ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολεύτηκαν στη λευκή ισοπαλία

βολεύτηκαν-στη-λευκή-ισοπαλία-851206

Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν τόσο ποιοτικό όσο αναμενόταν αρχικά, Πορτογαλία και Βραζιλία φάνηκαν να «βολεύονται» στη λευκή ισοπαλία (0-0). Με αυτό το αποτέλεσμα, η "σελεσάο" εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η ομάδα του Κάρλος Κεϊρός σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν η δύναμη, που ξέφυγε αρκετές φορές από τα όρια, κάτι που φάνηκε και από τις επτά κίτρινες κάρτες που μοίρασε ο Μπενίτο Αρτσούντια. Ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όμως, είναι η αντικατάσταση του Φελίπε Μέλο στο 44′, αφού ο Ντούνγκα διέκρινε ότι ο μέσος της Γιουβέντους ήταν τόσο εκνευρισμένος που… προλάβαινε να αποβληθεί (είχε ήδη δεχθεί κίτρινη) πριν το ημίχρονο!
Ακριβοδίκαιος ο Αρτσούντια, ελέγχεται όμως για τη φάση του 25ου λεπτού, όταν ο Ζουάν έκοψε με το χέρι μια βαθιά μπαλιά προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα βρισκόταν τετ-α-τετ με τον Ζούλιο Σέζαρ. Σαφής περίπτωση προφανούς ευκαιρίας για γκολ, αλλά ο Ζουάν και η "Σελεσάο" γλύτωσαν μόνο με μία κίτρινη.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι Βραζιλιάνοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 30′ με τον Νίλμαρ να πλασάρει ψηλά, αλλά ο Εντουάρντο να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στο 39′ με την "ελεύθερη" κεφαλιά του Λουϊς Φαμπιάνο που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που πλησίασαν το γκολ πρώτοι δεύτερο ημίχρονο. Στο 59′ από την κούρσα του Ρονάλντο και την προβολή του Λούσιο, η μπάλα έφτασε στον Ραούλ Μεϊρέλες αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ είχε κλείσει καλά το χώρο κι έτσι το πλασέ έφυγε λίγο άουτ.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με το 0-0 (χαρακτηριστικό είναι ότι στην επανάληψη δεν δόθηκε ούτε μία κίτρινη κάρτα), αφού ούτως ή άλλως η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί πριν την έναρξη του αγώνα.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρός): Εντουάρντο, Ρικάρντο Κόστα, Ντούντα (55′ Σιμάο), Μπρούνο Αλβες, Ρικάρντο Κάρβάλιο, Πέπε (64′ Μέντες), Τιάγκο Μέντες, Ραούλ Μεϊρέλες (84′ Βελόσο), Ντάνι, Φάμπιο Κοεντράο, Κριστιάνο Ρονάλντο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο (44′ Zοσουέ), Ντάνι Αλβες, Ζούλιο Μπαπτίστα (83′ Ραμίρες), Νιλμάρ, Λουΐς Φαμπιάνο (85′ Γκραφίτε).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου