ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θέλει και τον Ιταλό Αλεγκρέτι

θέλει-και-τον-ιταλό-αλεγκρέτι-505142

Την ώρα που ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματοποιούσε την πρώτη του συγκέντρωση-προπόνηση της σεζόν 2010-11 οι άνθρωποί του δούλευαν ώστε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι φέρεται να επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Αλεκγρέτι, με τον οποίο είχε υπάρξει συμπαίκτης ο Τάκης Γιαννόπουλος στη Βενέτσια. Παράλληλα χθες ανακοινώθηκε και ο Βαγγέλης Γκόντοβος.

Ο Ρικάρντο Αλεγκρέτι ανήκει στην ομάδα της Μπάρι και πληροφορίες ανέφεραν χθες πως είναι στόχος του Ολυμπιακού. Ο Ρικάρντο Αλεγκρέτι γεννήθηκε στις 15/2/1978 στο Μιλάνο της Ιταλίας και έχει ύψος 1.71 εκ., ενώ αγωνίζεται ως μέσος και είναι σπεσιαλίστας στα φάουλ. Ο Αλεγκρέτι ξεκίνησε στην ομάδα Νέων της Μίλαν, όπου και αγωνίστηκε εκεί την περίοδο 1995-1996. Στη συνέχεια ως επαγγελματίας αγωνίστηκε με την ομάδα της Λέκο, όπου έπαιξε για δύο χρόνια σε 55 παιχνίδια, έχοντας ένα τέρμα. Την περίοδο 1998-2001 θα τον αποκτήσει η Εμπολι, με την οποία έχει παίξει σε 40 αγώνες, ενώ το 1999 δόθηκε δανεικός στην Ρετζιάνα, με την οποία αγωνίστηκε σε 11 ματς. Το 2001 μεταπήδησε στην Κόμο, όπου έμεινε για δύο χρόνια, μετέχοντας σε 54 αγώνες και έχοντας 3 τέρματα. Τα δικαιώματά του την περίοδο 2003 τα απέκτησε η Μόντενα, με την οποία και είχε 18 εμφανίσεις, ενώ από εκεί δόθηκε ως δανεικός σε Κιέβο και Βενέτσια, με την οποία και μέτρησε 8 και 19 αγώνες αντίστοιχα, όντας συμπαίκτης με τον νυν τιμ μάνατζερ της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Τάκη Γιαννόπουλο. Την δεύτερη περίοδο του 2005 αγωνίστηκε με την Αβελίνο σε 16 ματς για να πάρει μεταγραφή το 2006 για την ομάδα της Τριεστίνα με την οποία είχε 119 εμφανίσεις και 18 γκολ. Από το 2009 μέχρι και σήμερα αγωνίστηκε με την Μπάρι σε 11 αγώνες έχοντας 2 τέρματα. Η περίπτωση του δεν φέρεται να είναι εύκολη, ωστόσο ενδιαφέρει πολύ την ομάδα του Βόλου που θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Στα ερυθρόλευκα και ο Γκότοβος

Στην απόκτηση του Βαγγέλη Γκότοβου προχώρησε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την νεοφώτιστη ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Εδώ και μέρες είχε γίνει γνωστό πως ο 24χρονος αμυντικός θα ενισχύσει την ομάδα στα μετόπισθεν και χθες ο πρώην πια αμυντικός του Οδυσσέα Αναγέννησης βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Ο Γκότοβος τις τελευταίες δύο περιόδους αγωνίστηκε με την ομάδα των Σερρών σε 37 αγώνες της Γ’ Εθνικής. Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του Βαγγέλη Γκότοβου με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 3 χρόνων». Από την πλευρά του ο Γκότοβος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Ολυμπιακό Βόλου, στην ομάδα που κέρδισε δίκαια τον τίτλο στη Β’ Εθνική, την άνοδο στη Super League αλλά και τις εντυπώσεις από όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Είναι μεγάλη τιμή να φορέσω τη φανέλα της ομάδας και υπόσχομαι σε όλους, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και φιλάθλους να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μεγάλη ιστορία, λαμπρό παρόν και ακόμη λαμπρότερο μέλλον. Ελπίζω οι φίλαθλοι να στηρίξουν την ομάδα μας σε κάθε βήμα για την υλοποίηση των φετινών στόχων στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας».

Δύσκολα για Κάστρο

Μία ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή που προτάθηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είναι και αυτή του Φακούντο Πέρες Κάστρο.

Ο 28χρονος μέσος έχει ακουστεί πως έχει κλείσει με την ομάδα του Αχιλλέα Μπέου, ωστόσο η περίπτωση του δεν είναι εύκολη μιας και οι δύο πλευρές έχουν διαφορά στο οικονομικό. Η περίπτωση του ενδιαφέρει τους ιθύνοντες της βολιώτικης ομάδας που έχουν άποψη για τον παίκτη αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτευχθεί συμφωνία εάν οι απαιτήσεις του παίκτη της Αρσεναλ Σαραντί δεν μειωθούν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου