ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιντάλγκο, Τομά ,Φιέλ και Ντε Καρβάλιο

ιντάλγκο-τομά-φιέλ-και-ντε-καρβάλιο-504739

Οι Ιντάλγκο, Τομά ,Φιέλ και Ντε Καρβάλιο φαίνεται να ειναι άμεσοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού απο τα ευρωπαϊκή πρωταθλήματα ενω αναμένονται στην Ελλάδα οι κλεισμένοι Αργεντίνοι Μαρτίν και Φρατζιπάνε…
Παρα την μυστικότητα που επικρατεί την έκπληξη με τον μέσο της Αλμπαθέτε, Αντόνιο Ιντάλγκο, φαίνεται πως θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. Ο 31χρονος μέσος, είναι γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1979 και έχει στο παλμαρέ του πλούσιο βιογραφικό, αγωνιζόμενος σε ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 από την β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ το 2000 πήρε μεταγραφή για την Τενερίφη όπου έπαιξε για μια πενταετία μετρώντας συνολικά 91 συμμετοχές και οκτώ γκολ. Από το 2005 και για τρία χρόνια πήρε μεταγραφή στη Μάλαγα με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 109 φορές πετυχαίνοντας μάλιστα 28 γκολ. Την περίοδο ’08-’09 έπαιξε για λογαριασμό της Σαραγόσα για ένα εξάμηνο και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Οσασούνα. Από την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία Ισπανίας με τα χρώματα της Αλμπαθέτε με την οποία σημείωσε 22 συμμετοχές και 5 τέρματα. Αν τελικά γίνει μια τέτοια μεταγραφή θα μιλάμε για πραγματικό «μπαμ» μιας και ο Ιντάλγκο είναι πραγματικός ογκόλιθος στο χώρο του κέντρου και η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Άλλωστε πρόκειται για παίκτη, ο οποίος τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του έχει αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν που είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.
Ακομη ο Ολυμπιακός Βόλου δειχνει πως κινείται για την απόκτηση δύο παικτών από τη Γαλλία. Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό Χαβιέ Τομά, για τον οποίο μάλιστα οι Γάλλοι αναφέρουν πως έχει ήδη συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο, και τον Σεναγαλέζο σέντερ φορ της Μπρεστ, Μπαζίλε Ντε Καρβάλιο. Για τον πρώτο έχουμε γράψει και στο παρελθόν και απ’ ό, τι φαίνεται το ενδιαφέρον από τους βολιώτες αναθερμαίνεται ενώ ο Σενεγαλέζος Ντε Καρβάλιο είναι το νέο όνομα που ακούγεται από χθες. Ο 28χρονος επιθετικός ανήκει στη Μπρεστ, ενώ πέρυσι έπαιξε δανεικός για έξι μήνες στη Στρασμπούρ, όπου και αγωνίστηκε συνολικά σε 17 παιχνίδια πετυχαίνοντας ένα γκολ. Επίσης έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη Σοσό και τη Σεντάν.

Στο μεταξύ με απόλυτη μυστικότητα κινούνται πλέον οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για τους μεταγραφικούς στόχους, αφού είδαν τα προβλήματα που υπήρξαν με τη γνωστοποίηση πριν μια εβδομάδα της συμφωνίας με τον 28χρονο Αργεντινό επιθετικό Χουάν Εντουάρντο Μαρτίν,
που πριν έρθει στην Ελλάδα στις 24 του μήνα χθες “ εμφανίσθηκε” και ενδιαφέρον από την Ελλάδα και την Τρίπολη!!!
Η βολιώτικη ΠΑΕ περιμένει τον Αργεντινό μαζί με το συμπατριώτη του Πάολο Φραντζιπάνε στις 24 του μήνα στο Βόλο για να υπογράψουν και επίσημα τα συμβόλαιά τους, ενώ σήμερα ο Τάκης Γιαννόπουλος ενδέχεται να δώσει τέλος στα σενάρια αν συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του Μαρτίν στην Ιταλία. Ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού θα μεταβεί και στην Ισπανία για να δει έναν μέσο που έχει προταθεί, ενώ μάλλον για την άλλη εβδομάδα αναμένονται οι εξελίξεις με τον 30χρονο Kρίστιαν Φιέλ που έμεινε ελεύθερος από την Aαχεν, τον 24χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό Χαβιέ Τομά της Τουρ, αλλά και ίσως μια συνέχεια με τον 31χρονο Σλοβάκο Πίτερ Πετράς που έπαιζε στη Λέφσκι Σόφιας.
Ακόμη παρά το μεγάλο κασέ στον Ολυμπιακό προτάθηκε ο Αντρέ Τιτί Μπουενγκό, που πριν λίγο καιρό απασχολούσε την Καβάλα αλλά και τον Πανιώνιο. Ο 30χρονος Αγκολέζος (με γαλλικό διαβατήριο) σέντερ φορ της Σατορού προτάθηκε στους ερυθρόλευκους και πληροφορίες αναφέρουν πως αρέσει. Ο θηριώδης φορ (1,90 μ., 85 κ.), που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2011, άρχισε την περασμένη σεζόν στην Τρουά έχοντας 4 γκολ σε 10 συμμετοχές, ενώ συνέχισε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τη Σατορού έχοντας 13 τέρματα σε 27 εμφανίσεις. Εχει παίξει ακόμη σε Κρετέιγ, Γκρενόμπλ, Κλερμόν, Αμιάν και στην Ελβετία στην Ξαμάξ. Ο Μπουενγκό είναι δύο φορές διεθνής με την Ανγκόλα, αλλά ήταν μέλος της αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.
Από τον ελληνικό χώρο, απ’ όπου έχει αποκτηθεί μόνο ο Αντώνης Ρίκκα, φαίνεται αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τον Μπάρκογλου, αλλά να παραμένει η δυσκολία τού ότι δεν είναι ελεύθερος, αλλά και αυτό με τον Καλαντζή και το ενδιαφέρον στρέφεται και σε ένα γκολκίπερ…
Πάντως μετά τον Ηλία Σολάκη που θα συνεχίσει όπως έχει κάνει στο παρελθόν με Βέροια, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Παναχαϊκή με 75 συμμετοχές, τα 19 γκολ στην Α’ Εθνική, αναμένεται και συνέχεια και με τον Λεωνίδα Καμπάνταη.
Οσον αφορά στους δανεικούς που ήταν την περασμένη σεζόν στο Βόλο, υπάρχει περίπτωση να αφήσει η Ξάνθη ως ελεύθερο τον Λιαπάκη, ενώ με μεταγραφή ίσως μείνει και ο Παναγιώτης Κόρμπος από τον Ατρόμητο.
Επίσης στην ομάδα στις 28 του μήνα θα επιστρέψουν από δανεισμό ο Β. Λιόλιος και ο Α. Μιχάλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου