ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Το παιχνίδι της ζωής μας»

το-παιχνίδι-της-ζωής-μας-429052

Μία γενναία μάχη και… ό,τι ήθελε προκύψει ζητεί από τους παίκτες του ο Οτο Ρεχάγκελ στον σημερινό αγώνα με την Αργεντινή, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από αυτό το παιχνίδι. Μόνο να κερδίσουμε. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα ατομικά λάθη. Δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στους δύο πρώτους αγώνες. Ελπίζω οι ποδοσφαιριστές μου να βγάλουν στο γήπεδο το πάθος και την αγωνιστικότητα, που φάνηκε και στον τρόπο που πανηγύρισαν τα γκολ με τη Νιγηρία. Το παιχνίδι είναι ακόμη στο 0-0. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα και τίποτε άλλο. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουνε σωματικά και ψυχικά. Ελπίζω να κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε ενθουσιασμό», τόνισε.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έδειξε να φοβάται τους σούπερ σταρ των αντιπάλων. «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, αλλά όλη η ομάδα έχει εξαιρετικούς παίκτες, παγκόσμιας κλάσης. Στην Αργεντινή και τη Βραζιλία οι ποδοσφαιριστές κρέμονται από τα δέντρα. Ξέρουμε πως θα χρησιμοποιηθούν ο Μιλίτο και ο Αγκουέρο. Θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά βγάζοντας το 110% των δυνατοτήτων μας στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες μου το παιχνίδι της ζωής τους. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω πώς θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε».

Ερωτηθείς για τα αγωνιστικά του πλάνα απάντησε πως «… θα ανακοινώσω την ενδεκάδα στους παίκτες τρεις ώρες πριν το παιχνίδι. Έχω πει πως όλοι οι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν και δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν τελικά», ενώ όταν ρωτήθηκε για πιθανές ομοιότητες του αγώνα της Τρίτης με το παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία στο EURO 2004 τόνισε: «Θέλω να μιλήσω μόνο για το ματς που έχουμε μπροστά μας. Οι αγώνες δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Μας ενδιαφέρει μόνο το ματς με την Αργεντινή και σε αυτό έχουμε εστιάσει την προσοχή μας».

Κατσουράνης: «Ολοι μαζί»

Ο Κώστας Κατσουράνης, που τη Δευτέρα έκλεισε 31 χρόνια ζωής, δήλωσε με την πλευρά του: «Εστιάζουμε στο πώς παίζει όλη η ομάδα και όχι μόνο στον Μέσι. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνολικά την Αργεντινή. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί παίκτες. Δεν θα πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους αντιπάλους να βρουν κενούς χώρους και πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να βοηθά ο ένας τον άλλο. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες. Στο ποδόσφαιρο βέβαια παίζει ρόλο και η τύχη», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αν το σημερινό ματς είναι το πιο δύσκολο της καριέρας του, απάντησε: «Ο καθένας βιώνει διαφορετικές καταστάσεις. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Δεν θέλω να μιλώ για πιθανότητες και να δίνω προγνωστικά. Δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά και από τον αντίπαλο, που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι στα προκριματικά».

Οσο για το τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα στην Εθνική, είπε: «Το σίγουρο είναι πως θα ταξιδέψουμε προς το Ντέρμπαν, που είναι η βάση μας. Είτε προκριθούμε στους ‘16’ είτε δεν τα καταφέρουμε».

Μαραντόνα «Μέσι, κάντο όπως εγώ»

Φορώντας τα μαύρα γυαλιά, που του έχουν χαρίσει οι κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα μίλησε στην Πρετόρια, για το ματς με την Ελλάδα, επιβεβαίωσε την συμμετοχή του Λιονέλ Μέσι και … έκραξε τους Βραζιλιάνους και τον Λουίς Φαμπιάνο και τα χέρια του.

«Ο Μέσι θα είναι αρχηγός» είπε ο Ντιέγκο, που αποκάλυψε: «Τον είχα συναντήσει στη Βαρκελώνη και του είπα να μην ανησυχεί. Η ώρα του με την Αργεντινή θα έρθει. Η ώρα αυτή έχει έρθει. Πρέπει να τον δείτε πως κάνει προπόνηση. Σήμερα (σ.σ. χθες), αστειευτήκαμε λίγο, ωστόσο στο γήπεδο, όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν…»

Ο Μαραντόνα δεν πρόκειται να ξεκουράσει τον Μέσι: «Ο Λιονέλ θέλει πάντοτε να παίζει. Σκέφτηκα να του δώσω ένα ρεπό, αλλά αν έχεις ένα παίκτη σαν αυτόν, τον καλύτερο στον κόσμο, δεν μπορείς να τον στερήσεις από τον κόσμο».

Δέκα έξι χρόνια μετά το τελευταίο του γκολ σε Μουντιάλ, η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια στον Ντιέγκο, καθώς το 1994 αντιμετώπισε την Ελλάδα. Όπως αύριο, δηλαδή: «Θα ήθελα να βάλει ένα γκολ σαν αυτό ο Λίο. Ή ας χτυπήσει στο δοκάρι. Θυμάμαι, ακόμη, τη φάση. Την κίνηση του Ρεδόνδο και την αίσθησή μου, μετά το γκολ. Ελπίζω να μπει ένα παρόμοιο γκολ. H παρόμοια…»

Ο Μαραντόνα επιβεβαίωσε ότι θα αφήσει εκτός τους Τέβες-Ιγκουαΐν και υπογράμμισε: «Δεν είμαστε ούτε αουτσάιντερ, ούτε φαβορί. Το Μουντιάλ είναι δύσκολη υπόθεση. Η λέξη φαβορί δεν μου αρέσει. Σε περιμένουν πάντα στη γωνία…»

Ο κόουτς της Αργεντινής ρωτήθηκε για το διπλό χέρι του Λουίς Φαμπιάνο στον αγώνα Βραζιλίας-Ακτής Ελεφαντοστού. «Αυτό δεν ήταν το χέρι του Θεού. Ηταν με το μπράτσο. Δυο φορές έκανε χέρι. Το κωμικοτραγικό είναι ότι μετά ο διαιτητής γελούσε. Εγώ δεν θυμάμαι ο διαιτητής να γελούσε στο περίφημο ματς με την Αγγλία. Το έκανε όμως σε αυτό το ματς. Δεν είναι σωστό. Είναι πλήγμα για το Μουντιάλ. Αν το είδε, γιατί δεν το σφύριξε»;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου