ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Βόλο Φραντζιπάνε και Τομάς

στο-βόλο-φραντζιπάνε-και-τομάς-456966

Στην Ελλάδα βρίσκονται από χθες το απόγευμα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου τόσο ο Αργεντινός Πάολο Ντανιέλ Φρατζιπάνε, όσο και Γάλλος Χαβιέρ Τομάς και σήμερα αναμένονται στο Βόλο, τη στιγμή που η ΠΑΕ τα βρήκε με τα Ολυμπιακά Ακίνητα για τη χρήση του Πανθεσσαλικού. Παράλληλα με τους ερυθρόλευκους θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ούγγρος δεξιός μπακ.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αλλά και ο 24χρονος αμυντικός, αφού έφθασαν στην Αθήνα, πέρασαν από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και αμέσως μετά αναμενόταν να υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια. Όπως είχε ανακοινώσει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, ο Φραντζιπάνε θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Φραντζιπάνε μπορεί να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, ωστόσο η ευχέρειά του στο σκοράρισμα είναι αρκετά μεγάλη και αναμένεται να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους και σε αυτόν τον τομέα πέρα από τον οργανωτικό. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού την περασμένη περίοδο αγωνίσθηκε στην Αλντόσιβι, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης με τις φανέλες των Ντεπορτίβο Εσπάνια, Τίγκρες, Λος Αντες, Ουρακάν Μπελγκράνο, Κάλι και Κρουζ. Στη Β’ κατηγορία της Αργεντινής με την Αλντοσίβι σκόραρε 7 φορές. Από την άλλη ο αμυντικός Χαβιέ Τομάς αγωνίστηκε φέτος με την φανέλα της Τουρ και είχε 28 συμμετοχές. Ο Τομάς ανήκει τα τελευταία τρία χρόνια στο δυναμικό της γαλλικής ομάδας, ενώ έχει θητεία σε Γκενιόν και Ροντέν. Από εκεί και πέρα στις 2 Ιουλίου αναμένεται στην Ελλάδα και ο έκτος Αργεντίνος του Ολυμπιακού Χούν Μαρτίν, έτσι ώστε να μεγαλώσει η αργεντίνικη παροικία στο Βόλο. Παράλληλα εξελίξεις αναμένονται για τις περιπτώσεις του Παναγιώτη Κόρμπου αλλά και του Μανώλη Λιαπάκη, οι οποίοι και ανήκουν σε Ατρόμητο και Ξάνθη αντίστοιχα, αλλά την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκαν ως δανεικοί στον Ολυμπιακό Βόλου, με το Σάκη Τσιώλη να επιθυμεί την επέκταση της συνεργασίας τους. Από την μεριά του ο Φραντζιπάνε δήλωσε ικανοποιημένος που θα βρει στην ομάδα ένα παλιό γνώριμο, εννοώντας τον Ουμπίντεζ, ενώ από την άλλη ο Τομάς δήλωσε έτοιμος για την νέα πρόκληση της καριέρας του.

Και ο Σέλεζι στη μηχανή

Ως κλεισμένη θεωρούνταν χθες η μεταγραφή του Ούγγρου ποδοσφαιριστή Ζόλταν Σέλεζι από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 22 Νοεμβρίου του 1981, έχει ύψος 1.83 και προορίζεται ως βασικός για την θέση του δεξιού μπακ, με μεγάλη εμπειρία, έχοντας παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Ντέμπρετσεν με την οποία αντιμετώπισε Λίβερπουλ και Φιορεντίνα. Στο παρελθόν έχει φορέσει επίσης τις φανέλες τις Κότμπους, Στρασβούργο και Ουίπεστ.

Συγκεκριμένα με την Ουίπεστ αγωνίστηκε από το 1998 ως το 2004 έχοντας 120 εμφανίσεις και 2 γκολ. Το 2004 βρέθηκε στην Γερμανία όπου για χάρη της Κότμπους έπαιξε σε 65 ματς έχοντας τρία γκολ μέχρι το 2007. Από το 2007 ως και το 2009 βρέθηκε στην Γαλλία και την Στρασμπούρ σε 40 παιχνίδια και πέρυσι επέστρεψε στην πατρίδα, αγωνιζόμενος με την Ντέμπρετσεν σε συνολικά 17 παιχνίδια. Ο Σέλεζι όμως έχει και συμμετοχές με την Εθνική Ουγγαρίας, μετρώντας 26 παρουσίες.

Συμφώνησαν για Πανθεσσαλικό

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα είναι η έδρα του Ολυμπιακού Βόλου για την νέα χρονιά παρά τα όσα είχαν γραφθεί και ακουστεί χθες. Η ΠΑΕ μέσω του Γραφείου Τύπου της υποστήριξε πως οι αποκλίσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν και πάλι πολλές και αν την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν είναι τα επιθυμητά, τότε η περίπτωση του Πανθεσσαλικού χάνεται για την ομάδα του Βόλου και οι ερυθρόλευκοι θα ξενιτευτούν. Ωστόσο οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το οικονομικό μέρος και η συμφωνία θα επικυρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Συμφωνία και με Ρόκα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης, Στάθης Ρόκας, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Αχιλλέας Μπέος φαίνεται να συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση του Αστέρα, ενώ η επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Ο προπονητής της ομάδας Σάκης Τσιώλης είναι γνωστό πως του αρέσει να συνεργάζεται με Έλληνες ποδοσφαιριστές σε καλή μάλιστα ποδοσφαιρική ηλικία, ζήτησε από την διοίκηση την απόκτηση του 26χρονου Ρόκα, με τον οποίο έχει συνεργαστεί τόσο στον Ιωνικό όσο και στον Θρασύβουλο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εμφανίζεται ικανοποιημένος για την προοπτική να δουλέψει ξανά με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό και να διεκδικήσει θέση είτε ως αριστερός μπακ είτε ως αμυντικός μέσος, όπου επίσης αγωνίζεται.

Ναυαγούν Φίελ και Ντιαζ

Οι περιπτώσεις των Φίελ και Ντιαζ απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες τον Ολυμπιακό Βόλου, με τις περιπτώσεις όμως των δύο ποδοσφαιριστών να απομακρύνονται. Από τη μία στην περίπτωση του Γερμανού Φίελ φαίνεται να υπάρχει οικογενειακό πρόβλημα του ποδοσφαιριστή που τον κρατάει στην γενέτειρά

του παρά την ικανοποιητική πρόταση της ΠΑΕ. Από την άλλη το κασέ του Ντιαζ είναι αρκετά ανεβασμένο και υπερτιμημένο βάσει της απόδοσής του τα τελευταία χρόνια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου