ΜΠΑΣΚΕΤ

Tα φώτα στο κλειστό του ΕΑΚ

tα-φώτα-στο-κλειστό-του-εακ-654008

Τρεις ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 ΕΣΚΑΘ και οι δύο εξ’ αυτών θα αγωνιστούν το ερχόμενο Σάββατο στις 5μ.μ. στο Κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τη Νίκη για την 4η αγωνιστική.

Μετά το πέρας τριών αγωνιστικών οι δύο βολιώτικες ομάδες, μαζί με τον ΓΣ Βόλου έχουν πετύχει το απόλυτο, κάνοντας το 3 στα 3 το περασμένο Σάββατο. Οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν τους κυανόλευκους, σε ένα ντέρμπι που δεν αναμένεται να βγάλει πρωταθλητή αλλά σίγουρα θα δώσει ώθηση στο νικητή για τη συνέχεια και ένα σπουδαίο προβάδισμα.

Με ανακοίνωση της η Δ.Ε. των ερυθρόλευκων απευθύνει κάλεσμα στους φίλους της ομάδας, προκειμένου να αποτελέσει τον έκτο παίκτη. Αναλυτικά:

«Με τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου για το πρωτάθλημα Α1 ΕΣΚΑΘ ανδρών συνεχίζεται η προσπάθεια της ομάδας του Συλλόγου μας. Η ομάδα μας θα αγωνιστεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5μ.μ. στο ΕΑΚ Βόλου με την ομάδα της Νίκης Βόλου στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι.

Οι δυο ομάδες συγκατοικούν στην πρώτη θέση μαζί με τον ΓΣ Βόλου. Η ομάδα μας μετά τις δυο, θεωρητικά εκτός έδρας νίκες (με Ανάληψη και Ιωνα), θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις της και να χαρίσει στον κόσμο της τη νίκη, όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για να παραμείνει στην πρώτη θέση, παρά τα προβλήματα των τραυματισμών του Κώστα Αλεξίου και του Αλέξανδρου Λουλούδη και τη στράτευση του Σωτήρη Αχριάνη.

Ο αγώνας πρέπει να αποτελέσει γιορτή για το μπάσκετ της πόλης μας. Στις ομάδες αγωνίζονται τα δικά μας παιδιά και αυτά πρέπει να χειροκροτήσουμε για να μας προσφέρουν όμορφο θέαμα, ενώ το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο έως τη λήξη του και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η έδρα της ομάδας μας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου καλεί τους φιλάθλους της ομάδας μας να συμπαρασταθούν με τον μοναδικό τρόπο που αυτοί ξέρουν, σε κόσμια πλαίσια, στην προσπάθεια των αθλητών, του προπονητή μας Φώνη Μαυρομιχάλη και του συνεργάτη του Κωστή Καραγιώργη και να αποτελέσουν τον έκτο παίκτη της και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη.

Στον αγώνα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση, 5 ευρώ για ενήλικες και 3 ευρώ για γυναίκες , φοιτητές και παιδιά κάτω των 15 ετών. Η πώληση της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται από το εκδοτήριο του Κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θα ανοίξει για το σκοπό αυτό στις 3.30μ.μ., ενώ η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται μόνο από την κεντρική πόρτα. Το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου έχει ανάγκη τη στήριξη σας».

Για την αναμέτρηση του Σαββάτου τοποθετήθηκαν με ραδιοφωνικές τους δηλώσεις οι Αλέκος Μεταφτσής και Δημήτρης Τσιόλκας στο ρ/σ Βόλος 986. Αρχικά ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου κ. Μεταφτσής σχολίασε σχετικά για το φετινό πρωτάθλημα:

«Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα αυτό του 1ου ομίλου της Α1 ΕΣΚΑΘ και επειδή έχει έντονο τοπικό στοιχείο, αφού πρόκειται για όμιλο του Βόλου, όλες οι ομάδες γνωρίζονται λίγο ως πολύ μεταξύ τους. Γι’ αυτό πρέπει να δείχνουμε σοβαρότητα. Θεωρώ ότι εμείς, η Νίκη και ο Γ.Σ. Βόλου θα παλέψουμε για τις δύο πρώτες θέσεις, για να πάμε στα playoffs. Νομίζω ότι η ομάδα μας θα είναι μία από τις δύο».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το ντέρμπι του Σαββάτου αναφέροντας: «Εμείς από την πλευρά μας, όπως πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουν και οι άνθρωποι της Νίκης στον αγώνα του δευτέρου γύρου, θα κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Παίζουμε ο καθένας, για να κερδίσει. Εμείς ευελπιστούμε να το καταφέρουμε, γιατί έχουμε καλή ομάδα, το ίδιο θεωρούν και στη Νίκη. Ας δούμε έναν καλό αγώνα, που θα διαφημίσει το μπάσκετ και όλα τα άλλα θα τα βρούμε».

Ακόμη ο κ. Μεταφτσής αναφέρθηκε και στη κλοπή, που έγινε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Β. στον τελευταίο αγώνα τονίζοντας: «Δεν είμαι ούτε ασφάλεια ούτε ντεντέκτιβ. Εμείς έχουμε μία υποψία, την οποία καταθέσαμε στην ασφάλεια, καθώς συγκεκριμένο άτομο περιφερόταν λίγο έξω από τα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη, γιατί αρκετά παιδιά είναι φοιτητές και δεν έχουν τα εισοδήματα να ισοσκελίσουν την απώλεια».

Τσιόλκας: «Οι παίκτες είναι φίλοι μεταξύ τους»

Στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Νίκης αναφέρθηκε και ο εκ των μελών της Δ.Ε. των κυανόλευκων Δημήτρης Τσιόλκας, ο οποίος πρόσθεσε: «Εχουμε κάνει μία ανανέωση σε σχέση με πέρσι και πιστεύουμε στην άνοδο. Κανείς δεν ξέρει στο παιχνίδι το δικό μας πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου και πώς θα εμφανιστεί η Νίκη. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει μία καλή ομάδα και φέτος και θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τη Νίκη και τον Γ.Σ. Βόλου. Ανάμεσα σ’ αυτές τις τρεις ομάδες θα παιχτούν οι δύο θέσεις για τα playoffs.

Μακάρι το Σάββατο να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Oπως πέρσι, είχαμε μία άψογη φιλοξενία από τη Διοικούσα Επιτροπή του Ολυμπιακού, το ίδιο πιστεύω να έχουμε και φέτος. Οι παίκτες και των δύο ομάδων γνωρίζονται, βγαίνουν για καφέ μαζί, είναι φίλοι και κάποιοι έχουν παίξει και στις δύο ομάδες. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ από το ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι μία παρέα και μας χωρίζουν τα 40 λεπτά. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου