ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κινδυνεύουν οι Ιταλοί, μόνο νίκη θέλουν οι Σλοβάκοι

κινδυνεύουν-οι-ιταλοί-μόνο-νίκη-θέλου-851206

Η Ιταλία είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην σημερινή αναμέτρηση του 6ου ομίλου (3η ημέρα) του Μουντιάλ, κόντρα στη Σλοβακία (17:00 ΝΕΤ). Οι Ιταλοί έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Ελις Παρκ» του Γιοχάνεσμπουργκ, αν και στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν έπεισαν με την Παραγουάη και τη Νέα Ζηλανδία (ισοπαλίες).

Γρίφος για δυνατούς λύτες είναι η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μαρσέλο Λίπι, αφού ο Ιταλός τεχνικός προσανατολίζεται σε αλλαγές σε όλες τις γραμμές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το αγαπημένο του σύστημα 4-4-2. Ο μεγάλος απών του αγώνα, αλλά και της υπόλοιπης διοργάνωσης, μιας και τέθηκε νοκ άουτ, θα είναι ο βασικός πορτιέρο της «σκουάντρα ατζούρα», Τζιανλουίτζι Μπουφόν με πρόβλημα στη μέση.
Στην θέση του θα παίξει και πάλι ο Μαρκέτι.
Από την άλλη πλευρά οι Σλοβάκοι κυνηγούν το θαύμα. Ο Βλάντιμιρ Βάις δεν έχει προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα του με τρεις επιθετικούς, με στόχο την ανατροπή των προγνωστικών και τη νίκη καθώς μόνο αν πάρει η ομάδα του τους τρεις βαθμούς μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Ο Μάρεκ Τσεχ θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας στη θέση του Γιαν Ντούριτσα, ενώ βασικός στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστεί και πάλι ο Ζντένο Στρμπα της Ξάνθης.
Η Ιταλία έχει μικρό προβάδισμα στην παράδοσή της με την πρώην Τσεχοσλοβακία (οι δύο ομάδες δεν έχουν συγκρουστεί ποτέ μετά την δημιουργία του σλοβάκικου κράτους), αφού έχει 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ιταλία και Τσεχοσλοβακία συγκρούστηκαν στον τελικό του Μουντιάλ 1934 με τους «Ατζούρι» να επικρατούν 2-1 και να σηκώνουν το τρόπαιο, ενώ με ιταλική νίκη έληξε και η αναμέτρηση της φάσης των ομίλων το 1990 (2-0). Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έχει κατακτήσει 4 φορές το τρόπαιο (1934, 1938, 1982, 2006), ενώ η Σλοβακία συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο ως ξεχωριστό κράτος. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αγγλος, Χάουαρντ Γουέμπ. Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Τσεχ, Στρμπα, Βάις, Στος, Χάμσικ, Βίτεκ, Σέστακ.

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Ιακουίντα, Πατζίνι, Ντι Νατάλε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου