ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Σολάκη, Καμπάνταη… και τ’ άλλα παιδιά

με-σολάκη-καμπάνταη-και-τ-άλλα-παιδ-504752

Τα εσωτερικά του θέματα αναμένεται να ρυθμίσει τις επόμενες ήμερες ο Ολυμπιακός, αφού επίσημα σε σχέση με το περσινό ρόστερ το σίγουρο είναι ότι παρελθόν αποτελεί ο Φούφουλας και από τους δανεικούς ο Ροτζέριο πήγε στην Τρίπολη.
 «Η διοίκηση ξέρει τι θέλω και υποχρεωτικά πρέπει να αλλάξουμε το ρόστερ μας σε ποσοστό 70%. Είχαμε πολλούς δανεικούς ποδοσφαιριστές που φεύγουν και στην ουσία πρέπει να "χτίσουμε" την ομάδα από την αρχή» τόνισε πρόσφατα ο προπονητής Σάκης Τσιώλης, που έγκαιρα είχε κάνει τις εισηγήσεις του…
Με τη λήξη του περσινού πρωταθλήματος έγιναν οι ανανεώσεις των συμβολαίων των Ούμπιντες και Άλβαρεζ που συνεχίζουν μαζί με τον Μόνχε, ενώ μάλλον φεύγει ο Ερόλ Μπουλούτ, που του προτάθηκε συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές.
Το  ίδιο όμως δεν ισχύει με το Λεωνίδα Καμπάνταη, που πέρυσι αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή της Β’ Εθνικής. Η χρονιά μπορεί να μην του πήγε όπως θα ήθελε λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, αλλά οι ερυθρόλευκοι ευελπιστούν πως ο Λεωνίδας Καμπάνταης φέτος θα είναι πιο τυχερός. Στον 28χρονο επιθετικό, του οποίου το συμβόλαιο λήγει, έχει γίνει πρόταση ανανέωσης και αν και με μειωμένες αποδοχές, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται έτοιμος να αποδεχτεί. (Εχει 63 συμμετοχές στην Α΄ με Αρη, Πανιώνιο, ΑΕΚ κι έχει παίξει σε Ανόρθωση και Αρμίνια Μπίλεφεντ)…
Πρόταση ανανέωσης έχει γίνει και στον Κροάτη επιθετικό Ντομαγκόι Αμπράμοβιτς, χωρίς όμως να είναι σίγουρο αν θα μείνει στην ομάδα ή θα δοθεί δανεικός.
Οσον αφορά στους δανεικούς που έπαιξαν πέρσι στο Βόλο, ο 26χρονος αμυντικός Μάνος Λιαπάκης, που έπαιξε με τη μορφή δανεισμού από την Ξάνθη, δεν υπολογίζεται στα πλάνα της Skoda και αν μείνει ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει στους ερυθρόλευκους, αφού έχει εκφράσει τη συγκεκριμένη επιθυμία, ενώ το ίδιο μπορεί να γίνει και με την περίπτωση του Παναγιώτη Κόρμπου από τον Ατρόμητο. Αντίθετα οι Δημήτρης Σιαλμάς και Ευθύμης Κοτίτσας έχουν πει αντίο στο Βόλο, όπου θα συνεχίσουν   άλλα περσινά στελέχη, πολλά εκ των οποίων   έχουν και εμπειρίες Α’ Εθνικής, ενώ νεαροί παίκτες ενδέχεται να δοθούν ως δανεικοί σε άλλες ομάδες, προκειμένου να αποκτήσουν παιχνίδια στα πόδια τους και στη συνέχεια να επιστρέψουν στους ερυθρόλευκους.
Από τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο αμφίβολο είναι αν θα συνεχίσει στην ομάδα ο Δημήτρης Αρβανίτης, που έχει εμπειρίες Α΄ Εθνικής με 93 συμμετοχές σε Πανηλειακό και ΟΦΗ (το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2011), ενώ μάλλον σίγουρη θα θεωρείται η
 παρουσία του τερματοφύλακα Φώτη Κηπουρού με 48 παρουσίες στο μεγάλο πρωτάθλημα με Καβάλα, Λάρισα, Σέρρες, Ατρόμητο, καθώς και του Ενέα Κολίτσι  που όμως θα εξαρτηθεί από το πόσους και ποιους τερματοφύλακες θα αποκτήσει έως τις 28 του μήνα ο Ολυμπιακός.
Παρών και στη συνέχεια θα δηλώσει ο πρώτος σκόρερ Ηλίας Σολάκης, που
είχε προτάσεις, αλλά έχει συμβόλαιο και εμπειρία της Α’, αφού το έχει κάνει στο παρελθόν με Βέροια, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Παναχαϊκή. Οι 75 συμμετοχές, τα 19 γκολ στην Α’ Εθνική, η καλή κατάσταση που έδειξε ότι βρίσκεται ήταν στα υπέρ του 36χρονου Ηλία Σολάκη για συνέχεια στο Βόλο.
Από τους παίκτες που θα αγωνίζονται και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό ο Κώστας Καπετάνος που έχει 81 συμμέτοχες Α’ με Ηρακλή, Πανιώνιο, Πανθρακικό, ο Δημήτρης Πλιάγκας που έχει παίξει 7 ματς με τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία, ενώ 3 συμμετοχές   έχει με τον Ηρακλή και   ο Κύδων Καρλόπουλος.
Ακόμη υπάρχουν οι  Νίκος Ψυχογιός, Γιάννης Ζαραδούκας, Παύλος Μητρόπουλος και Γιώργος Ιακωβάκης με τον τελευταίο να ακούγεται πως ίσως δοθεί δανεικός στα Τρίκαλα, αλλά και    οι νεαροί Στέλιος Ανδρίκος, Ανδρέας Τσεκούρας, Γιάννης Ζαχαράκης, Αποστόλης Σφάκας, όπως υπάρχουν και οι Βασίλης Λιόλιος (επιστρέφει από την Τσεχία όπου αγωνίστηκε ως δανεικός σε ομάδα Β’ κατηγορίας), Αρης Μιχάλης (έπαιξε δανεικός στον Εθνικό Φιλιππιάδας) για τους οποίους το μέλλον τους στον Ολυμπιακό παραμένει άγνωστο. Κάποιοι απ’ αυτούς ενδέχεται να δοθούν ως δανεικοί.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου