  του Παλαιστικού ήταν σύσσωμο όλο το διοικητικό συμβούλιο, με τον πρόεδρο, Θανάση Πελεκούδα, τον Γεν. Γραμματέα, Βαγγέλη Χαλατσόπουλος, τον αρχηγό αποστολής, Στάθη Τζουμπουσλή και τον έφορο, Λεωνίδα Βαλκανιώτη.          
 
 
 
 
 
Τελικά ιστορία σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν γράφουν μόνο οι παίκτες και οι προπονητές… Γράφουν και οι διαιτητές. Δυστυχώς αυτό προκύπτει από το Μουντιάλ στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Στην φάση των «16» τα διαιτητικά λάθη έγραψαν ιστορία, ή μάλλον μπορεί να άλλαξαν την ιστορία.
 
 
Δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση ότι η Γερμανία και Αργεντινή δεν είναι δυο από τις ομάδες που αξίζουν να βρίσκονται στους οκτώ της διοργάνωσης. Θα άξιζαν μάλιστα ίσως να φτάσουν μέχρι και στον τελικό και η μεταξύ τους «μάχη» στα προημιτελικά θα αδικήσει έναν εκ των δυο και δη τον ηττημένο. Όμως η αλήθεια είναι οτι δύο σφυρίγματα, τόσο στο ματς Γερμανία – Αγγλία, όταν το σκορ ήταν 2-1, όσο και σε αυτό Αργεντινή – Μεξικό όταν το σκορ ήταν στο 0-0 άλλαξαν τις ισορροπίες και την εξέλιξη των αγώνων. Μέχρι εκείνη την στιγμή Αγγλία και Μεξικό ήταν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μόλις όμως έγιναν τα δυο σημαντικά λάθη, η ακύρωση κανονικού γκολ του Λάμπαρντ που θα έφερνε το ματς στα ίσια και το γκολ οφσάιντ του Τέβες που έβαλε μπροστά τους Αργεντίνους, που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν στο γήπεδο, Αγγλοι και Μεξικάνοι έχασαν την καλή ψυχολογία τους και δεν πίστεψαν στο ματς.
Αν δεν είχαν παρθεί αυτές οι δυο λανθασμένες αποφάσεις, ίσως να υπήρχε διαφορετική εξέλιξη. Ισως η ιστορία να είχε γραφεί διαφορετικά, γιατί στο ποδόσφαιρο εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται και η τύχη, παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία.
Ο εκνευρισμός από τους ήχους της βουβουζέλας και η απογοήτευση από τα λάθη της διαιτησίας που προδίκασαν αποτελέσματα και στέρησαν από φιλάθλους και τηλεθεατές σασπένς και αγωνία, είναι μέχρι στιγμής ότι μας μένει από ένα μέτριο σε θέαμα και συγκινήσεις Μουντιάλ. Είναι κρίμα να στερείς από ένα λαό με μια λάθος απόφαση σου, τις ελπίδες διάκρισης σε ένα Παγκόσμιο κύπελλο.
Και στην περίπτωση του Μεξικό, ο βοηθός είδε την φάση στο βίντεο γουόλ και μπορούσε να μιλήσει με τον διαιτητή και να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη. Τελικά προς απογοήτευση όλων αυτό δεν έγινε.
Οπως και να χει οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία στους «8» να παρακολουθήσουν δυο από τις ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης σε ένα παιχνίδι που οι ποδοσφαιρόφιλοι το χαρακτηρίζουν πρόωρο τελικό. Γερμανία και Αργεντινή θα τα δώσουν όλα για την είσοδο στην τετράδα. Ας ελπίσουμε ότι ο νικητής θα κριθεί βάσει των ικανοτήτων του και της εμφάνισης του στο γήπεδο και δεν θα παίξουν ρόλο αυτή την φορά οι αποφάσεις των διαιτητών.
 
 
 
 
 
Με μπροστάρη Τσιώλη
Μπορεί πριν λίγους μήνες ο Σάκης Τσιώλης να είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο ωστόσο χθες ήταν μπροστάρης στην ώρα της προπόνησης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δεν κάθισε απλά να δώσει εντολές στους παίκτες του αλλά έτρεξε μαζί τους και κάθε φορά που η ομάδα περνούσε μπροστά από τον κόσμο ο Σάκης γνώριζε την αποθέωση σηκώνοντας υποθετικά τα χέρια.
Ζ.Ε.Ι.
 
Που ήταν ο Δήμαρχος;
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες «πρώτες» του Ολυμπιακού Βόλου απών ήταν χθες ο πρώτος δημότης της πόλης Αλέκος Βούλγαρης. Ο Δήμαρχος απουσίαζε σκεπτόμενος τα εξ αμάξης που έχει να ακούσει από τον κόσμο των ερυθρόλευκων για την καθυστέρηση των έργων στο Στάδιο. Πάντως για χθες είχε προγραμματιστεί προ καιρού και η βράβευση της ομάδας του Ολυμπιακού στην παραλία της πόλης από την δημοτική αρχή, ωστόσο από την εκδήλωση επίσης «απουσίαζε»…
Ζ.Ε.Ι
 
Εκλεψε τις εντυπώσεις
Σε όποιο γήπεδο και να βρίσκονταν τις εντυπώσεις μέχρι σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος τις κέρδιζε ο ίδιος με ποικίλους τρόπους είτε με ένα καυστικό σχόλιο προς τον διαιτητή είτε με μια ατάκα που θα σκορπούσε άφθονο γέλιο. Χθες τις εντυπώσεις τις έκλεψε ένας άλλος Αχιλλέας. Ο Αχιλλέας Τζούνιορ Μπέος ο οποίος έκανε την εμφάνιση του σε μοντέρνο καροτσάκι μαζί με την μαμά του που δεν έπαψε στιγμή να χαμογελά με τέτοιο γιο δίπλα της… Μάλιστα ο μικρός ήταν ντυμένος στα ερυθρόλευκα, όντας στο κλίμα της «πρώτης».
 Ζ.Ε.Ι.
 
Ο κερατάς…
Στην κερκίδα κάποιος φώναζε χθες διαρκώς «κερατά και κερατά» την ώρα που ο Αχιλλέας Μπέος μιλούσε στους φίλους της ομάδας. Ολοι προς στιγμήν αναστατώθηκαν με τον ιδιόρρυθμο οπαδό με τον Αχιλλέα Μπέο να λέει: «Εγώ πάντως δεν είμαι»!
Ζ.Ε.Ι.
 
Ξηλώθηκαν τα καθίσματα
Τα καθίσματα από τις κερκίδες 3-4 έλειπαν χθες από το ΕΑΚ και αρκετός κόσμος αναγκάστηκε να καθίσει στο τσιμέντο. Ένα δείγμα ήταν και αυτό πως τα έργα ξεκίνησαν…Ομως το θέμα δεν είναι ότι ξεκίνησαν αλλά πότε θα ολοκληρωθούν και το γήπεδο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες του Ολυμπιακού.
Ζ.Ε.Ι
 
Κάποιοι γέλασαν
Κάποιοι γέλασαν όταν ακούστηκε το όνομα του Τάκη Δανιηλίδη για τη Νίκη Βόλου, γιατί θεωρούν ότι ήταν ο κύριος υπαίτιος για την διάλυση της Καστοριάς και τον υποβιβασμό της στην Δ’ Εθνική. Μάλιστα υπήρχαν και κάποιοι πρώην Βολιώτες παίκτες της Νίκης που έχουν συνεργαστεί μαζί του στην Καστοριά. Κάθε ομάδα είναι διαφορετικό υπόθεση βέβαια… Ο ίδιος δήλωσε ότι ψάχνει να βρει την άκρη πρώτα… Τώρα τα υπόλοιπα θα τα διαπιστώσουμε στην πράξη.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά ποιος ήταν ο κερατάς χθες στο ΕΑΚ;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου