ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τώρα αρχίζει το πραγματικό Μουντιάλ

τώρα-αρχίζει-το-πραγματικό-μουντιάλ-505559

Με την αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Νότια Κορέα, ανοίγει σήμερα στις 17.00 στο Πορτ Ελίζαμπεθ, η αυλαία για την «φάση των 16» στο Μουντιάλ. Η κορυφαία διοργάνωση μπαίνει στην «τελική ευθεία» με τους αγώνες από δω και στο εξής να είναι χωρίς επιστροφή, αφού εφόσον στο 90λεπτο δεν προκύπτει νικητής, θα ακολουθεί ημίωρη παράταση και η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.
 
“Βαριά” κληρονομιά
 Οι Νοτιοαμερικανοί που εντυπωσιάζουν υπό τις οδηγίες του Οσκαρ Ταμπάρες, είναι το -θεωρητικό- φαβορί απέναντι στους Ασιάτες του Χου Γιουνγκ Μου, που προκρίθηκαν -κυρίως- χάρη στην νίκη με 2-0 επί της Ελλάδας στην πρεμιέρα. Ο Ταμπάρες αναμένεται να στηριχθεί και πάλι στο 4-4-2 με τους Φορλάν και Σουάρες στην «γραμμή κρούσης». Ο έμπειρος τεχνικός υπολογίζει ιδιαίτερα στην απόδοση των Γκοντίν και Φουτσίλε, ενώ πολλά εξαρτώνται και από τον Μουσλέρα που ακόμη δεν έχει δεχθεί γκολ, γεγονός που επιβεβαιώνει την άριστη αμυντική λειτουργία της Ουρουγουάης.
 Οι Ουρουγουανοί εκτός από τους Νοτιοκορεάτες, έχουν να “αντιμετωπίσουν” και μια “βαριά” κληρονομιά που κουβαλάνε απ τις παλαιότερες μεγάλες ομάδες που είχαν κατά καιρούς. Οι “Σελέστε” δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Άλλωστε πως θα μπορούσε να είναι από τη στιγμή που έχει κατακτήσει δύο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1930, 1950) και άλλες δύο έχει κατακτήσει την 4η θέση (1954, 1970). Τον τίτλο του φαβορί λοιπόν αλλά και αυτή την παρακαταθήκη θα πρέπει να υπερασπιστούν σήμερα ο Φορλάν και η παρέα του κόντρα στους πάντα υπολογίσιμους Ασιάτες.
 
Αουτσάιντερ με εμπειρία
 Από την πλευρά τους, οι Νοτιοκορεάτες θα παραταχθούν με ανάλογη διάταξη (4-4-2), με στόχο να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό, απέναντι σε μία ομάδα με περισσότερο ταλέντο και ασφαλώς καλύτερη τεχνική κατάρτιση. Ωστόσο, αναμένεται να αντιπαρατάξουν την άριστη φυσική κατάσταση που διαθέτουν, καθώς και την ομαδικότητα που διέπει το σύνολο του Μου.
Πάντως οι Ασιάτες δεν μπορεί να υποτιμηθούν σε καμία περίπτωση καθώς είναι μία ομάδα με εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις μετρώντας 8 συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (για πρώτη φορά το 1954). Η Νότια Κορέα δικαίως θεωρείται η πιο πετυχημένη εκπρόσωπος της Ασίας. Μάλιστα το 2002, στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής είχε παίξει στον μικρό τελικό και κατέκτησε την 4η θέση. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σταρκ από τη Γερμανία.
 
ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο, Καβάνι, Αλβάρο Περέιρα, Σουάρες, Φορλάν.
 
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χου Γιουνγκ Μου): Γιουνγκ Σουνγκ, Κιμ Ντονγκ, Τσο Γιονγκ, Λι Γιουνγκ Σου, Λι Γιουνγκ Πιο, Λι Τσουνγκ, Κι Σουνγκ, Κιμ Γιουνγκ, Παρκ Γι, Γέομ Κι, Παρκ Τσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου