ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε την άδεια ο Ηρακλής

πήρε-την-άδεια-ο-ηρακλής-429052

H δευτεροβάθμια επιτροπής της ΕΠΟ είπε το πολυπόθητο "ναι" για το πιστοποιητικό συμμετοχής του Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα της Super League με ψήφους 2 υπέρ και 1 κατά επιβεβαιώθηκαν.

Λίγο πριν από τις 17:30 χθες το απόγευμα στο φαξ των γραφείων της ΠΑΕ Ηρακλής έφθασε η σχετική απόφαση της ΕΠΟ που έκανε λόγο ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ με ψήφους 2-1 έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής και της χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Εκτός όμως από την θετική εξέλιξη την οποία ανάμεναν όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες όλη στην οικογένεια του Ηρακλή την συνόδευσε ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ χωρίς στην ανακοίνωση της ΕΠΟ να εξηγείται το γιατί.

"Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής και αποφάσισε να χορηγήσει στην ΠΑΕ την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011. Τέλος, η Επιτροπή επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ Ηρακλής χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ".

Αυτή είναι η ανακοίνωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Μία εξέλιξη που σκόρπισε οριστικά χαμόγελα σε όλους στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής στις εγκαταστάσεις της Μίκρας αλλά και φυσικά στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης με την αγωνία τους να ολοκληρώθηκε.

Πλέον όμως και με δεδομένο ότι για την προσεχή Τρίτη, 29 Ιουνίου, έχει οριστεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης υπό τις οδηγίες του Σλοβάκου τεχνικού, Γιόζεφ Μπουμπένκο, στις τάξεις του Ηρακλή δεν υπάρχει το παραμικρό δευτερόλεπτο για χάσιμο στα πλαίσια της διαμόρφωσης του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Αμέσως μετά η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία και το μέγεθος του Συλλόγου μας. Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Κανείς, επίσης, δεν πρέπει να νιώθει ευχάριστα, από όλους εκείνους, οι οποίοι, επί ενάμιση μήνα τώρα, προσπάθησαν να ‘εμπαίξουν’ και να ‘χρησιμοποιήσουν’ τον ΗΡΑΚΛΗ. Ο κόσμος έδωσε την μάχη του και την κέρδισε. Η ώρα του απολογισμού και του καταλογισμού έρχεται… Όπως είχαμε δηλώσει από την αρχή αυτής της ιστορίας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»…

Θα το κυνηγήσει ο ΟΦΗ

Η υπόθεση που ταλαιπώρησε το ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο το τελευταίο διάστημα, δεν τελειώνει εδώ. Η Σούπερ Λίγκα συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη με θέμα (μεταξύ άλλων) την επικύρωση της βαθμολογίας. Αυτό θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει, καθώς: Ο Λεβαδειακός έχει –σύμφωνα με πληροφορίες- αποφασίσει να αποσύρει την προσφυγή του στο CAS για την υπόθεση Μπιλίσκοφ ζητώντας αφαίρεση βαθμών από τον «γηραιό» και να μην αποτελέσει πλέον εμπόδιο στην επικύρωση της βαθμολογίας.

Υπάρχει, ωστόσο, ο ΟΦΗ, ο οποίος προαλειφόταν τη θέση του Ηρακλή στην περίπτωση που ο τελευταίος υποβιβαζόταν στη Β’ Εθνική. Η διοίκηση των Κρητικών, έχει κατ’ επανάληψη δεσμευτεί πως εάν οι Θεσσαλονικείς λάβουν τελικά την άδεια, θα προσφύγει στο CAS και στη ΦΙΦΑ. Ο λόγος, είναι η μη τήρηση των προθεσμιών από την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό, η απόφαση έπρεπε να είχε παρθεί εντός δεκαημέρου (δηλαδή την περασμένη Παρασκευή), ενώ τελικά πάρθηκε μία εβδομάδα αργότερα.

Στον ΟΦΗ θέτουν ευθέως ζητήματα νομιμότητας, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν και πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ του Ηρακλή (αν και οι ίδιοι οι Ηρακλειώτες με τη βοήθεια των βουλευτών τους κυνηγούσαν την υπόθεση). Σε κάθε περίπτωση ό,τι αποφασίσουν να πράξουν οι Κρητικοί, θα πρέπει να το έχουν πράξει αναγκαστικά μέχρι τη Δευτέρα. Διότι την Τρίτη η βαθμολογία θα επικυρωθεί, το… πουλάκι θα πετάξει και θα μπει οριστικά τελεία σε μια υπόθεση που τόσο μας ταλαιπώρησε…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου