ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νο 1 επαγγελματική νίκη!

νο-1-επαγγελματική-νίκη-622493

Αν υπήρχε τίτλος MVP του μήνα για τον Ολυμπιακό, αυτός θα ανήκε δικαιωματικά στον τερματοφύλακα Σάκη Κατσούλη, που στις 4 του μήνα απέκρουσε πέναλτι δίνοντας βαθμό, και χθες 17 του μήνα, κέρδισε πέναλτι στο 92΄ που ήταν εύστοχο (από τον Οικονόμου) και αρκετό ώστε να δώσει τη νίκη στην Κατερίνη,(0-1) απέναντι στην ομάδα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για τη 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας…

Η νίκη στις καθυστερήσεις με πέναλτι 0-1, από έναν κακό Ολυμπιακό, έχει μεγάλη σημασία αφού έστω και προσωρινά, η Βολιώτικη ομάδα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αρχηγού του Κώστα Οικονόμου στο 93’ έκαμψε την αντίσταση του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 0-1 έπιασε στην κορυφή τον Απόλλωνα Λάρισας.

Από χθες είναι βέβαια προσωρινά στην κορυφή την οποία «έχασε» τον Νοέμβρη και θέλει να την κατακτήσει και πάλι μόνιμα το 2017. Για αυτό και θα περιμένει το απόγευμα το αποτέλεσμα του αγώνα στη Λάρισα, όπου με νίκη του Απόλλωνα η Βολιώτικη ομάδα θα απέχει 3 βαθμούς από την κορυφή, με νίκη του Διαγόρα μόλις ένα βαθμό, ενώ με ισοπαλία πάλι ένα βαθμό!

Πάντως η χθεσινή 9η και «επαγγελματική» νίκη του χωρίς καλή απόδοση στο τελευταίο παιχνίδι για το 2016, ήταν ιδιαίτερη αφού ο τερματοφύλακας Κατσούλης κέρδισε το πέναλτι, αφήνοντας την εστία του και πιάνοντας κεφαλιά μετά από κόρνερ του Οικονόμου, η οποία αποκρούστηκε με το χέρι από αμυνόμενο.

«Αυτό που κρατάμε είναι το αποτέλεσμα, κι ας ήμασταν κακοί στο πρώτο 45λεπτο και δεν είχαμε σχέση με το προηγούμενο ματς. Η νίκη ήρθε στο τέλος και ήταν αποτέλεσμα πίεσης» ανέφερε μετά τον αγλωνα ο Τιμος Καβακάς, λέγοντας μάλιστα ότι η ομαδα «έκλεισε» μια ακόμη μεταγραφή.

Με μια αλλαγή η 11άδα

Με δεδομένες τις απουσίες του Φελίπε Ντα Κόστα και των Φαμπρίτσιο Πότσι και Γκουστάβο Μπρίτος, ο Τίμος Καβακάς σε σχέση με το προηγούμενο ματς είχε μια αλλαγή στην 11άδα αφού ξεκίνησε ο Αλέξανδρος Αναστασίου κάνοντας 13η συμμετοχή και δίνοντας το στίγμα της επιθετικής διάθεσης.

Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Κατσούλη -που δεν έχει χάσει λεπτό- και έγινε για 2η φορά ήρωας κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα μπροστά του ως στόπερ ήταν ο Ζώνας που ξεκίνησε βασικός για 2ο ματς και ο Κωστόπουλος που έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια. Δεξιά έπαιξε ο Στουρνάρας και αριστερά ο Ιωαννίδης.

Μπροστά από την άμυνα στα χαφ και στον άξονα ήταν ο επίσης στην 13η συμμετοχή του Σταύρου, αλλά και ο Οικονόμου, ενώ ως πλάγιοι μεσοεπιθετικοί ήταν οι Δωματάς και Ευθυμιάδης με τον Φλίγκο σέντερ φόρ και τον Αναστασίου πίσω του και κοντά του, ενώ «άλλαζε» κινούμενος και πλάγια.

Ανούσιο 45λεπτο

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα πέρασε χωρίς να υπάρξει κάποια φάση για τις δυο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει την άκαρπη υπεροχή καθώς στο 21΄ ένα μακρινό φάουλ που εκτέλεσε ο Οικονόμου κατέληξε άουτ, ενώ δυο φορές κόρνερ από τον ίδιο, διώχτηκαν από τον τερματοφύλακα Σαρρή, και στη μοναδική οργανωμένη επίθεση δεν υπήρξε τελική προσπάθεια αλλά οφσάιντ!

Γενικά, στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν είχε το ρυθμό που θα ήθελε, έδειχνε προβλέψιμος , ενώ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ούτε τις βαθιές μπαλιές ούτε και τα στημένα. Έτσι το πρώτο 45λεπτο μπορεί να χαρακτηριστεί και το χειρότερο φετινό για τον Ολυμπιακό χωρίς τελική προσπάθεια, με τους γηπεδούχους απλά να έχουν κλείσει τους διαδρόμους …και οι ερυθρόλευκοι να μην έχουν λύσεις.

Περίμενε το τέλος

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε θέλοντας να δείξει από την αρχή ότι πρέπει να κάνει την πρωτοβουλία ουσία, ενώ οι γηπεδούχοι με τη μέθοδο των καθυστερήσεων έδειχναν ότι δεν βιάζονται… και τα κατάφεραν ως το 90΄ αλλά όχι ως το τελικό σφύριγμα

Πάντως ο Ολυμπιακός παρότι ήταν πιο πιεστικός δεν έβρισκε τον τρόπο να φτάσει σε μια καλή τελική προσπάθεια και το γκολ, ενώ στο 56΄Κατσούλης ακούμπησε για πρώτη φορά τη μπάλα σε βαθιά μπαλιά του Αχιλλέα.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 68’ με ένα μακρινό σουτ του Αναστασίου… στο 76’ υπήρξε καλύτερη στιγμή σε σουτ του Φλίγκου και τον Πέτρουζέλη να διώχνει σε κόρνερ, στο 85’ είχαμε σουτ του Ευθυμιάδη άουτ.

Όμως στο τέλος όλα ήρθαν θετικά για τον Ολυμπιακό. Στο 90’ ο Σταύρου έβγαινε μόνος με τον Σαρρή και δέχθηκε αντιαθλητικό μαρκάρισμα από τον Καμπερίδη, που έλαβε σωστά την κόκκινη κάρτα. Το φάουλ έξω από την περιοχή είχε ως αποτέλεσμα ένα κόρνερ μετά την εκτέλεση του Οικονόμου, καθώς η μπάλα κόντραρε στο τείχος. Στο κόρνερ έγινε κεφαλιά από τον τερματοφύλακα Κατσούλη, που έφυγε από την εστία του και προωθήθηκε, η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού και ο Μαλούτας έδωσε το πέναλτι στο 92’, το οποίο στο 93’ μετέτρεψε σε γκολ ο Κώστας Οικονόμου. Έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε για μια ακόμη φορά νίκη στην Πιερία.

Διαιτητής: Δημ. Μαλούτας (ΕΠΣ Ημαθίας)

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: 89΄Καμπερίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 18’ Ζώνας, 31’Παπαδόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης , Στουρνάρας , Ιωαννίδης (72΄Δ.Κόκκας-94΄Τέλος), Ζώνας, Κωστόπουλος, Σταύρου, Οικονόμου, Δωματάς(84’Α.Κόκκας),Ευθυμιάδης, Αναστασίου, Φλίγκος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Σαρρής, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος, Πετρουζέλλης, Καμπερίδης, Ζόβλικας, Σιδηρόπουλος (84’Δαδάκος),Νάκας, Μανίκας(74΄Βαταμίδης).

*Όπως είπε και ο Τίμος Καβακάς μετά από το ματς στην Κατερίνη η Διοικούσα Επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου θα προχωρήσει στην μεταγραφική αντεπίθεση για την ενίσχυση που ήδη έχει ξεκινήσει, με το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα να έχει ήδη ανακοινωθεί και είναι ο Καμερουνέζος με γαλλικό διαβατήριο Ερβέν Μούκαμ που έχει αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης. Ενώ ήδη έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα έχουν ωστόσο διαψευστεί τα περί ενδιαφέροντος για τον Στράτο Δουκάκη των Τρικάλων, εξετάζεται η περίπτωση επιστροφής του Γρηγόρη Κυζιρίδη που ήταν πέρσι στην ΠΑΕ, ενώ από το καλοκαίρι ανήκει στον Αιγινιακό, αλλά και του 32χρονου Κονγκολέζου επιθετικού Λιρόι Λίτα που πέρσι με πρόεδρο τον Π.Μποτσιβαλη ήταν στα Χανιά, ενώ έχει αγωνιστεί και σε πολλές αγγλικές ομάδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου