ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρόκας ο πέμπτος… Κλείνει και γκολκίπερ

ρόκας-ο-πέμπτος-κλείνει-και-γκολκίπε-851206

Μεταγραφών συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία μετά από λίγες μέρες ηρεμίας επέστρεψε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και ανακοινώνει τη μία μεταγραφή πίσω από την άλλη. Μετά τους Τομά και Φραντζιπάνε, χθες σειρά πήρε ο Έλληνας πρώην αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης, Στάθης Ρόκας, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ, ενώ σήμερα ή το πολύ αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και ο Ζόλταν Σέλεζι με τον οποίο έχει επέλθει συμφωνία.
 
Οπως γράψαμε και χθες, η διοίκηση του συλλόγου είχε έρθει σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης για την παραχώρηση του 26χρονου αμυντικού, Στάθη Ρόκα. Τελικά η μεταγραφή ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και έτσι ο Ρόκας γίνεται ο πέμπτος ποδοσφαιριστής που θα φορά τα «ερυθρόλευκα» την επόμενη χρονιά, μετά τους Ρίκκα, Τομά, Φραντζιπάνε και Μαρτίν. Το συμβόλαιο του Έλληνα αμυντικού θα έχει διάρκεια δύο χρόνια, ενώ ο ίδιος ο Ρόκας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της Super League και νιώθω περήφανος που γίνομαι μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας. Υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα μας τους στόχους της. Η φυσική θέση του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους υπέροχους φιλάθλους της ομάδας στην επίσημη πρώτη προπόνηση τη Δευτέρα το απόγευμα στο ΕΑΚ, για τους οποίους μιλάει με θαυμασμό όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα». Να θυμίσουμε πως ο Ρόκας είχε και κατά το παρελθόν συνεργαστεί με τον Σάκη Τσιώλη τόσο στον Ιωνικό, όσο και στο Θρασύβουλο.
 
Σειρά παίρνει ο Σέλεζι
Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες για λογαριασμό του Ολυμπιακού και ο Ούγγρος διεθνής αμυντικός, Ζόλταν Σέλεζι. Ο πρώην αμυντικός της Ντέμπρετσεν ήρθε για να περάσει από εργομετρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Σαφώς αν τελικά ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Ούγγρο ποδοσφαιριστή θα πρόκειται για σπουδαία μεταγραφή, καθώς, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, έχει αγωνιστεί και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Ντέμπρετσεν αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Φιορεντίνα!
 
Κλείνει και γκολκίπερ
Επίσης ένα από τα ζητήματα που «καίει» τους «ερυθρόλευκους» είναι και η εξέλιξη στο θέμα του γκολκίπερ. Δεδομένη είναι η επιθυμία του Σάκη Τσιώλη να αποκτήσει η ομάδα έναν τερματοφύλακα, αλλά όπως όλα δείχνουν τα πάντα θα εξαρτηθούν από την παραμονή ή όχι του Φώτη Κηπουρού. Σε περίπτωση που ο έμπειρος τερματοφύλακας αποχωρήσει, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση δύο γκολκίπερ. Πληροφορίες θέλουν τη βολιώτικη ΠΑΕ να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Χοσε Μανουέλ Ρόκα του Πανθρακικού, ενώ χθες ακούστηκε πως στον Ολυμπιακό προτάθηκε και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Άρη, Μίχαλ Πέσκοβιτς, με τον Ολυμπιακό να βλέπει με καλό μάτι την περίπτωσή του.
 
Σήμερα υπογράφει και ο Γκότοβος
Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να υπογράψει στους ερυθρόλευκους και ο Βαγγέλης Γκότοβος. Ο 24χρονος μέσος που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στον Οδυσσέα Αναγέννησης, έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και σήμερα θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Βολιώτες. Ο Γκότοβος είχε πολύ καλή παρουσία με τα χρώματα του Οδυσσέα την τελευταία διετία, μετρώντας συνολικά 37 συμμετοχές. 
 
Κάλεσμα από Austrian Boys 
Ανακοίνωση-κάλεσμα προς τον κόσμο της ομάδας εξέδωσαν χθες οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Austrian Boys, με την οποία τους καλούν να παραβρεθούν στην πρώτη προπόνηση της ομάδας την ερχόμενη Δευτέρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Και, ναι, το όνειρο ετών τη Δευτέρα γίνεται και επίσημα πράξη. Η αγάπη μας – η καψούρα μας ξεκινάει προετοιμασία για τη Supeleague. Όλοι στην πρώτη για να δώσουμε μια γεύση στα καινούρια μέλη της οικογένειάς μας για το τι θα ζήσουν την χρονιά που έρχεται και να υπενθυμίσουμε στα παλιά μας μέλη τις φανταστικές στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί την περσινή χρονιά. Δευτέρα 28 Ιουνίου ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου