ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και οι δυο μόνο για νίκη

και-οι-δυο-μόνο-για-νίκη-505559

Δυνατή μάχη με στόχο την πρόκριση θα είναι η σημερινή στο «Μόζες Μαμπχίμπα» του Ντέρμπαν, μεταξύ της Νιγηρίας και της Νότιας Κορέας (21:30), στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο του Μουντιάλ.
Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Φυσικά ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την εθνική μας αφού μια νίκη των Αφρικανών δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ να προκριθεί και με ισοπαλία. Η Νότιος Κορέα αποκτά μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης και με ισοπαλία, ενώ η Νιγηρία θέλει μόνο νίκη και ήττα της εθνικής μας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ο τεχνικός των Αφρικανών, Λαρς Λάγκερμπακ, δεν θα έχει στη διάθεση του τον Σάνι Καϊτά, ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ελλάδα, ενώ θα αγωνιστούν κανονικά οι Ταϊβο και Εχιετζίλε, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών. Εν τω μεταξύ πριμ ύψους 30.000 ευρώ σε κάθε παίκτη υποσχέθηκε η ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νιγηρίας σε περίπτωση νίκης επί της Νότιας Κορέας. Αρχικά προβλεπόταν να εισπράξουν 10.000 ευρώ για νίκη σε παιχνίδι του ομίλου όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα πλέον η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας να δίνει έξτρα κίνητρο στους παίκτες καθώς σε περίπτωση που φτάσουν στο πρώτο τρίποντο ενδεχομένως να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενο φάση.

Απο την άλλη πλευρά στη Ν. Κορέα επικρατεί ηρεμία καθώς οι Κορεάτες είναι σε καλύτερη μοίρα από τους “αετούς”. Ο Χου Γιουνγκ-Μο έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του και θα χρησιμοποιήσει το κλασικό 4-4-2 παρότι στο λογικό σενάριο τού αρκεί η ισοπαλία.

Να σημειωθεί πως η Νιγηρία αγωνίζεται για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1994 και το 1998 κατάφερε να προκριθεί στους «16», ενώ το 2002 αποκλείστηκε με δύο ήττες στη φάση των ομίλων. Η Νότιος Κορέα συμμετέχει για όγδοη φορά (έβδομη συνεχόμενη) σε Μουντιάλ, με καλύτερη επίδοση φυσικά την συμμετοχή στα ημιτελικά της δικής της διοργάνωσης το 2002. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές με ισάριθμες νίκες για τους Ασιάτες. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μπεκερένσα.

ΝΙΓΗΡΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιέαμα, Σίτου, Οντιάν, Γιόμπο, Ταίβο, Οντεμβίγκιε, Ετούχου, Λούκμαν, Ομπάσι, Αγιεγκμπένι, Μάρτινς.

Ν. ΚΟΡΕΑ (Χουν Γιουνγκ Μο): Σουνγκ Ρίονγκ, Τσα Ντουρι, Γιουνγκ Πιο, Γιονγκ Χιουνγκ, Γιουνγκ Σο, Γιουνγκ Γου, Σουνγκ Γιονγκ, Γι Σονγκ, Τσουνγκ Γιονγκ, Τσου Γιονγκ, Ντονγκ Γκουκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου