ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεύτερη με ισοπαλία η Ν. Κορέα

δεύτερη-με-ισοπαλία-η-ν-κορέα-505546

Η Νότιος Κορέα κατέκτησε την δεύτερη θέση πίσω από την Αργεντινή, παίρνοντας την ισοπαλία με 2-2 από την Νιγηρία.
Μόλις στο 2ο λεπτό έγινε απειλητική η Νότιος Κορέα έπειτα από λάθος της άμυνας, με τον Λι Τσουνγκ-Γιονγκ να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση λίγο έξω απο την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το πλασέ του.
Στην πρώτη της ευκαιρία η Νιγηρία ευτύχησε να ανοίξει τον με τον Κάλου Ούτσε να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στην διοργάνωση, καθώς είχε σκοράρει και κόντρα στην Ελλάδα.
Στο 12′ λοιπόν ο Οντιά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ούτσε με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Αφρικανούς.
Ο Ενιάμα μπλόκαρε σουτ του Παρκ Γι-Σουνγκ στο 24′ και στο 30′ έκανε το ίδιο ο Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ με δεύτερη προσπάθεια σε σουτ του Ομπάσι.
Ο Κάλου Ούτσε έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 36′, καθώς έκανε εξαιρετικό δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού των Ασιατών.
Δύο μόλις λεπτά αργότερα η Νότιος Κορέα έφτασε στην ισοφάριση με τον Λι Γιουνγκ-Σου, ο οποίος επίσης είχε σκοράρει κόντρα στην Ελλάδα στην πρεμιέρα.
Ο Κι Σουνγκ-Γιονγκ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, η άμυνα αδράνησε και ο Λι Γιουνγκ-Σου με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πρωταγωνιστής ήταν ο στράικερ της Μονακό, Παρκ Τσου-Γιουνγκ. Στο 49′ σκόραρε κάνοντας την ανατροπή και έδωσε προβάδισμα στους Ασιάτες (2-1) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην οποία έχει ευθύνη ο Ενιάμα, καθώς η μπάλα πήξε στην γωνία που κάλυπτε.
Ο Παρκ στο 54′ είχε νέα εκτέλεση φάουλ, αυτήν την φορά πιο μακρινή και δυνατή, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 62′ βγήκε τετ-α-τετ βγήκε με τον Ενιάμα, αλλά μπλόκαρε ο Αφρικανός πορτιέρο.
Στο 66′ Ο Γιακούμπου Αγεγκμπένι έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται, καθώς βρέθηκε μόνος με το τέρμα, χωρίς τερματοφύλακα και… κατάφερε να πλασάρει άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα η Νιγηρία κέρδισε πέναλτι, με τον Ομπάσι να κλέβει την μπάλα από την άμυνα και εν συνεχεία να τον ανατρέπει ο Κιμ Ναμ-Ιλ στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιακούμπου Αγεγκμπένι και ευστόχησε από τα 11 βήματα ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Στο 76′ ο Παρκ Γι-Σουνγκ έκανε καλή προσπάθεια και κοντινό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στην απέναντι εστία ο Μάρτινς βγήκε τετ-α-τετ στο 80′, πλάσαρε περνώντας την μπάλα πάνω από τον Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, αλλά ήταν άστοχος.
ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιάμα, Οντιά, Γιόμπο (46′ Εκιέιλε), Σίτου, Αφολαμπί, Ούτσε, Αγίλα Γιουσούφ, Ετούχου, Ομπάσι, Κανού (57′ Μάρτινς), Γιακούμπου (70′ Ομπίνα).
Ν. ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Τσα Ντου-Ρι, Τσο Γιονγκ-Χιούνγκ, Λι Γιουνγκ-Σου, Λι Γιoυνγκ-Πιό, Κι Σουνγκ-Γιονγκ (87′ Κιμ Χάε-Σουνγκ), Κιμ Γιουνγκ-Ουού, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Γέομ Κι-Χουν (64′ Κιμ Ναμ-Ιλ), Παρκ Τσου-Γιουνγκ (93′ Κιμ Ντονγκ-Γιν).
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου