ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το αντίο του Ρεχάγκελ…

το-αντίο-του-ρεχάγκελ-492184

To τελευταίο… «τανγκό» φαίνεται πως αποτέλεσε ο αγώνας με την Αργεντινή για τον Oτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε στους παίκτες και τους ενημέρωσε πως αποχωρεί από την ομάδα, έπειτα από εννέα χρόνια παρουσίας. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με τον Γιώργο Καραγκούνη να παίρνει τον λόγο και να τον ευχαριστεί για όσα πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια. Ο 72χρονος τεχνικός ενημέρωσε και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Η ανακοίνωση της παραίτησης του άμεσου συνεργάτη του, Γιάννη Τοπαλίδη μετά την αναμέτρηση με την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα φαίνεται πως αποτέλεσε τον προάγγελο, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Γερμανός τεχνικός ενημέρωσε τους διεθνείς, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο χθες ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης» μετά από εννέα χρόνια, σηματοδοτώντας το τέλος μίας ολόκληρης εποχής για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Ηταν μια ωραία εμπειρία αυτά που ζήσαμε», φέρεται να είπε στους παίκτες ο Ρεχάγκελ.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα είχαν «φουντώσει» εδώ και καιρό και παρότι ο Οτο Ρεχάγκελ είχε αναφέρει ότι μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα συζητήσει με την διοίκηση της ΕΠΟ για την ανανέωση του συμβολαίου του, όλα έδειχναν ότι πλέον είχε έρθει η ώρα για το διαζύγιο.

Ο Γερμανός προπονητής που προσέφερε πολλά στην Εθνική ομάδα από το 2001 όταν και ανέλαβε τις τύχες της, οδηγώντας την στην κορυφή της Ευρώπης αποχωρεί, κάτι που θέλησε να αναφέρει πρώτα στους ποδοσφαιριστές ενώ πλέον αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Όσο για την επόμενη μέρα; Το όνομα του Φερνάντο Σάντος ακούγεται όλο και πιο έντονα και ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται πως θα παραλάβει τη σκυτάλη έχοντας βαριά κληρονομιά από τον Οτο Ρεχάγκελ ο οποίος σίγουρα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση του νέου προπονητή αναμένεται έως τις 10 Ιουλίου καθώς στις 3 Σεπτεμβρίου την Εθνική ομάδα περιμένουν τα προκριματικά του "EURO 2012" και επομένως ο διάδοχος του Οτο Ρεχάγκελ χρειάζεται χρόνο προκειμένου να εμφανιστεί η ομάδα έτοιμη για τη νέα αυτή πρόκληση.

Mοναδικές επιδόσεις

Αν λέγεται ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την εποχή του Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική ομάδα. Οταν στο ντεμπούτο του η «γαλανόλευκη» γνώρισε τη συντριβή με 1-5 στις 5 Σεπτεμβρίου του 2001 από την Φινλανδία, λίγοι ίσως περίμεναν το τι θα επακολουθούσε.

Ο Γερμανός προπονητής κατόρθωσε να κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αξιοσέβαστη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 στην Πορτογαλία αποτελεί επίτευγμα μοναδικό που θα τον καταγράψει στην ιστορία ως τον «Βασιλιά Οθωνα» της Ελλάδας.

Ο 72χρονος τεχνικός οδήγησε την Εθνική ομάδα στα τελικά τριών διοργανώσεων(EURO 2004, EURO 2008, Μουντιάλ 2010) και την έφερε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, επιδόσεις που θα ζήλευε ο κάθε προπονητής. Άλλωστε για τον λόγο αυτό έγινε και ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία της «γαλανόλευκης». Συνολικά σε 106 αγώνες στον πάγκο, έχει απολογισμό 53 νίκες, 23 ισοπαλίες και 30 ήττες.

Ο Σάντος έρχεται;

Το διαζύγιο με τον Ότο Ρεχάγκελ αναμενόταν να… εκδοθεί μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και από χθες ο Γερμανός τεχνικός αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής. Η επόμενη μέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρει στην άκρη του «γαλανόλευκου» πάγκου τον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ πριν λίγες εβδομάδες, αναμένεται να είναι ο επόμενος τεχνικός της ομάδας αφού πρώτα διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου