ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-492184

Παπαστεργίου: «Θα κάνω το παν για το Σαρακηνό»
Με τον Κώστα Παπαστεργίου στο τιμόνι θα συνεχίσει τη νέα σεζόν η ομάδα του Σαρακηνού. Ο σύλλογος του Γιώργου Θέου κατέκτησε φέτος την άνοδο στην Α’ Ε.Π.Σ.Θ. και για τη νέα του προσπάθεια θα εμπιστευθεί τις τύχες του στον πρώην τεχνικό της ομάδας της Δάφνης.
Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Θέλω πάνω από όλα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνεργάστηκα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ομάδα της Δάφνης και θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή πορεία και καλή συνέχεια. Ενα σημαντικό κεφάλαιο έκλεισε για μένα και ανοίγει ένα άλλο, που ακούει στο όνομα Σαρακηνός. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που μία ιστορική ομάδα μού πρότεινε να βρεθώ στο τιμόνι της και να προσπαθήσουμε μαζί τη νέα χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Γιώργου Θέου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και εγγυώμαι πως θα κάνω το παν για το σύλλογο, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Φυσικά χρειάζεται σκληρή δουλειά μια και η Α’ Ε.Π.Σ.Θ. είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Πιστεύω όμως ότι θα καταφέρουμε όλοι μας να ανταποκριθούμε στους στόχους που θα τεθούν».

 
 
 
 
 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής έκανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά για το μέλλον της… Το ποσοστό των ομάδων που προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης είναι το μικρότερο των τελευταίων διοργανώσεων. Αντίθετα το Κόπα Αμέρικα έκανε «πάταγο»! Εκτός της Ονδούρας, οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν βρέθηκαν στην επόμενη φάση!
 
 
Η Ευρώπη σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μετρούσε το λιγότερο εννιά ομάδες στη φάση των 16 από το 1998, μετά τους προκριματικούς των ομίλων. Φέτος οι χώρες που συνεχίζουν στον θεσμό μετά τους 32 είναι μόλις έξι! Ολλανδία, Σλοβακία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Πορτογαλία δημιουργούν ένα ποσοστό 37% αναλογίας στην 16άδα, που το 44% κατέχει με επτά συγκροτήματα η Αμερική, κάνοντας το 7 στα 8! Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη, Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό και ΗΠΑ πήραν το εισιτήριο, την ώρα που ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, που αποτελούσαν και το προηγούμενο ζευγάρι του τελικού στην διοργάνωση του 2006, έχουν ήδη γυρίσει στο «σπίτι» τους. Επίσης Σλοβενία, Σερβία, Δανία, Ελβετία και Ελλάδα εγκατέλειψαν από νωρίς το όνειρο για κάτι καλύτερο.
Τα χειρότερα έρχονται στη φάση των προημιτελικών! Και αυτό γιατί οι ευρωπαϊκές ομάδες παίζουν μεταξύ τους στη φάση των «16»! Ετσι μόνο τρεις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου θα βρεθούν στους «οκτώ» της φετινής διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου…
Ετσι οι μόνες δυσάρεστες εκπλήξεις στο φετινό Μουντιάλ αφορούσαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Ασία άλλωστε με δύο εκπροσώπους, τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία, ισοφαρίζει το ρεκόρ της, που προηγουμένως πάντως είχε γίνει «εντός έδρας» το 2002. Για την Αφρική δεν άλλαξε κάτι, αφού η μία εκπρόσωπος, η Γκάνα, θεωρείται αρκετή για τα μέχρι σήμερα δεδομένα και την ιστορία του τουρνουά.
Ετσι οι μόνοι που μπορούν να αποχωρήσουν προβληματισμένοι από την διοργάνωση είναι οι ιθύνοντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου… Όλα δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν πολλά σε επίπεδο εθνικών ομάδων στη Γηραιά Ηπειρο. Δεν ξέρουμε αν αυτές οι αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν το στυλ και το «προφίλ» της κάθε ομάδας, αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε κάποιους να σκέφτονται σοβαρά για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανανέωση, νέα αστέρια, καινούριες προϋποθέσεις ανάπτυξης. Εμφανίζεται πλέον κορεσμένο και προβλέψιμο και αν οι ιθύνοντες αγνοήσουν τα συμπτώματα, τότε θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον.
Τυχαία συγκυρία δεν μπορεί να θεωρηθεί άλλωστε το 37%, από τη στιγμή που ομάδες όπως η Ιταλία και η Γαλλία οι οποίες συγκαταλέγονταν στα φαβορί και αποτελούσαν τα δυνατά χαρτιά της Ευρώπης, απέτυχαν παταγωδώς. Μάλλον το «καμπανάκι χτύπησε»…
 
 
 
 
 
 
Από νωρίς στα βάσανα
Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να μην έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς ή ο Aρης, ξεκινάει όμως σχετικά νωρίς την προετοιμασία του. Ο Σάκης Τσιώλης, γνώστης την ελληνικής πραγματικότητας, θέλει να δουλέψει όσο γίνεται πιο νωρίς με τους παίκτες του και να «παντρέψει» όσο γίνεται ταχύτερα παλιούς με νέους. Αυτό άλλωστε αποτελούσε πάντοτε πρόβλημα για τις νεοφώτιστες ομάδες που άλλαζαν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους και την επόμενη χρονιά απλά επέστρεφαν στην κατηγορία που είχαν αποχαιρετήσει.
Ζ.Ε.Ι.
 
Επένδυση στο μέλλον
Εκτός από τους παίκτες που θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, θα πρέπει να υπολογίζουμε τους παίκτες που ξεχώρισαν φέτος με την ομάδα νέων και για τους οποίους ο Σάκης Τσιώλης έχει εισηγηθεί να γίνουν επαγγελματίες. Παίκτες όπως είναι ο Σφάκας, ο Λόρι ή ο Ζαχαράκης, που αγωνίστηκε μάλιστα στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, αναμένεται να ανέβουν στην πρώτη ομάδα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει την επένδυση στο μέλλον ώστε να μην πληρώνει ακριβά…
Ζ.Ε.Ι.
 
Εχει ξανάρθει
Διακοπές στο Πήλιο έχει κάνει σε ηλικία μόλις 5 ετών το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού Βόλου Ζόλταν Σέλεζι, ενώ αρκετές φορές έχει έρθει στην Ελλάδα για τον ίδιο λόγο. Για το ποδόσφαιρο όμως έρχεται πρώτη φορά για λογαριασμό των νεοφώτιστων και αυτό που θέλει είναι να διακριθεί και να βοηθήσει τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Πάντως κάποια αθηναϊκά ΜΜΕ τον βάφτισαν επιθετικό, ενώ ο παίκτης είναι δεξί μπακ.
Ζ.Ε.Ι
 
Διαφορετική… πορεία
Μέσα από το Βόλο πέρασε το κομβόι των αυτοκινήτων των φιλάθλων της Νίκης που πήγαινε στη Μελανή για το 1ο Νικιώτικο κάμπινγκ. Οι φίλαθλοι αναχώρησαν χθες το πρωί και πέρασαν από κεντρικούς δρόμους του Βόλου με κυανόλευκες σημαίες στα αυτοκίνητά τους… Ευτυχώς δεν φαίνεται να έγιναν αντιληπτοί από κανέναν θερμόαιμο οπαδό του Ολυμπιακού, αλλιώς μπορεί να είχαμε άλλα…
Αγ. Θαν.
 
Θέλουν Ζαρογιάννη;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα μπάσκετ της Νίκης κινείται για την απόκτηση του Δημήτρη Ζαρογιάννη που την προηγούμενη περίοδο αγωνίζονταν στην Αναγέννηση/Φλόγα. Οι μεταγραφικές αναζητήσεις των κυανολεύκων σίγουρα συνεχίζονται και πολύ σύντομα θα υπάρξουν και αποτελέσματα.
Αγ. Θαν.
 
Αλλος έφυγε
Το σέντερ Νίκο Τοπούζη περιμέναμε να φύγει από τη Μεταμόρφωση, αλλά ο πάουερ φόργουορντ Γιώργος Παρασκευάς τελικά αποτέλεσε παρελθόν… Η βολιώτικη ομάδα μειώνει κατά πολύ το μπάτζετ της, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Μεταμόρφωση δεν θέτει στόχους και παρατάει την πολύ καλή προσπάθειά της που ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα καταφέρει ο κόσμος του Ολυμπιακού να στείλει αύριο μήνυμα στη Σούπερ Λίγκα για τη δυναμική του με την παρουσία του στο ΕΑΚ;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου