ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ελπίδες πρόκρισης…

με-ελπίδες-πρόκρισης-435604

Με περισσότερες ελπίδες από κάθε άλλη φορά θα παραταχθεί στην προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Οι λιλιπούτειες καλαθοσφαιρίστριες υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Πάρι Λότφι, κατέκτησαν αρχικά το πρωτάθλημα Θεσσαλίας και πλέον διεκδικούν μια θέση στα τελικά του θεσμού, που θα γίνουν στο Βόλο και θα μετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της χώρας, παίζοντας για ένα μετάλλιο για το βάθρο.
Για να βρεθεί όμως στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7-11 Ιουλίου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, θα πρέπει να κατακτήσει την πρώτη θέση στην προκριματική φάση που διεξάγεται έως αύριο στα Καμένα Βούρλα. Στο χθεσινό πρώτο αγώνα η Χαλκίδα ήταν η νικήτρια, ενώ σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου ρίχνεται στη «μάχη» και θα αντιμετωπίσει το Ακρωτήρι θέλοντας τη νίκη.
Το γεγονός ότι φέτος ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη ομάδα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά και ότι η τελική φάση γίνεται στον Βόλο, έχουν πεισμώσει τις Βολιώτισσες καλαθοσφαιρίστριες. Στις τάξεις του βολιώτικου συγκροτήματος υπάρχουν παίκτριες που έχουν πάρει ήδη το βάπτισμα του πυρός στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών (στον τελευταίο αγώνα με τον Πανιώνιο), όπως οι Πασχαλίδη και Κόπανου, ενώ κάποιες από αυτές είχαν την ευκαιρία να προπονούνται με την γυναικεία ομάδα.
Ο προπονητής της ομάδας Πάρις Λότφι δηλώνει σχετικά: «Εχουμε πολλές ελπίδες για την πρόκριση. Οι ομάδες είναι υπερβολικά ισοδύναμες και όποια είναι πιο σοβαρή πιστεύω ότι θα πάρει την πρώτη θέση. Το γεγονός ότι η τελική φάση θα διεξαχθεί στην πόλη μας, μας έχει δώσει ένα έξτρα κίνητρο. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να αγωνιστούμε μπροστά στο κοινό της Μαγνησίας ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας».
Σημαντικό παιχνίδι είναι το σημερινό για τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ τον χαρακτήρα «τελικού» έχει το αυριανό με την Χαλκίδα. Ο Πάρις Λότφι δεν μπορεί να υπολογίζει στην Δήμητρα Κυριαζή που υπέστη ρήξη χιαστού στον τελικό του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος. Την αποστολή της ομάδας συνοδεύει ο έφορος του τμήματος κ. Ναπολέων Φραγκούλης.
Ο Πάρις Λότφι έχει στην διάθεση του τις: Χαρούλα Πασχαλίδη, Αννα – Μαρία Κόπανου, Ελισάβετ Ντέγκα, Ειρήνη Γκίνο, Μαριαλένα Τολιοπούλου, Ειρήνη Δρόσου, Ανδρομάχη Γκουτζίνη, Κωνσταντίνα Παππά, Ελένη Παρασχάκη, Ιωάννα Σμυρλή, Χρυσάνθη Κωνσταντούλα, Κατερίνα Καρέτσου.

Το πρόγραμμα:
ΣΗΜΕΡΑ
12.00 ΑΟ Ακρωτηρίου – ΑΟ Ολυμπιακός Β.
ΑΥΡΙΟ
14.00 ΑΟ Ολυμπιακός Βόλου – ΑΓΕ Χαλκίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου