ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωπαϊκή μάχη στο Φρι Στέιτ

ευρωπαϊκή-μάχη-στο-φρι-στέιτ-492184

Η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής θα διεξαχθεί σήμερα (17:00) στο «Φρι Στέιτ» του Μπλουμφοντέιν. Η Γερμανία, πρώτη του 4ου ομίλου, θα αναμετρηθεί με την Αγγλία, δεύτερη του 3ου ομίλου, για την φάση των «16» και δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν ακόμη και την διαδικασία των πέναλτι, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στις μεταξύ τους αμφίρροπες αναμετρήσεις.
Ο Γερμανός άσος Λούκας Ποντόλσκι δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση του ματς και βάζει ως στόχο τους προημιτελικούς: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είχαμε ψυχολογική πίεση πριν το ματς με την Γκάνα καθώς πιθανή ήττα θα μας έβγαζε εκτός Μουντιάλ. Αυτό θα ήταν καταστροφή καθώς καμία γερμανική ομάδα στο παρελθόν δεν έχει αποκλειστεί από την πρώτη φάση. Τώρα κοιτάμε τα νοκ άουτ ματς καθώς αυτά είναι που κάνουν το Μουντιάλ ξεχωριστό».
Αναφορικά με το ματς της Κυριακής κόντρα στην Αγγλία ο Λούκας Ποντόλσκι δηλώνει: «Θα είναι μεγάλο λάθος να τους υποτιμήσουμε, επειδή είχαν ορισμένα προβλήματα στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Θα επικεντρωθούμε στο ματς και δεν έχουμε λόγο να τους φοβηθούμε. Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε. Κάθε ομάδα ξέρει ότι πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες στο ματς, να αγωνιστούν θετικά και είναι διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τα γκρουπ. Δεν υπάρχει η σκέψη παίζουμε για την ισοπαλία ή για το σκορ που μας βολεύει. Πρέπει να προσέξουμε τα αστέρια τους όπως τον Ρούνει, τον Τζέραρντ και τον Λάμπαρντ».
Η Γερμανία έχει τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας παικτών στην ιστορία της δείχνοντας με τις εμφανίσεις τους στο Μουντιάλ ότι οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ έχουν παρόν και μέλλον, όπως επισημαίνει ο επιθετικός των «πάντσερ».
Ο Γιόκιμ Λεβ θα έχει και πάλι τον Μίροσλαβ Κλόζε στη διάθεσή του, αφού ο Γερμανός επιθετικός εξέτισε την ποινή του, ωστόσο δύσκολα θα προλάβει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, η συμμετοχή του οποίου παραμένει αμφίβολη.
Από την άλλη πλευρά, ο Τζο Κόουλ δηλώνει αισιόδοξος και θεωρεί ότι η Αγγλία μπορεί να προκριθεί ξεπερνώντας το ψυχολογικό σύνδρομο την ηττοπάθειας που την ακολουθεί σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. «Δεν μας αρέσει να λεγόμαστε "χρυσή γενιά" γιατί δεν έχουμε κερδίσει κάτι. Θυμάμαι την Πορτογαλία που την ονόμαζαν το ίδιο αλλά δεν κέρδισαν τίποτα. Θέλουμε να κερδίσουμε κάτι. Τότε ο κόσμος μπορεί να μας αποκαλεί έτσι. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αυτή τη φορά. Απέναντι στην Σλοβενία είχαμε μία εξαιρετική εμφάνιση και πιστεύω ότι θα έχουμε την ίδια απόδοση κόντρα στην Γερμανία. Η ιστορία μεταξύ των δύο χωρών είναι έντονη και το 1990 ήταν το πρώτο τουρνουά που παρακολούθησα. Ακόμα θυμάμαι τον Γκασκόιν να κλαίει μετά τον αποκλεισμό». Ο Φάμπιο Καπέλο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Διαιτητής θα είναι ο Χόρχε Λαριόντα από την Ουρουγουάη.
Οι πιθανές συνθέσεις
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Φρίντριχ, Μέρτεζακερ, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.
ΑΓΓΛΙΑ: Τζέιμς, Τζόνσον, Τέρι, Κάραγκερ, Α. Κόουλ, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Μίλνερ, Ντεφόου, Ρούνεϊ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου