ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απέναντι στην μεγάλη πρόκληση

απέναντι-στην-μεγάλη-πρόκληση-454315

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει (ή τουλάχιστον αλλάζει ελάχιστα), πόσο μάλλον αν πρόκειται για εκείνη που έγραψε ιστορία σημειώνοντας την πρώτη νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ετσι, σήμερα το βράδυ (21:30 ώρα Ελλάδας) στο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε, απέναντι στην παγκόσμια ποδοσφαιρική υπερδύναμη Αργεντινή και στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της για την εθνική Ελλάδος θα παραταχθούν σχεδόν όσοι ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη εναντίον της Νιγηρίας.
Απέναντι στο "μεγάλο όνομα" του ομίλου της κι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό. Ποιο είναι αυτό; Ουδείς μπορεί να το προσδιορίσει, αφού το ιδανικό θα ήταν να νικήσει ή έστω να μη χάσει, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Η Ελλάδα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Νότια Κορέα αλλά υστερεί έναντι της ασιατικής ομάδας στη διαφορά τερμάτων (3-4 η Νότια Κορέα, 2-3 η εθνική), που αποτελεί και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στις διοργανώσεις της FIFA.
Σε περίπτωση ήττας η "γαλανόλευκη ομάδα" αποκλείεται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Νιγηρία-Νότια Κορέα, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στο Ντέρμπαν. Για να προκριθεί, εφόσον δεν ηττηθεί, η Ελλάδα χρειάζεται σε κάθε περίπτωση καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο που θα σημειώσουν οι νοτιοκορεάτες.
Στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων αυτός θα καταγραφεί ως ο δεύτερος μόλις αγώνας, μετά από εκείνον το 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Η.Π.Α. Τότε, η πρεμιέρα της Ελλάδας σε τελική φάση Μουντιάλ υπήρξε "τραυματική εμπειρία", αφού συνοδεύτηκε από βαριά ήττα (4-0) στο στάδιο "Φόξμπορο" της Βοστώνης, με τον νυν τεχνικό της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα να σκοράρει το τρίτο γκολ. Αυτό ήταν πάντως και το τελευταίο παιχνίδι του σε εκείνο το Μουντιάλ, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και αποπέμφθηκε από τη διοργάνωση.
Το αμυντικό σχήμα δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί, εκτός και αν προτιμηθεί ο Μόρας ως ένας από τους τρεις στόπερ. Από εκεί και ύστερα, αν υπάρξει άλλη αλλαγή αυτή θα είναι στην επίθεση, με τον Σαμαρά να διεκδικεί τη θέση του Γκέκα λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του εναντίον της Νιγηρίας. Έτσι, ο Οτο Ρεχάγκελ αναμένεται να παρατάξει τερματοφύλακα τον Τζόρβα, δεξιά και αριστερά τους Βύντρα και Τοροσίδη, αντίστοιχα, στόπερ τους Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο ή Μόρα και Παπαδόπουλο, κεντρικά χαφ θα είναι οι Κατσουράνης, Τζιόλης και στην επίθεση δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Καραγκούνης και στην κορυφή ο Γκέκας (παίζει και ο Σαμαράς).
Από την άλλη πλευρά, ο Ντιέγκο Μαραντόνα φέρεται διατεθειμένος να κάνει αρκετές αλλαγές, καθώς αφενός θέλει να δώσει "ανάσες" σε κάποιους πολύ σημαντικούς για την ομάδα του και αφετέρου να προφυλάξει κάποιους άλλους, όπως τους Χάιντσε και Μασεράνο που έχουν από μία κίτρινη κάρτα (ο Γκουτιέρεζ συμπλήρωσε δύο και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής). Κατά πάσα πιθανότητα, αλλά αυτό θα φανεί στην τελευταία προπόνηση της Αργεντινής, στον πάγκο θα μείνει και ο Μέσι. Έτσι, ως επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν εναντίον της εθνικής είναι οι Ρομέρο (τερματοφύλακας), Γκαρσία και Ροντρίγκεζ στα δύο άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα), οι Μπουρντίσο και Ντεμικέλις θα είναι τα στόπερ, ο Βερόν ο κεντρικός μέσος με τους Μπολάτι και Ντι Μαρία να τον πλαισιώνουν από δεξιά και αριστερά, ο Αγουέρο σε ρόλο "Μέσι" και μπροστά οι Ιγκουαϊν και Τέβεζ (ή Μιλίτο), σε έναν σχηματισμό 4-3-1-2.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου