ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπέγραψε και ο Τομάς

υπέγραψε-και-ο-τομάς-426462

Την απόκτηση του Γάλλου αμυντικού Χαβιέ Τομάς ανακοίνωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον πρώην αμυντικό της Τουρ να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους νεοφώτιστους. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι κινούνται να κλείσουν και τις υπόλοιπες τρύπες στο ερυθρόλευκο ρόστερ ενόψει της «πρώτης» την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο 24χρονος Τομάς 24χρονος έχει γεννηθεί στις 4 Ιανουαρίου 1986 και με ύψος 1.93 αγωνίζεται στη θέση του σέντερ μπακ. Η καριέρα του ξεκίνησε από τη Γκενιόν για την οποία και αγωνίστηκε για ένα χρόνο από το 2004 ως το 2005. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ως δανεικός στη Ροντέ και τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Γαλλίας με την Τουρ, ενώ κατά την περσινή χρονιά είχε θέση βασικού και συμμετείχε σε 28 παιχνίδια. Στην ανακοίνωση της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του Χavier Tomas με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2 ετών. O Tomas βρέθηκε σήμερα (χθες) το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ, υπέγραψε το συμβόλαιό του».

Τομάς: «Είμαι πολύ χαρούμενος»

Ο Τομάς μάλιστα προχώρησε και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου αναφέροντας στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό Βόλου στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και υπόσχομαι πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία και θα διεκδικήσει όσα του αξίζουν. Είμαι ανυπόμονος για την πρώτη προπόνηση της ομάδας τη Δευτέρα στο ΕΑΚ, που θα σημάνει την αρχή του ταξιδιού του Ολυμπιακού Βόλου στη Super League”.

Σειρά παίρνουν Μαρτίν και Φραντζιπάνε

Μπορεί ο Πάολο Ντανιέλ Φραντζιπάνε να έφθασε την ίδια μέρα στην Ελλάδα μαζί με τον Χαβιέ Τομάς, ωστόσο ο Αργεντίνος αν και έχει περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις δεν έχει υπογράψει ακόμη με τους ερυθρόλευκους. Ο λόγος είναι ότι ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής περιμένει τον μάνατζέρ του στην Ελλάδα, ο οποίος θα φθάσει στις 2 Ιουλίου μαζί με τον Χουάν Πάμπλο Μαρτίν. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν ήδη συμφωνήσει προσύμφωνο συνεργασίας, αλλά οι τελικές υπογραφές θα πέσουν στις αρχές Ιουλίου.

Στην Ελλάδα και ο Σέλεζι

Μετά τους Τομάς και Φραντζιπάνε στην Ελλάδα έφθασε χθες και ο

Ούγγρος διεθνής ποδοσφαιριστής Ζόλταν Σέλεζι για χάρη του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Σέλεζι έχει γεννηθεί στις 22 Νοεμβρίου του 1981 που αγωνίζεται ως δεξί μπακ έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία, έχοντας αγωνιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Ντέμπρετσεν, ενώ μακριά από την πατρίδα του έχει αγωνιστεί επίσης στην Κότμπους και στο Στρασβούργο, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του Ουίπεστ. Συγκεκριμένα με την Ουίπεστ αγωνίστηκε από το 1998 ως το 2004, έχοντας 120 εμφανίσεις και 2 γκολ, ενώ έχει και συμμετοχές με την Εθνική Ουγγαρίας με την οποία μετράει 26 παρουσίες.

Ψάχνοντας τον άσσο

Στην απόκτηση ενός η και δύο τερματοφυλάκων αν τελικά ο Φώτης Κηπουρός δεν παραμείνει κάτοικος Βόλου κινείται η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Μέχρι σήμερα νούμερο ένα στην μεταγραφική λίστα των ερυθρόλευκων φερόταν να είναι ο Ισπανός τερματοφύλακας Χοσέ Ρόκα. Ο Χοσέ Μανουέλ Κάσες Ρόκα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό με την φανέλα του Πανθρακικού στον οποίο και αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Τη σεζόν 2008-09 ο Ρόκα έπαιξε σε 12 παιχνίδια, ενώ την περίοδο που μας πέρασε συμμετείχε σε 21 αγώνες με την ομάδα της Κομοτηνής, η οποία και υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική. Ο Ρόκα φαίνεται να είναι ο νούμερο ένα στόχος του Σάκη Τσιώλη, που πιστεύει πολύ στις ικανότητες αλλά και στις εμπειρίες του 34χρονου τερματοφύλακα.

Από εκεί και πέρα το φως της δημοσιότητας τελευταία έχουν δει ακόμη δύο περιπτώσεις τερματοφυλάκων, οι οποίοι είναι οι Μιχαλ Πέσκοβιτς και Ολιβιέ Ρενάρ, για τους οποίους όμως η ΠΑΕ ισχυρίζεται πως δεν ενδιαφέρεται, μιας και ούτε καν έχουν προταθεί. Ο Σλοβάκος Πέσκοβιτς έχει γεννηθεί στις 8/2/1982 και φέτος ανήκε στο ρόστερ του Άρη, με τον οποίο και συμμετείχε σε επτά παιχνίδια αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Σηφάκη. Όσον αφορά στον Ρενάρ, ο Βέλγος πορτιέρο γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1979 στο Εν Σαν Πολ και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Σαρλερουά το 1997. Έχει επίσης συμμετοχές με τις ομάδες της Ουντινέζε από το 2000 ως και το 2004, της Μόντενα, της Νάπολι, της Σταντάρ Λιέγης, ενώ από το Γενάρη του 2009 ανήκει στη Μαλίν. Πάντως τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να ξενιτευτεί και πάλι, θέλοντας να παραμείνει στην Μαλίν όπου και έχει θέση βασικού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου