ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζώντας με την αβεβαιότητα…

ζώντας-με-την-αβεβαιότητα-504727

Κοντεύει Ιούλιος και στη Νίκη δεν έχει γίνει καμία απολύτως κίνηση που να αποδεικνύει ότι αυτή η ομάδα ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο καιρός περνάει και οι φίλαθλοι στη Νέα Ιωνία ζουν με την αβεβαιότητα για την αγαπημένη τους ομάδα. Εχουν συνηθίσει κάτι τέτοιο να επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι, όμως κάποια στιγμή η κατάσταση κουράζει…

 

Για την ιστορική κυανόλευκη ομάδα, που στο φετινό «χάρτη» της Γ’ Εθνικής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας και αν δεν μετακομίσει η Παναχαϊκή (κάτι που επιδιώκει ο Κούγιας) στο Βορρά, τότε θα είναι το μοναδικό δυνατό «χαρτί» του ομίλου, δεν υπάρχει τίποτα που να προδικάζει ένα μέλλον ανάλογο με αυτό που ονειρεύεται ο κόσμος της ομάδας. Τη δημιουργία ενός συνόλου που θα χτυπήσει την πόρτα της μεγαλύτερης κατηγορία και δη της Β’ Εθνικής.
Ολα στον αέρα! Χιλιοειπωμένο, αλλά δεν υπάρχει κάτι πιο χαρακτηριστικό για να περιγράψει την περίπτωση της Νίκης, που πρώτα απ’ όλα δεν ξέρει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται… Και αυτό γιατί αν ο Στράτος Γιδόπουλος, που συνεχώς παίρνει παράταση, πει «αποχωρώ» και δεν υπάρξει διάδοχη κατάσταση, τότε η ομάδα θα παίξει στη Δ’ Εθνική. Αν μείνει ο Γιδόπουλος ή αν υπάρξει διάδοχη κατάσταση, τότε θα κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Κάποιοι μάλιστα προτιμούν το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας να παίξει στο Περιφερειακό, παρά να μείνει ο μεγαλομέτοχος και να κινηθεί σε μέτρια επίπεδα.
Εκτός από το παραπάνω που πρέπει να ξεκαθαρίσει και είναι και το βασικότερο, η Νίκη έχει κι άλλα θέματα που ζητούν άμεσα επίλυση. Δεν υπάρχει διοίκηση, αφού η θητεία της διοίκησης πρωτοδικείου έχει λήξει και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Επίσης την ώρα που οι περισσότερες ομάδες συμφωνούν με προπονητές και καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη περίοδο, η κυανόλευκη ομάδα δεν έχει προπονητή ούτε παίκτες.
Το θέμα του Χόρχε Μπάριος παραμένει άλλωστε ανοιχτό. Αν μείνει ο Γιδόπουλος, το πιθανότερο είναι στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας να βρίσκεται ο Ουρουγουανός, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από μεγάλη μερίδα φιλάθλων, που αμφισβητούν τις προπονητικές ικανότητές του. Επίσης η Νίκη δεν έχει παίκτες στο ρόστερ της.  
Στο ρόστερ της Νίκης για τη νέα σεζόν ανήκουν μόλις πέντε ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι νεαροί Χρήστος Ζαρίφης, Γιάννης Φλάμος, Χρήστος Κατσίβελος και Σπύρος Ντακούρ, οι οποίοι και έχουν συμβόλαιο έως το 2011, ενώ ο Πολύβιος Παπαϊωάννου έως το 2013. Πάντως από τους παραπάνω πέντε μόνο ο Χρήστος Ζαρίφης ήταν στη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη με το Στράτο Γιδόπουλο. Ηδη παρελθόν αποτελούν οι Μωυσίδης που θα συνεχίσει στην Καβάλα, ο Παπαστεργίου που συμφώνησε με τον Ατρόμητο Γεροσκήπου, ομάδα Β’ Εθνικής της Κύπρου, καθώς και οι Νάνι, Σάντσεζ, Γκάλβεζ, που έτσι κι αλλιώς το όριο ηλικίας για τους κοινοτικούς δεν τους επιτρέπει να βρίσκονται στο ρόστερ της νέας περιόδου. Την επιθυμία να φύγει έχει εκφράσει ο Καριώτης, ενώ λήγουν και τα συμβόλαια των Αντώνη Σωτρίνη, Φανούρη Γκινή, Βασίλη Κωνσταντινίδη, Κώστα Καρακώστα, Αλέξανδρου Κακαζούκη, Θανάση Μάγγου, Σπύρου Ζάγκα, Δημήτρη Μοράλες, Μιχάλη Κουτσογιάννη και Αλέκου Γεωργιάδη. Από αυτούς οι περισσότεροι αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, όμως υπάρχουν και παίκτες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν και να περιμένουν το Στράτο Γιδόπουλο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Επίσης λήγει η συνεργασία με την ομάδα των Μάριου Μαυρουδή, Φώτη Τάσσο, Χρήστου Στάμου (πήγε ήδη στην Παναχαϊκή) και Σταμάτη Σαπαλίδη, που έχουν όμως κάνει προσφυγή.
 
Στα «χέρια» του Γιδόπουλου
Το πρώτο που πρέπει να λυθεί στη Νίκη για να σηματοδοτηθούν εξελίξεις και σε όλα τα επόμενα, είναι το διοικητικό. Δηλαδή χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Στράτος Γιδόπουλος. Οσο καθυστερεί, τόσο η στασιμότητα θα συνεχίζεται και θα υπάρχει αβεβαιότητα και ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων. Ετσι ο Γιδόπουλος κρατάει στα «χέρια» του τη λύση… Ο ίδιος είπε στους παίκτες να περιμένουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ωστόσο έχει εκφράσει την επιθυμία να πάρει νωρίτερα τις αποφάσεις του για την ομάδα. Βέβαια κάτι τέτοιο λέγεται και το περιμένουν οι φίλαθλοι εδώ και πολύ καιρό, αλλά δυστυχώς απόφαση προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί. Η αναποφασιστικότητα του Στράτου Γιδόπουλου, που και ο ίδιος έχει διλήμματα και δεν θέλει να εγκαταλείψει έτσι εύκολα την προσπάθεια είναι το στοιχείο που «φρενάρει» τις εξελίξεις. Ο Γιδόπουλος έχει βάλει πωλητήριο στην ΠΑΕ, αλλά προς το παρόν κάποια σοβαρή πρόταση για το πλειοψηφικό πακέτο δεν υφίσταται. Σύμφωνα με τον έμπειρο παράγοντα υπήρξε προγραμματισμένο για την Πέμπτη ένα ραντεβού με δυο Βολιώτες ενδιαφερόμενους που έχουν εμπλακεί και στο παρελθόν στα διοικητικά της ομάδας, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε.
 
Ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση
Οι οργανωμένοι περίμεναν όσο περίμεναν. «Εβαλαν νερό στο κρασί τους», έβγαλαν ανακοινώσεις που προσπαθούσαν να «ρίξουν γέφυρες» και να ξεσηκώσουν το Γιδόπουλο να ξεκινήσει άμεσα τον προγραμματισμό, αλλά τελικά οι προσπάθειές τους δεν είχαν αντίκρισμα. Η ομάδα τους παραμένει στην ίδια κατάσταση στασιμότητα εδώ και πολύ καιρό…
Από αύριο οι οργανωμένοι αναμένεται να πάρουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις αφύπνισης της ΠΑΕ. Αυτό που σκέφτονται, αλλά προς το παρόν υπάρχει μόνο σαν σκέψη, είναι να καλέσουν τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρίας να πιέσουν την κατάσταση. Οι κ.κ. Χρόνης, Τζώρτζης και Βαλαχής περιλαμβάνονται σε αυτούς, με τον πρώτο να έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία να βοηθήσει από την πλευρά του σε ό,τι μπορεί… Εξελίξεις όσον αφορά στις νέες κινητοποιήσεις των φιλάθλων θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου