ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Παρουσία του Β. Αλεξανδρή η γιορτή λήξης του BCΒόλος

Μια εντυπωσιακή γιορτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εκεθεσιακό Αθλητικό Κέντρο από το BCΒόλος για τη λήξη της αγωνιστικής χρονιάς 2009-2010.

Οι νεαροί αθλητές που συμμετείχαν υπό το βλέμμα του γνωστού τεχνικού Βαγγέλη Αλεξανδρή έδειξαν τις ικανότητές τους και χειροκροτήθηκαν από γονείς και φίλους.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Αλεξανδρής, που δόξασε το Ελληνικό μπάσκετ σαν παίκτης και προπονητής στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και στην Εθνική μας ομάδα. Ως παίκτης έπαιξε σε ΠΑΟΚ, Αρη και Ηρακλή. Ως προπονητής είναι ο μόνος Έλληνας που έχει στο παλμαρέ του δύο κύπελλα Ευρώπης με τον Αρη και το Μαρούσι.
Μιλώντας σε γονείς και παιδιά τους συνεχάρη για την εικόνα που είδε και του προέτρεψε να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να προσπαθήσουν για το καλύτερο στην ζωή τους.
Η ομάδα μας τίμησε τον κ. Αλεξανδρή για την προσφορά του στην καλαθοσφαίριση, όπως επίσης και τους παλιούς καλαθοσφαιριστές κ.κ. Σκλιά Χρήστο και Γιώργο Γκίκα.
Ακόμη δόθηκαν δώρα στα παιδιά που έκανα τις περισσότερες προπονήσεις σε κάθε τμήμα και όλοι έδωσαν ραντεβού στο 2ο  camp basket που άνοιξε τις πύλες του την χθες στο Εκθεσιακό Αθλητικό κέντρο του Δήμου Βόλου (οδός Αθηνών) για όλα τα παιδιά της πόλης μας από 6-19 χρονών αγόρια και κορίτσια, είναι δεν είναι καλαθοσφαιριστές/τριες.
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ξεκινά η σεζόν για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η «πρώτη» ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα έχει οριστεί για τη Δευτέρα στο ΕΑΚ. Σε ένα ΕΑΚ που τελικά δεν θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την ομάδα στο ξεκίνημα της περιπέτειάς της στην μεγάλη κατηγορία, θα γίνει το πρώτο ραντεβού, που θα έχει εορταστικό χαρακτήρα. Το ραντεβού πλησιάζει, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες…
 
Χθες ανακοινώθηκε ότι και η νέα συνάντηση με τα Ολυμπιακά Ακίνητα ήταν άκαρπη. Το θέμα του γηπέδου είναι αυτό που «καίει» τους ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ομως ακόμα και για το Πανθεσσαλικό λύση δεν έχει βρεθεί. Οι υποχωρήσεις που είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξουν δεν έγιναν στον βαθμό που θα έφερνε την συμφωνία. Δεν μπορεί όμως η πόλη να παρουσιάζεται τόσο αφιλόξενη για μια ιστορική ομάδα που είναι έτοιμη να επανεμφανιστεί στην Σούπερ Λίγκα και να εκπροσωπήσει την περιοχή στην μεγάλη κατηγορία. Ισως και οι φορείς, που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν το ΕΑΚ στην ερυθρόλευκη ομάδα και στους φιλάθλους της, για πολλούς λόγους, για άλλους κατανοητούς και για άλλους όχι, να χρειάζεται να πάρουν θέση και να πιέσουν καταστάσεις. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα.
Παράλληλα με το γηπεδικό γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ενίσχυση. Φιλοσοφία της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι να κάνει μεταγραφές που μπορούν να κάνουν την διαφορά, βάσει των δυνατοτήτων του ταμείου της. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί τρεις ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Ρίκα, Μαρτίν και Φρατζιπάνε.
Βέβαια δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων. Η καθυστέρηση είναι φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις ομάδες φέτος, ακόμα και στις μεγαλύτερες ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς π.χ. που έχει πολύ νωρίς επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη έχει πάρει επίσης μόλις τρεις ποδοσφαιριστές, όσους δηλαδή και η βολιώτικη ομάδα και η πρώτη προπόνηση έγινε χωρίς πολλά μεταγραφικά αποκτήματα.
Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες κι άλλες μεταγραφές, την ώρα που για το υπάρχον δυναμικό δεν έχει ξεκαθαρίσει απολύτως τίποτα. Σκέψεις υπάρχουν, αλλά πρώτα οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν να δουν τις μεταγραφικές κινήσεις που θα ολοκληρωθούν. Ετσι μπορεί να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιοι ποδοσφαιριστές θα παραταχθούν στην πρώτη συγκέντρωση στο ΕΑΚ, όμως ενδέχεται παίκτες που θα είναι εκεί τη Δευτέρα να μη συνεχίσουν, ενώ προσθαφαιρέσεις θα γίνουν ακόμα και μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Οπως π.χ. για τον Αμπράμοβιτς, που υπάρχει σκέψη να παραμείνει παίκτης του Ολυμπιακού και να δοθεί δανεικός, αλλά αυτό εξαρτάται από τους επιθετικούς που θα αποκτηθούν.
Το ρόστερ σε μια ομάδα της Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να καταρτιστεί, ούτε να «κλείσει» εύκολα. Υπάρχουν πολλά που θα αλλάξουν σε σχέση με την ομάδα, που θα δουν οι φίλαθλοι την Δευτέρα στο ΕΑΚ. Προκειμένου ο Σάκης Τσιώλης και οι συνεργάτες του να πετύχουν το σύνολο που θέλουν, χρειάζεται υπομονή. Οι μεταγραφές θα γίνουν, απλά πρέπει να αποφευχθούν οι βιαστικές κινήσεις εντυπωσιασμού που θα επιβαρύνουν με υψηλά συμβόλαια το ταμείο και στην ουσία δεν θα έχουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Παίκτες έχουν προταθεί πολλοί. Δεν έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός να φέρει ονόματα και ποδοσφαιριστές με αξιοσέβαστο βιογραφικό. Απλά οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές, γι’ αυτό χρειάζεται πίστωση χρόνου…
 
 
 
 
 
 
Μιλάει με Κοσμά   
Την ώρα που ο Ολυμπιακός Βόλου κινείται σε όλα τα μέτωπα ο Σάκης Τσιώλης προσπαθεί από την μεριά του να ενισχύσει το ερυθρόλευκο τεχνικό τιμ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καρδιτσιώτης τεχνικός θα έχει σήμερα συνάντηση με το γυμναστή Στράτο Κοσμά, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Μάλιστα είχε εκ νέου συνεργασία με τον νυν τεχνικό της βολιώτικης ομάδας, αφού είχαν δουλέψει μαζί στο Θρασύβουλο.
 Ζ.Ε.Ι.
 
Για δεύτερη φορά…
Μία πριν τις διακοπές στη Νάξο και μία προχθές Δευτέρα, ο Σάκης Τσιώλης εμφανίστηκε καλεσμένος στα στούντιο της ΝΕΤ. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το να κληθεί να σχολιάσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φαίνεται πως εκτιμούν ιδιαίτερα τις προπονητικές ικανότητες του Καρδιτσιώτη τεχνικού, που και με τα λεγόμενά του απέδειξε για άλλη μια φορά το επίπεδό του.
Θ.Δ.Κ   
 
 
Καμία θέση
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η Ερασιτεχνική Νίκη δεν έχει πάρει καμία απολύτως θέση γύρω από όλα συμβαίνουν ή καλύτερα δεν συμβαίνουν στην ΠΑΕ. Οι διοικούντες την ομάδα φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής, αλλά για ποιο λόγο; Υπάρχει όντως κάποιο σχέδιο για την συνέχεια αν φύγει ο Γιδόπουλος; Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει και για λόγους τακτικής η Ερασιτεχνική δεν αντιδρά…
Αγ. Θαν.
Ελειπε ο Λιαδέλης
Η γιορτή λήξης των τμημάτων υποδομών μπάσκετ του ΓΣ Βόλου έγινε χθες χωρίς τον Παναγιώτη Λιαδέλη. Η αναβολή λόγω της βροχής το απόγευμα της Δευτέρας χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών. Ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής χθες που πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδήλωση δεν μπόρεσε λόγω υποχρεώσεων να παραβρεθεί.
Αγ. Θαν.
 
Περιμένουν τα… υπόλοιπα
Τα λεφτά από τη Νομαρχία για τα ταξίδια στα νησιά των Β. Σποράδων περιμένουν οι ομάδες του τοπικού Πρωταθλήματος. Ένα μέρος των χρημάτων το έχουν παραλάβει ήδη από την Ε.Π.Σ.Θ., ενώ ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας δεσμεύτηκε στον πρόεδρο της Ένωσης, Τάσο Μπατζιάκα ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί σύντομα. Για να δούμε…
Θ.Δ.Κ 
 
Νέος φάκελος
Ακόμη ένας φάκελος έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ για τον πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο που αφορά στα στημένα ματς. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συνεχίζει να ερευνά σε βάθος αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν κανένα στοιχείο που να «στήσει στον τοίχο» ομάδες και προέδρους. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος βρίσκεται στην Νότιο Αφρική με την Εθνική ομάδα και δεν τον έχει παραλάβει, αλλά έχει ενημερωθεί για αυτόν. Κι ο τέταρτος φάκελος θα πάρει τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη. Το θέμα όμως είναι ότι όλα σταματούν εκεί…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η διαφορά για να επέλθει η συμφωνία;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου