ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο χέρι τους οι Αγγλοι…

στο-χέρι-τους-οι-αγγλοι-505559

Η Αγγλία είναι μία από τις δυσάρεστες εκπλήξεις του Μουντιάλ, όμως παρά τις δύο ισοπαλίες που έχει σε ισάριθμους αγώνες του 3ου ομίλου, μπορεί να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης, εφόσον επικρατήσει σήμερα της Σλοβενίας (17.00). Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Ματιάζ Κεκ παραμένουν αήττητοι (έχουν τέσσερις βαθμούς) και εφόσον διευρύνουν το σερί τους, θα πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Ο Φάμπιο Καπέλο που δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Τζέιμι Κάραγκερ και τον τραυματία, Λέντλεϊ Κινγκ, αναμένεται να παίξει για ακόμη μία φορά με 4-4-2, ελπίζοντας ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ θα συνέλθει αγωνιστικά και μαζί με τους Τέρι, Λάμπαρντ και Τζόε Κόουλ θα φέρουν την ομάδα στους «16».
Ο Ντέιβιντ Τζέιμς θα διατηρηθεί κάτω από τα δοκάρια, με τον Τζο Κόουλ αντί του Άαρον Λένον και τον Ζερμέιν Ντεφόε αντί του Εμίλ Χέσκεϊ, να ρίχνονται στη “μάχη”. Την θέση του τιμωρημένου Τζέιμι Κάραγκερ στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Μάθιου Άπσον.
Όσον αφορά τη Σλοβενία ο Κεκ, θα στηριχθεί στην ομάδα που νίκησε την Αλγερία και αναδείχθηκε ισόπαλη με τις ΗΠΑ, προκειμένου να μην ηττηθεί και να πανηγυρίσει την πρόκριση. Ο Ρόμπερτ Κόρεν θα αναλάβει να κατευθύνει τους συμπαίκτες του στην μεσαία γραμμή και μαζί με τους Ραντοσάβλιεβιτς και Νοβάκοβιτς, ευελπιστούν να οδηγήσουν την Σλοβενία στην μεγαλύτερη επιτυχία της Ιστορίας της.
Οι δύο ομάδες έχουν συγκρουστεί μόλις μια φορά στο παρελθόν, τον Σεπτέμβριο του 2009 σε φιλικό παιχνίδι, με την Αγγλία να επικρατεί 2-1. Το ματς είχε στιγματιστεί από την απόφαση του Σουηδού διαιτητή Γιόνας Έρικσον να καταλογίσει πέναλτι σε μονομαχία του Ρούνεϊ με τον Σέζαρ, παρότι ο Άγγλος επιθετικός είχε τραυματίσει τον Σλοβένο αμυντικό.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Πορτ Ελίζαμπεθ, με διαιτητή τον Γερμανό, Βόλφγκανγκ Σταρκ και οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα, Κορεν, Ραντοσάβλιεβιτς, Κιρμ, Ντέντιτς, Νοβάκοβιτς.

ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Τέρι, Απσον, Ασλεϊ Κόουλ, Λένον, Λάμπαρντ, Μπάρι, Τζόε Κόουλ, Τζέραρντ, Ρούνεϊ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου