ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προτάθηκε ο Τζάντσον Βιέρα Κάστρο

προτάθηκε-ο-τζάντσον-βιέρα-κάστρο-426462

Ενας σπουδαίος ποδοσφαιριστής έχει προταθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τον 29χρονο Βραζιλιάνο αμυντικό της Λανούς Τζάντσον Βιέρα Κάστρο.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πάψει να κοιτούν στη Λατινοαμερικάνικη αγορά και μετά την απόκτηση των Μαρτίν και Φραντζιπάνε ένας ακόμη παίκτης από την χώρα της Αργεντινής αλλά όχι Αργεντίνος έχει προταθεί στην ομάδα του Βόλου.

Ο Τζάντσον Βιέρα Κάστρο έχει αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια της φετινής Απερτούρα, έχοντας πολύ καλή παρουσία με την πρώην ομάδα του Λέτο. Ο Τζάντσον μάλιστα, φορώντας την φανέλα της Λανούς, κατέκτησε και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα την σεζόν 2007, όταν άφησε την Ντανούμπιο για τη χώρα του τάνγκο.

Με την φανέλα της ουρουγουανικής Ντανούμπιο ο Τζάντσον έχει αγωνιστεί σε 141 παιχνίδια, σκοράροντας μάλιστα επτά φορές, ενώ την περίοδο 2005 είχε δοθεί ως δανεικός στην μεξικάνικη Ατλάντε, με την οποία είχε 14 παιχνίδια. Ο Τζάντσον έχει ύψος 1.92 εκ., ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα καλός τεχνίτης με την μπάλα στα πόδια, αφού ας μην ξεχνάμε πως έχει γεννηθεί στην χώρα της σάμπας και του καφέ στις 4 Αυγούστου του 1981.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής θεωρείται όμως αρκετά ακριβός για τα δεδομένα του Ολυμπιακού Βόλου και, αν αποκτηθεί, τότε θα πραγματοποιηθεί μια αληθινά μεγάλη μεταγραφή. Στους ερυθρόλευκους έχει σταλεί DVD με παιχνίδια του, ενώ ακόμη ένα αγκάθι στην απόκτησή του είναι ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Αργεντίνους, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει δίχως να ικανοποιηθούν οικονομικά, αφού έχει μετρήσει μέχρι στιγμής 65 συμμετοχές στο κοντέρ της ομάδας. Κάτι τέτοιο φαίνεται να κάνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή απαγορευτική, ωστόσο είναι μια περίπτωση που θα ενδιέφερε αρκετά την ομάδα του Ολυμπιακού υπό προϋποθέσεις.

Όσον αφορά πάντως στην αμυντική γραμμή, οι ερυθρόλευκοι φέρεται να είναι πολύ κοντά στην περίπτωση του Γάλλου Χαβιέ Τομά, ο οποίος πληρεί τις προϋποθέσεις που έχει ζητήσει ο Σάκης Τσιώλης για την θέση του αμυντικού και ίσως βρεθεί στην Ελλάδα ίσως και σήμερα. Ο Τομά είναι 24 χρόνων και έχει θητεία στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Τουρ. Από εκεί και πέρα τους ερυθρόλευκους ενδιαφέρουν επίσης οι περιπτώσεις των Ιντάλγκο, Φιέλ και Ντε Καρβάλιο, ώστε να κλείσουν οι περιπτώσεις των ευρωπαϊκών μεταγραφών. Όσον αφορά στον Ιντάλγκο, ο τιμ μάνατζερ των ερυθρόλευκων Τάκης Γιαννόπουλος τον είδε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Αλμπαθέτε και να πετυχαίνει μάλιστα και τέρμα στο τελικό 4-0 της ομάδας του σε βάρος της Καρταγένα. Εκτός όμως από την αγορά του εξωτερικού εξετάζονται και οι εν Ελλάδι περιπτώσεις, όπως είναι αυτές των Μπάρκογλου και Καλαντζή, οι οποίοι είναι δοκιμασμένες λύσεις για την επίθεση. Εκτός όμως των παικτών της επίθεσης από την ελληνική αγορά εξετάζονται τερματοφύλακες και μία από αυτές είναι του Ισπανού Ρόκα από την ομάδα του Πανθρακικού. Χθες πάντως έγινε γνωστό πως ο Παναθηναϊκός αναζητά ομάδα για το δανεισμό του Καρνέζη και με δεδομένη την καλή σχέση των δύο ομάδων οι Βολιώτες δεν αποκλείεται να κινηθούν για την περίπτωση του ταλαντούχου τερματοφύλακα.

Στα κόκκινα ο Ντίαζ;

Στο μεταξύ δημοσιεύματα φέρνουν κλεισμένη την μεταγραφή του Αργεντίνου Αντρές Αλεχάντρο Ντίαζ. Ο Αργεντίνος μέσος φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για συμβόλαιο συνεργασίας και αναμένεται στην Ελλάδα το αργότερο ως την Παρασκευή, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Ντίαζ μπορεί να μην έχει αγωνιστεί τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά παιχνίδια, ωστόσο αποτελεί μια αξιόλογη λύση για τη μεσαία γραμμή στα 27 του χρόνια. Με τον ερχομό του Ντίαζ στο Βόλο μεγαλώνει πλέον η αργεντίνικη παροικία, με τους Αργεντίνους να φθάνουν πλέον τους έξι. Συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής βρίσκονται οι Αλβάρεζ, Μόνχε, Ουμπίντεζ, Μαρτίν, Φρατζιπάνε, με τους δύο τελευταίους να αναμένονται για υπογραφή των συμβολαίων τους, μιας και υπάρχει καταρχήν συμφωνία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά απομένουν πλέον ορισμένες λεπτομέρειες, Ο Ντίαζ έχει αγωνιστεί από το 2003 ως το 2007 στην Ροζάριο Σεντράλ έχοντας 74 συμμετοχές ενώ βρέθηκε και στην Πορτογαλική Μπενφίκα όπου είχε μόλις μία συμμετοχή εκεί όπου βρέθηκε μαζί με τον Ντι Μαρία αντί του ποσού των έξι εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Μπάνφιλντ της Αργεντινής ως δανεικός, ενώ η τελευταία χρονιά τον βρήκε να αγωνίζεται με την Μπαρτσελόνα του Ισημερινού. Όσον αφορά πάντως στους Φρατζιπάνε και Μαρτίν, αναμένεται να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα μεθαύριο Πέμπτη και στη συνέχεια, αφού περάσουν εξετάσεις, θα υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου