ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα κόκκινα Σέλεζι και Ρόκα

στα-κόκκινα-σέλεζι-και-ρόκα-851206

Στα κόκκινα ντύθηκαν χθες ακόμη δύο ποδοσφαιριστές για τους οποίους ενδιαφερόταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο λόγος για τον Ούγγρο αμυντικό Ζόλταν Σέλεζι και τον Ισπανό τερματοφύλακα Χοσέ Μανουέλ Κάσες Ρόκα, οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.            
 
Ένα – ένα συμπληρώνονται τα κομμάτια του ερυθρόλευκου παζλ στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, μιας και χθες ανακοινώθηκε η συνεργασία με τους Ρόκα και Σέλεζι και οι ερυθρόλευκοι γίνονται πλέον ακόμη πιο ισχυροί στη φετινή προσπάθεια που κάνουν ώστε να εκπροσωπήσουν επάξια το Βόλο στη μεγαλύτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου της Ελλάδος μετά από 20 χρόνια.  
 
Ρόκα: «Είμαι ευτυχισμένος»
Από την μία ο 34χρονος Ισπανός τερματοφύλακας που τα δύο τελευταία χρόνια υπερασπίστηκε την εστία του Πανθρακικού στην Σούπερ Λιγκ δήλωσε κατά την υπογραφή του συμβολαίου του: «Είμαι ευτυχισμένος που έρχομαι σε μία τόσο καλά οργανωμένη ομάδα και θα κάνω τα πάντα για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι η ομάδα-έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους φανταστικούς φιλάθλους της ομάδας που την υποστηρίζουν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο. Στο δύσκολο πρωτάθλημα της Superleague έχουμε ανάγκη από τη διαρκή στήριξή τους για να ανεβάσουμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται».
 
Ποιος είναι ο Χοσέ Ρόκα
Ο Χοσέ Μανουέλ Κάσες Ρόκα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό με την φανέλα του Πανθρακικού στον οποίο και αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Τη σεζόν 2008-09 ο Ρόκα έπαιξε σε 12 παιχνίδια, ενώ την περίοδο που μας πέρασε συμμετείχε σε 21 αγώνες με την ομάδα της Κομοτηνής, η οποία και υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική. Ο Ρόκα ήταν ο νούμερο ένα στόχος του Σάκη Τσιώλη, που πιστεύει πολύ στις ικανότητες αλλά και στις εμπειρίες του 34χρονου τερματοφύλακα.
 
Σέλεζι: «Να χτίσουμε ένα ισχυρό Ολυμπιακό»
Από την άλλη σε δηλώσεις προχώρησε και ο Ζόλταν Σέλεζι, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε πως έχει έρθει για διακοπές στην ηλικία των 5 στο Πήλιο. Συγκεκριμένα είπε:«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό Βόλου για να συνεχίσω την καριέρα μου. Έχω έρθει αρκετές φορές στην πανέμορφη χώρα σας για διακοπές και όταν ήμουν μόλις 5 ετών είχα περάσει ένα αξέχαστο καλοκαίρι με τους γονείς μου στο Πήλιο. Είναι τιμή για μένα να αγωνιστώ, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στο ελληνικό πρωτάθλημα και ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό Ολυμπιακό Βόλου, μία ομάδα που θα κερδίσει δίκαια μία υψηλή θέση στο πρωτάθλημα της Super League. Εύχομαι οι φίλαθλοι της ομάδας και όλη η πόλη να σταθεί στο πλευρό μας, να κερδίσω την αγάπη και το θαυμασμό τους και όλοι μαζί να χτίσουμε ένα ισχυρό Ολυμπιακό Βόλου».
 
Ποιος είναι ο Σέλεζι
Ο Ζόλταν Σέλεζι έχει γεννηθεί στις 22 Νοεμβρίου του 1981, έχει ύψος 1.83 και προορίζεται ως βασικός για την θέση του δεξιού μπακ έχοντας μεγάλη εμπειρία και συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Ντέμπρετσεν με την οποία αντιμετώπισε Λίβερπουλ και Φιορεντίνα. Στο παρελθόν έχει φορέσει επίσης τις φανέλες της γερμανικής Κότμπους, της γαλλικής Στρασμπούρ, ενώ ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από την ουγγρική Ουίπεστ. Συγκεκριμένα με την Ουίπεστ αγωνίστηκε από το 1998 ως το 2004, έχοντας 120 εμφανίσεις και 2 γκολ. Το 2004 βρέθηκε στην Γερμανία, όπου για χάρη της Κότμπους έπαιξε σε 65 ματς, έχοντας τρία γκολ μέχρι το 2007. Από το 2007 ως και το 2009 βρέθηκε στην Γαλλία και την Στρασμπούρ αγωνιζόμενος σε 40 παιχνίδια, ενώ πέρυσι επέστρεψε στην πατρίδα, συμμετέχοντας με την Ντέμπρετσεν σε συνολικά 17 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Σέλεζι όμως έχει και συμμετοχές με την Εθνική Ουγγαρίας, μετρώντας συνολικά 26 παρουσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου