ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακόμη σκοράρει…

ακόμη-σκοράρει-505546

Η Πορτογαλία πρόσφερε το πρώτο απόλυτο ποδοσφαιρικό σόου του φετινού Μουντιάλ. Η παρέα του Ρονάλντο διέσυρε 7-0 την Βόρεια Κορέα και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Δύο γκολ ο Τιάγκο (60’, 88’) και από ένα οι Μεϊρέλες (29’), Σιμάο (52’), Αλμέιδα (56’), Λιέντσον (80’) και Ρονάλντο (87’). Ο τελευταίος ψηφίστηκε και καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο από την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Πορτογαλία ήθελε από την αρχή να κυριαρχήσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα «ξεκλείδωνε» την άμυνα της Βόρειας Κορέας. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Σιμάο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Καρβάλιο εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μιόνγκ Γκουκ, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βορειοκορεάτη τερματοφύλακα.
Το σκορ για τους Πορτογάλους άνοιξε στο 29’, όταν ο Τιάγκο έκανε πολύ όμορφη κάθετη πάσα, ο Μεϊρέλες κινήθηκε στην πορεία της και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Μιόνγκ Γκουκ, διώχνοντας το άγχος από τον Κάρλος Κεϊρόζ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τους Πορτογάλους, οι οποίοι σε διάστημα πέντε λεπτών έκαναν τρία τα τέρματα των Πορτογάλων. Αρχικά στο 52’ ο Σιμάο με πλασέ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα γκολ της ομάδας των Πορτογάλων, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοεντράο σέντραρε και ο Αλμέιδα με κεφαλιά έγραψε το 3-0. Τα κέφια των Πορτογάλων δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 60’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα και ο Τιάγκο με πλασέ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Στη συνέχεια της αναμέτρησης και απελευθερωμένοι από το άγχος οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Δεν έκαναν όμως οικονομία στα γκολ. Δέκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Λιέντσον, ο οποίος είχε περάσει τρία λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι διαμόρφωσε το 5-0. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 6-0 στο 87’, ενώ ο Τιάγκο πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Πορτογαλίας κάνοντας το 7-0, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σκορ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρος): Εντουάρντο, Μπρούνο Άλβες, Ρικάρντο Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέντες, Σιμάο(74’ Ντούντα), Μιγκέλ, Μεϊρέλες(70’ Βελόσο), Αλμέιδα(77’ Λιέντσον), Τιάγκο, Κοεντράο.

Βόρεια Κορέα (Κιμ Γιονγκ Χουν): Μιόνγκ Γκουκ, Γιόνγκ Χιοκ(75’ Σονγκ Τσολ), Γιουν Ιλ, Ναμ Τσολ(58’ Κουμ Ιλ), Κουάνγκ Τσον, Γουν Ναμ, Τάε Σε, Γιονγκ Γο, Ιν Γκουκ(58’ Γιόνγκ Γιούν), Τσολ Ζιν, Γιονγκ Χακ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου