ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

 

Στη Μεταμόρφωση ο Αν. Μυριντζής 
Ο Αντώνης Μυριντζής μπορεί να αποτέλεσε παρελθόν από το τιμόνι της Νίκης Βόλου (αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Ζαφειρούδη), όμως δεν άργησε να βρει δουλειά. Ο Βολιώτης τεχνικός έμεινε μόλις μερικές μέρες «άνεργος», καθώς ήρθε σε συμφωνία με τη Μεταμόρφωση Βόλου, αντίπαλο της πρώην του ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ! Ο Μυριντζής θα βρει μπροστά του τους κυανόλευκους την επόμενη σεζόν, με τη Μεταμόρφωση να ανεβάζει και αυτή ψηλά τον πήχη.
Ο πρόεδρος της ομάδας Απόστολος Κρεμαστάς ήθελε στον πάγκο του έναν τεχνικό που να γνωρίζει καλά την κατηγορία και τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτή και επέλεξε το Βολιώτη προπονητή ως την καλύτερη λύση.
Ετσι ξεκινά άμεσα και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Μεταμόρφωσης ενόψει της νέας σεζόν, ενώ στόχος είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός από πέρυσι. Αλλωστε η ομάδα έκανε μια καλή πορεία ως νεοφώτιστη και με κάποιες προσθήκες οι ιθύνοντες του συλλόγου πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει καλύτερο τη νέα σεζόν.
Εν τω μεταξύ οι φήμες που ήθελαν τη Μεταμόρφωση να απορροφάται από τον Ολυμπιακό για να ανέλθει το ιστορικό σωματείο στην Γ’ Εθνική προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά.

 

 

 

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα το βράδυ η Εθνική ομάδα. Βρίσκεται απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκλησή της. Το μέχρι πρότινος «άπιαστο όνειρο» της πρόκρισης φαίνεται τώρα εφικτό, αλλά χρειάζεται και πολλή τύχη, αφού δεν εξαρτάται μόνο από τα πόδια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Οπως και να ’χει, για μας αυτή η πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής πρόσθεσε σελίδες στην ιστορία μας και πόντους στο γόητρό μας. Σήμερα η εθνική δεν έχει τίποτα να χάσει, αλλά μπορεί με μια καλή εμφάνιση και κοιτώντας στα μάτια την Αργεντινή, πολλά να αποδείξει.  
Αλλωστε σε αυτό το Μουντιάλ εκτός από το χθεσινό 7-0 της Πορτογαλίας, αποτέλεσμα που ξεχώρισε και απλά «έτυχε» και δεν πέτυχε κατά την άποψή μας, καμία ομάδα δεν παρουσιάζεται ανάξια να κάνει τη ζημιά στα φαβορί…
Οταν οι Αθλητικές Εφημερίδες των προηγμένων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικά χωρών μας χλεύαζαν και αναφέρονταν στην Εθνική μας, λέγοντας πως έχει μοναδικό της στόχο να πετύχει το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση, σίγουρα δεν περίμεναν να δουν τέτοια φιάσκα από τις δικές τους ομάδες. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το στέμμα της κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, που σύμφωνα με τα στατιστικά και με τους γνωρίζοντες το ποδόσφαιρο είναι η χειρότερη ομάδα του Μουντιάλ! Η Ιταλία κινδυνεύει μάλιστα με αποκλεισμό, αφού στους δυο αγώνες της μετρά δύο ισοπαλίες και έναν λιγότερο βαθμό από αυτόν που κατέκτησε η Εθνική μας στα δυο πρώτα της ματς. Η Γαλλία είναι υπό… «διάλυση» μετά την μία ήττα και την μια ισοπαλία στους δυο πρώτους της αγώνες, ενώ η Αγγλία που παρουσιάζονταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του ομίλου, έμεινε στο «Χ» στα δυο πρώτα της ματς με ΗΠΑ και Αλγερία(!), δείχνοντας μια ομάδα χωρίς αγωνιστική ταυτότητα και προσανατολισμούς.
Η υπόλοιπη Ευρώπη λοιπόν δεν μπορεί να χλευάζει πλέον την Εθνική μας! Γιατί πέτυχε κάτι παραπάνω από αυτό που περίμεναν όλοι. Αντίθετα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές φιλοδοξίες των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.
Σήμερα η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να κλείσει μια για πάντα τα στόματα και να σταματήσει τις «κακές γλώσσες». Χρειάζεται μια έκπληξη, ένα μικρό θαύμα… Όμως, αλήθεια, ποιος περίμενε σε αυτό το Μουντιάλ την Αλγερία να κόβει βαθμούς από την Αγγλία, τη Νέα Ζηλανδία να μπλέκει σε περιπέτειες την Ιταλία και την Γαλλία να μην έχει πετύχει γκολ στις δυο πρώτες αγωνιστικές!
Οι ομάδες που πέτυχαν τις εκπλήξεις μέχρι σήμερα, δεν είχαν τίποτα παραπάνω από την Εθνική ομάδα. Η Ελλάδα μπορεί; Μπορεί και είναι έτοιμη να το αποδείξει. Ας ελπίσουμε μόνο να μην βρεθούν σε μεγάλα «κέφια» ο Μέσι και η παρέα του. Είναι σαφώς πολύ δύσκολο να σταματήσει κανείς την Αργεντινή, όχι όμως κι ακατόρθωτο.
 

 

 

 

 

«Αλμυρός» ο Τζάντσον Βιέρα      

Αρκετά ακριβό είναι το κασέ του Βραζιλιάνου αμυντικού Τζάντσον Βιέρα, ο οποίος έχει προταθεί στον Ολυμπιακό Βόλου. Γνώστες του αργεντίνικου πρωταθλήματος μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, που με την Ντανούμπιο έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Ουργουγουάης. Μάλιστα ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο «Τζα» κάνει ακόμα και για τον Παναθηναϊκό…

Ζ.Ε.Ι.

«Ψηστήρι» στη Μύκονο;
Ο Λεωνίδας Καμπάνταης και Διονύσης Χιώτης βρίσκονται παρέα στη Μύκονο, όπου απολαμβάνουν τις θερινές τους διακοπές. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ψάχνει για τερματοφύλακα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο… Λέτε ο φορ του Ολυμπιακού να άρχισε το «ψηστήρι» στον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ;   
Θ.Δ.Κ.  
 
Συγκεχυμένα…
Καθόλου ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στη Νίκη. Ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ δεν βρέθηκε και έτσι ή θα συνεχίσει ο Γιδόπουλος ή η ομάδα θα πέσει στην Δ’ Εθνική. Ο Γιδόπουλος πάντως δεν φαίνεται ότι είναι απολύτως έτοιμος και αποφασισμένος να τα παρατήσει. Δείχνει ακόμα να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του ως ΠΑΕ και να ενδιαφέρεται… Το ίδιο δείχνουν και οι φίλαθλοι που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά αν δουν αυτά που θέλουν. Η λύση και η χρυσή τομή δεν είναι μακριά…
 
Μπάσκετ για μικρούς
Παρουσία 65 παιδιών από την πόλη μας, και όχι μόνο, άρχισε το 2ο CAMP BASKET του BC Βόλος, που γίνεται στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Αθλητικού Κέντρου. Ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Μπόγδανος, που αγωνίζεται στην Α1, μίλησε στους νεαρούς παίκτες και απάντησε στις ερωτήσεις τους, που δεν ήτανε και λίγες… Η γιορτή λήξης εν τω μεταξύ των τμημάτων του ΓΣΒ, που ήταν να γίνει χθες παρουσία του Λιαδέλη, αναβλήθηκε λόγω καιρού για σήμερα το απόγευμα…
Αγ. Θαν.

Γραμμογραφήσεις…

Γραμμογραφήσεις σε όλα τα κλειστά γήπεδα που διεξάγονται επίσημοι αγώνες μπάσκετ θα πρέπει να γίνουν και στη Μαγνησία. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό της FIBA που ισχύει από την 1η Οκτωβρίου, θα πρέπει να προβούν οι τοπικές αρχές εγκαίρως στις νέες επιδιορθωμένες γραμμογραφήσεις των γηπέδων, καθώς υπάρχουν επιπλέον γραμμές, όπως αυτή των ορίων των πάγκων…  
 Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα μπορέσει να κάνει το θαύμα η Εθνική ομάδα κόντρα στην Αργεντινή;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου