ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Στον Πανιώνιο ο Ανδρουτσόπουλος
 
Η πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου έλαβε τέλος τον περασμένο μήνα, όταν ο Ρήγας Φεραίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ.Θ. και ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Ωστόσο το πάθος και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν σταματάνε φυσικά να υφίστανται.
 Έχοντας πλέον στην κατοχή του δίπλωμα προπονητή κατηγορίας UEFA Β’, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού στην ομάδα του Πανιωνίου, θέλοντας να συμβάλει τα μέγιστα στην επιστροφή της ομάδας της Νέας Ιωνίας στην πρώτη κατηγορία και όχι μόνο.
Ο ίδιος αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση της νέας διοίκησης των «κυανέρυθρων» του Άρη Ντόντη και δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Από την πρώτη στιγμή που με πλησίασε η νέα διοίκηση του Πανιωνίου φάνηκε πόσο πολύ ήθελε να είμαι ο προπονητής της νέας αυτής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει. Οι φιλοδοξίες και τα όνειρα της διοίκησης συμπίπτουν με τα δικά μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Ντόντη και τη διοίκηση της ομάδας για την τιμή που μου έκαναν. Από εκεί και πέρα ανυπομονούμε να  βάλουμε τις βάσεις για τη νέα αυτή ομάδα του Πανιωνίου».
 
 
 
 
    
Σε εγρήγορση βρίσκονται άπαντες στον Ολυμπιακό Βόλου. Το πρώτο ραντεβού πλησιάζει… Η ομάδα αποκαλύπτεται -κατά το ήμισυ βέβαια, αφού ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταγραφικές κινήσεις- και η ΠΑΕ χθες εξέδωσε επίσημο προσκλητήριο στους φιλάθλους να δώσουν το παρών.
 
  
Μέρα με την μέρα ο Ολυμπιακός φτιάχνεται βήμα – βήμα. Οπως αναμενόταν αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκαν κάποιες μεταγραφές, ενώ έπονται κι άλλες. Η αλήθεια είναι ότι η ερυθρόλευκη ομάδα σε σχέση με άλλες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα, προχωράει τις μεταγραφικές της κινήσεις αρκετά πιο γρήγορα.
Οι νεοφώτιστοι κινούνται με γοργούς ρυθμούς και φαίνεται ότι ο προγραμματισμός τους είχε γίνει από νωρίς. Φυσικά και υπήρχαν μεταγραφές που χάλασαν, φυσικά και ήρθαν και καινούριοι στόχοι στο προσκήνιο, αλλά το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ παρουσιάζουν αποτελεσματικότητα και καταφέρνουν να προχωρούν το μεταγραφικό σχεδιασμό, αντίθετα με άλλες ομάδες που είναι ακόμα στην αρχή. Ετσι τα νέα πρόσωπα στην πρώτη συγκέντρωση αναμένεται να είναι περισσότερα απ’ όσα περίμεναν οι φίλαθλοι, που είχαν αδικαιολόγητα ανησυχήσει στις αρχές της εβδομάδας.
Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει ανάμεσα στις μεταγραφές ο παίκτης «κράχτης», ας ρίξει μια ματιά στα βιογραφικά των ποδοσφαιριστών που απέκτησε ο Ολυμπιακός και θα καταλάβει ότι δεν χρειάζεται μόνο το «όνομα» για να χρίσει κάποιον παίκτη ικανό να κάνει την διαφορά, ούτε αυτό αποτελεί δικαιολογία για να μην αγοράσει κάποιος φίλαθλος εισιτήριο διαρκείας.
Τα εισιτήρια διαρκείας πρέπει να ξεπουληθούν. Είναι υποχρέωση κάθε φιλάθλου που θέλει να λέει ότι είναι Ολυμπιακός και επιθυμεί να στηρίξει αυτή την προσπάθεια να δείξει έμπρακτα την αγάπη του. Η κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας ξεκίνησε πολύ δυνατά, λόγω του ενθουσιασμού των φιλάθλων για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Στη συνέχεια όμως μειώθηκε και η πώλησή τους συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς. Η πεποίθηση που επικρατεί στις τάξεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ότι το θέμα του γηπέδου «φρέναρε» το ρυθμό της διάθεσής τους. Ακόμα άλλωστε η ομάδα δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για την έδρα της στην Σούπερ Λίγκα. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να επισημοποιηθεί μια πιθανή συμφωνία με τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Αναμφίβολα τα δεδομένα σε ένα μεγάλο γήπεδο όπως το Πανθεσσαλικό αλλάζουν, αλλά είναι στο χέρι των οπαδών του Ολυμπιακού να επιλέξουν: θέλουν να κερδίσουν τη «μάχη» της κερκίδας στο Πανθεσσαλικό ή θα δώσουν το δικαίωμα σε κάθε φιλοξενούμενη ομάδα να είναι σαν να παίζει σε μια αδιάφορη έδρα; Επειδή το δεύτερο κανείς δεν το θέλει, τότε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πρέπει να κάνουν μια «θυσία» σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αγοράζοντας ένα εισιτήριο διαρκείας.
Και φυσικά οι προθέσεις του θα φανούν και από την πρώτη συνάντηση στο ΕΑΚ. Εννοείται και επιβάλλεται να μη λείψει κανείς.
 
 
              
 
 
 
Να μην ανησυχεί    
Στα σκαριά κι άλλες και πιο ηχηρές μεταγραφές έχει η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου η οποία κινείται για την ενίσχυση του ρόστερ της. Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί οι Ρόκας, Ρίκκα, Τομάς, ενώ προσύμφωνα έχουν υπογράψει και οι Φραντζιπάνε και Μάρτιν. Οπως άλλωστε δήλωσε και στέλεχος της ΠΑΕ, ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Ο Ολυμπιακός είναι από τις λίγες ομάδες που κάνουν μεταγραφές.
Ζ.Ε.Ι.
Συλλεκτική αξία
Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του, ωστόσο ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό παρών στην «πρώτη». Ας μην ξεχνάμε πως όσοι βρεθούν στις 7 μ.μ. τη Δευτέρα στο ΕΑΚ θα πάρουν δώρο το συλλεκτικό DVD με στιγμές από την σεζόν που πέρασε, αλλά και τη φιέστα των ερυθρόλευκων, όπου πανηγύρισαν με την ψυχή τους την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.
Ζ.Ε.Ι.
Ποιος έστησε ποιον…
Ο Γιδόπουλος υποστηρίζει ότι τον έστησαν στο ραντεβού Λάζος και Σερραίος, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα έστησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιδόπουλος τους δυο τους… Τώρα πού είναι η αλήθεια και ποιος έστησε ποιον… Το θέμα είναι βρεθεί λύση.
Αγ. Θαν.
 
Μεγάλη συμμετοχή
Αρκετές δηλώσεις συμμετοχής έχουν κατατεθεί για το Νικιώτικο κάμπινγκ που θα γίνει στην Μελανή. Μέχρι χθες 184 άτομα είχαν δηλώσει συμμετοχή. Μπορεί η ομάδα να τους πικραίνει, αλλά οι φίλαθλοι της Νίκης έχουν βρει εναλλακτικές μορφές διασκέδασης… Από Δευτέρα όμως αναμένεται να «αρχίσουν τα όργανα».
Αγ. Θαν.
 
Αφιέρωμα στο Χαρχαρή
Αφιέρωμα στο Βολιώτη κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Γιώργο Χαρχαρή ετοιμάζει η εφημερίδα «Το Βήμα». Τα κατορθώματα του Βολιώτη αθλητή έχουν γίνει γνωστά σε πανελλήνιο επίπεδο και το ενδιαφέρον ενόψει των νέων του στόχων αυξάνεται συνεχώς.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά ποιος ήταν αυτός που τον συνέφερε να μην γίνει το ραντεβού;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου