ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βουτιά στα βαθιά»

βουτιά-στα-βαθιά-504689

 Η ομάδα και οι παίκτες της διψούν για διάκριση. Ο ΟΕΑ-ΝΑΒ και το Κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» στις 23 Ιουλίου θα φιλοξενήσουν την προκριματική φάση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Πόλο. Πρωταρχική φιλοδοξία όλων είναι μία: Πρόκριση στην τελική φάση. Πόσο εύκολο ή δύσκολο όμως είναι ένα τέτοιο εγχείρημα; Ο πλέον κατάλληλος να μας απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Δημαρέλος ανοίγει τα χαρτιά του σε μια αποκλειστική συνέντευξη.
 
-Γιάννη, ας ξεκινήσουμε από τα δικά σου. Πόσα χρόνια κλείνεις φέτος στον πάγκο της ομάδας;
 
Αυτός είναι ο τέταρτος σερί χρόνος στο τιμόνι της ομάδας. Με εξαίρεση μία διακοπή δύο χρόνων, προϋπήρξα προπονητής άλλη μια τετραετία. Σύνολο δηλαδή οχτώ χρόνια την τελευταία δεκαετία. Δεν είναι και λίγο…
 
-Σίγουρα δεν είναι λίγα χρόνια. Άρα μπορούμε να πούμε πως η ομάδα έχει πλέον την αγωνιστική ταυτότητα που θέλεις εσύ να της περάσεις;
 
Έτσι είναι. Όλοι λειτουργούν με βάση το πρόγραμμα που έχω βγάλει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τα παιδιά τόσο στην αντρική ομάδα, όσο και στα μικρότερα τμήματα.
 
-Σε περίπου ένα μήνα ξεκινά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Την Τετάρτη μάλιστα έγινε και η κλήρωση η οποία σας έφερε σε έναν δύσκολο όμιλο. Πώς δέχτηκε η ομάδα κι εσύ προσωπικά αυτή την κλήρωση;
 
Θεωρητικά το φαβορί είναι η ομάδα του Ρεθύμνου, την οποία, επί της προηγούμενης θητείας μου στον πάγκο του ΟΕΑ-ΝΑΒ, είχαμε κερδίσει και πήραμε τότε την άνοδο για την Α2 κατηγορία. Από ‘κει και πέρα όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι αρκετά δυνατές αλλά στα μέτρα μας. Όλοι είναι πολύ ενισχυμένοι και κατ’ αυτό τον τρόπο ο όμιλος είναι ανοιχτός και πολύ δυνατός.
 
-Τι προσδοκίες υπάρχουν δηλαδή για φέτος; Μπορεί η ομάδα να πετύχει κάτι καλό;
 
Πρώτα απ’ όλα να έχουμε μια καλή κλήρωση. Η σειρά των αγώνων και των αντιπάλων παίζει σημαντικό ρόλο. Από εκεί και πέρα, επειδή θα παίζουμε και στην έδρα μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός και στους δύο πρώτους αγώνες να εξασφαλίσουμε την παραμονή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στη συνέχεια. Ο μεγάλος στόχος πάντως για τα δεδομένα της ομάδας, είναι η πρόκριση στην τελική φάση.
 
-Θα παίξει ρόλο η έδρα; Πόσο σημαντικό είναι για σας που θα αγωνιστείτε στο Κολυμβητήριο του Βόλου;
 
Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα η έδρα. Δεν θα κουραστούμε με μετακίνηση, θα έχουμε τον κόσμο που πάντα μας στηρίζει και φυσικά οι αθλητές μας θα μπορούν να έχουν καλύτερη ξεκούραση.
 
-Ως προπονητής ζεις καλύτερα από τον καθένα τα τεκταινόμενα στο χώρο. Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, το γενικότερο επίπεδο της κατηγορίας είναι υψηλότερο;
 
Σίγουρα. Κάθε χρόνο το Πόλο στις πιο χαμηλές κατηγορίες αναβαθμίζεται, τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά. Ειδικά εδώ στο Βόλο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πολύ το άθλημα και «παλεύουν» γι’ αυτό καθημερινά. Είμαστε σε καλό δρόμο, ανοδικό θα έλεγα.
 
-Αυτή τη στιγμή η προετοιμασία της ομάδας, ενόψει του πρωταθλήματος, βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα δοθούν κάποια φιλικά παιχνίδια μέχρι τότε;
 
Έχουμε ένα μήνα ακόμα ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Το άλλο Σάββατο θα πάμε στη Λαμία όπου θα αντιμετωπίσουμε την τοπική ομάδα αλλά και το Οξυγόνο Θεσσαλονίκης το οποίο θα έχουμε αντίπαλο και στον όμιλο του πρωταθλήματος. Θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για την ομάδα, μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.
 
-Με το κεφάλαιο μεταγραφές τι γίνεται; Ενισχύθηκε κατάλληλα ομάδα;
 
Οι παίκτες που ήρθαν είναι όλοι πολύ καλοί και χρήσιμοι στο σύνολο. Το κακό είναι ότι κάποιοι μπορεί να λείψουν λόγω τραυματισμών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Πάντως ο Πλεμμένος που είναι φουνταριστός και ο Κολιοπάνος που αγωνίζεται ως εξτρέμ θα αγωνιστούν κανονικά. Το πρόβλημα είναι με τους δύο Κρητικούς, τον Γιώργο και τον Δημήτρη, που ο ένας έχει πρόβλημα τραυματισμού και ο άλλος έχει ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.
 
-Θέλω να πάμε τη συζήτηση σε ένα άλλο επίπεδο. Όλοι βλέπουμε και βιώνουμε την οικονομική κρίση. Αυτές οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, έχουν επηρεάσει το άθλημα αλλά και τον ΟΕΑ-ΝΑΒ ειδικότερα; Πώς ανταπεξέρχεται η διοίκηση της ομάδας σε αυτές τις καταστάσεις; 
   
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον αθλητισμό γενικότερα επομένως και το Πόλο. Ωστόσο εμείς ως ΟΕΑ-ΝΑΒ δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε μεγάλο μπάτζετ για μεταγραφές και λειτουργικά έξοδα, αλλά στηριζόμαστε στους ντόπιους παίκτες ρίχνοντας το βάρος στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και την διοίκηση της ομάδας για τη στήριξη και τις παροχές που μας προσφέρει, τον πρόεδρο κ. Αποστόλη Καζάκη, τους εφόρους κ.κ. Γιώργο Δαράκη και Γιώργο Δημητρίου αλλά και τον αντιπρόεδρο πισίνας κ. Κώστα Μαλαμούση.
 
-Νομίζω πως η απάντηση ήταν κατατοπιστικότατη. Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις και τη γνώμη σου για τις άλλες δύο βολιώτικες ομάδες, το ΝΟΒΑ και τον ΟΥΚΒ, που αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία, η οποία την Κυριακή φτάνει στο τέλος της με το ΝΟΒΑ μάλιστα να μάχεται για την παραμονή του.
 
Ο ΝΟΒΑ και ο ΟΥΚΒ είναι πάνω-κάτω ισοδύναμες ομάδες, απλά φέτος ο ΟΥΚΒ παρουσίασε μεγαλύτερη σταθερότητα και εξασφάλισε εύκολα την παραμονή του. Ο ΝΟΒΑ από την άλλη στο τέλος άρχισε να ρολάρει και έφτασε να παίζει την κατηγορία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ηλυσιακό, εκτός έδρας, σε μια πολύ δυνατή έδρα. Ωστόσο είναι και το παιχνίδι της Γλυφάδας με τη Σύρο όπου όλοι νομίζουν πως η Γλυφάδα θα περάσει άνετα, γιατί η Σύρος έχει υποβιβαστεί. Κάτι τέτοιο όμως μόνο εύκολο δε θα είναι, καθώς η Γλυφάδα θα παίξει χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες της που αποβλήθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι. Αυτά ο κόσμος όμως δεν τα ξέρει γι’ αυτό και προτρέχει. Πιστεύω πως ο ΝΟΒΑ τελικά θα τα καταφέρει καθώς ίσως να τον βολέψει τελικά και η ισοπαλία.
 
 
*Εκτός από τη συνέντευξη του προπονητή της ομάδας του ΟΕΑ-ΝΑΒ, Γιάννη Δημαρέλου επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και με τον έφορο της ομάδας, κ. Γιώργο Δαράκη, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσπάθειες των αθλητών, χαιρέτισε και τις προσπάθειες όλου του Δ.Σ. για την ανάδειξη και βελτίωση του συλλόγου αλλά και του αθλήματος γενικότερα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου