ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εβδομη θέση για τον Ο.Υ.Κ.Β

εβδομη-θέση-για-τον-ο-υ-κ-β-435604

Μπορεί οι πιτσιρικάδες του Ο.Υ.Κ.Β να μην κατάφεραν να πάρουν κάποιο μετάλλιο στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πόλο εφήβων, ωστόσο οι νεαροί πολίστες άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, καθώς με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Πανιώνιο -που αναδείχθηκε πρωταθλητής- πάλεψαν όλα τα παιχνίδια στα ίσα.

Το πρωτάθλημα έλαβε χώρα το σαββατοκύριακο στη Γλυφάδα και συμμετείχαν οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας σε αυτή την κατηγορία. Η έβδομη θέση μπορεί με μια πρώτη ματιά να μη φαίνεται ιδιαίτερα υψηλή, ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμικότητα των ομάδων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τελικά η ομάδα του Τάσου Μαρινάγη έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Γλυφάδα, θα κατανοήσει ότι η επιτυχία είναι πολύ σημαντική.
Την Παρασκευή ο Ο.Υ.Κ.Β αντιμετώπισε την ομάδα του ΠΑΟΚ και ηττήθηκε με σκορ 9-7. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του και οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν τον τελικό νικητή. Το Σάββατο ο Ο.Υ.Κ.Β τέθηκε αντιμέτωπος με τη γηπεδούχο Γλυφάδα, από την οποία τελικά ηττήθηκε στο γκολ με σκορ 7-6. Και σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα του Τάσου Μαρινάγη παρουσίασε πολύ καλή εικόνα, ωστόσο πλήρωσαν το κακό τους ξεκίνημα αφού στην αρχή του δευτέρου οκταλέπτου έχαναν με 4-0 και είχαν μεγάλο χάντικαπ να καλύψουν. Αυτή η ήττα σήμανε ουσιαστικά και τον αποκλεισμό των εφήβων του Ο.Υ.Κ.Β από την τετράδα
Έτσι σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι το απόγευμα της ίδιας μέρας η βολιώτικη ομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο Πανιώνιο στον οποίο δεν έφεραν ιδιαίτερη αντίσταση και ηττήθηκαν με σκορ 13-5. Μετά και απο αυτή την ήττα ο Ο.Υ.Κ.Β τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου, με αποτέλεσμα την Κυριακή να αντιμετωπίσει το Ν.Ο Ρεθύμνου για την τελική κατάταξη και πιο συγκεκριμένα για τις θέσεις 7-8. Σε αυτό το ματς η ομάδα του Βόλου έμελλε να πάρει και τη μοναδική της νίκη σε αυτή την τελική φάση, καθώς επικράτησε κατά κράτος των Κρητικών με το τελικό 17-8 να αντικατοπτρίζει την διαφορά των δύο ομάδων.
Οι πολίστες που αγωνίστηκαν σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες ήταν οι: Κωνσταντίνος Τσανάκας, Βασίλης Παπαδημητρίου (τερματοφύλακες), Αργύρης Μαρασλής Απόστολος Πέτσης, Δημήτρης Κούτρας (αμυντικοί), Θάνος Γραμμένος, Μάριος Χατζηγούλας, Γιάννης Ιωαννίδης (φουνταριστοί), Ιάσων Μάρκου, Μιχάλης Νικολέρης, Παντελής Σαμακοβίδης, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, Γιώργος Μαρινάγης, Δημήτρης Βαρδάκης, Θάνος Τζαμπάζης (περιφερειακοί).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ο.Υ.Κ.Β:
Ο.Υ.Κ.Β-ΠΑΟΚ 7-9
Ο.Υ.Κ.Β-Γλυφάδα 6-7
Ο.Υ.Κ.Β-Πανιώνιος 5-13

Η Βαθμολογία
1. Πανιώνιος 6
2. ΠΑΟΚ 4
3. Γλυφάδα 2
4. Ο.Υ.Κ.Β 0
Αγώνες κατάταξης
Τελικός: Πανιώνιος-Βουλιαγμένη 8-5
Θέσεις 3-4: Χανιά-ΠΑΟΚ 8-4
Θέσεις 5-6: Γλυφάδα-Π.Φάληρο 7-5
Θέσεις 7-8: Ο.Υ.Κ.Β-Ν.Ο Ρεθύμνου 17-8

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου