ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανθισαν οι «τουλίπες»

ανθισαν-οι-τουλίπες-505546

Η Ολλανδία μπορεί να πανηγυρίζει για την πρόκρισή της στις οχτώ καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ. Μια πρόκριση που ήρθε επικρατώντας στο ρελαντί της Σλοβακίας με 2-1. Οι οράνιε ήταν καλύτεροι και πήραν δίκαια την πρόκριση και πλέον θα περιμένει τον αγώνα της Βραζιλίας με την Χιλή για να δει τον αντίπαλό της στο δρόμο για τα ημιτελικά.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες δεν ήταν καλό και σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της φάσης των «16». Τόσο η Ολλανδία, όσο και η Σλοβακία αυτό που έδειχναν ξεκάθαρα είναι πως ήθελαν να μην δεχθούν γκολ. Οι «οράνιε» είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς όμως να μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν.
Στη μία και μοναδική σημαντική φάση σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, ο Σνάιντερ. βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ρόμπεν. Αυτός πήρε την μπάλα κάτω από την μεσαία γραμμή και ξεπερνώντας σαν σταματημένο τον αντίπαλό του βρέθηκε έξω από την περιοχή του Μούχα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Γράφοντας το 1-0. Μετά το γκολ οι Ολλανδοί έκλεισαν ακόμα καλύτερα τους χώρους, ενώ οι Σλοβάκοι δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν
Στην επανάληψη το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες ήταν σαφώς καλύτερο. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και εκτός των δύο γκολ που σημειώθηκαν, ένα για κάθε ομάδα, χάθηκαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα. Συγκεκριμένα στο 50’ και ο πάλι ο Ρόμπεν ελίχθηκε πιάνοντας το δυνατό σουτ, αλλά ο Μούχα αυτή την φορά κατάφερε να διώξει με δυσκολία αποσοβώντας το γκολ. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας είπε όχι στους τυπικά γηπεδούχους και στο επόμενο λεπτό, όταν απέκρουσε ενστικτωδώς την προβολή του Φαν Μπόμελ.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, άρχισε και η Σλοβακία να βγαίνει στην επίθεση. Μάλιστα στο 67’ βρέθηκε δύο φορές μια ανάσα από το να τα καταφέρει αλλά ο Στεκέλενμπουργκ πήρε την μπουκιά από το στόμα των παικτών του Βάις, ενώ στο 78’ ο Βίτεκ θα μπορούσε από εξαιρετική θέση να ισοφαρίσει αν δεν έστελνε την μπάλα άουτ. Τελικά η Σλοβακία μετά τις τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες που έχασε, βρέθηκε στο 84’ πίσω στο σκορ με 0-2. Συγκεκριμένα ο Κάουτ έφυγε από αριστερά και αφού πήρε την μπάλα με το κεφάλι μπροστά από τον Μούχα γύρισε στον αμαρκάριστο Σνάιντερ που από την πλευρά του έκανε το 2-0, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς.
Οι Σλοβάκοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Βίτεκ με πέναλτι στις καθυστερήσεις, που έφτασε τα τέσσερα τέρματα στο Μουντιάλ.

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (92′ Αφελάι), Ρόμπεν (71′ Ελία), Κάουτ, Φαν Πέρσι (80′ Χούντελαρ).

Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούτσα, Ντούριτσα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ (88′ Γιακούμπκο), Βάις, Στοχ, Γέντριτσεκ (71′ Κόπουνεκ), Κούτσκα, Χάμσικ (88′ Σαπάρα), Βίτεκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου