ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χωρίς φόβο… κόντρα στον Μέσι

χωρίς-φόβο-κόντρα-στον-μέσι-504764

Η Εθνική ομάδα κατάφερε στην δεύτερη συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου να κάνει το «βήμα παραπάνω» σε σχέση με την προηγούμενη συμμετοχή της. Να πετύχει δηλαδή τα πρώτα της γκολ και να πάρει και την πρώτη της νίκη μετά από πέντε αγώνες. Τώρα θέλει να κάνει και το "άλμα".
Κι αυτό θα γίνει αν το παιχνίδι με την Αργεντινή είναι νικηφόρο ή ισόπαλο και παράλληλα αν η Νιγηρία νικήσει στην αναμέτρηση με την Νότιο Κορέα. Τότε η Ελλάδα θα βρεθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της υφηλίου και θα έχει πετύχει ούτως ή άλλως την μεγάλη (γι’ αυτήν) διάκριση.
Η νίκη επί της Νιγηρίας αποτέλεσε την αφορμή για να καταρριφθούν μία σειρά από… παραδόσεις, που διόλου δεν τιμούσαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Υπάρχουν όμως κι άλλες που αφορούν κυρίως τα στατιστικά της.
Η Ελλάδα πέτυχε νίκη με ανατροπή στο σκορ, κάτι που όχι απλά δεν συνήθιζε, αλλά και που η τελευταία της χάνεται στα… βάθη του χρόνου. Παράλληλα όμως έπαιξε και ποδόσφαιρο και δημιούργησε φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία σε τέτοιο αριθμό που φαντάζει απίστευτος για συγκρότημα του Ρεχάγκελ. Το «κοντέρ» έγραψε 27 τελικές προσπάθειες κάτι που δείχνει ότι τελικά οι Ελληνες ξέρουν και να επιτίθενται εκτός από το να αμύνονται.
Με όλα αυτά φυσικά δεν θεωρούμε πως η Εθνική έγινε υπερδύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και πλέον έτσι θα παίζει σε όλα τα παιχνίδια της. Όμως δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι πλέον απέδειξαν οι παίκτες ότι έχουν δυνατότητες και ότι μπορούν να επιβάλλονται σε κάποια παιχνίδια. Αρκεί να παίζουν πάντα με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα και να αφήνουν πίσω τους την νοοτροπία που τους θέλει να μην δέχονται την κριτική αλλά μόνο τα συγχαρητήρια μετά από νίκες.
Πλέον υπάρχει μόνο η αναμέτρηση της Τρίτης με την Αργεντινή. Ένας ματς εκ προοιμίου δύσκολο, με μία από τις ομάδες που έχουν κατέβει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να το κατακτήσουν. Η Αργεντινή έστω και με ισοπαλία «κλειδώνει» την πρωτιά και την πρόκριση στην επόμενη φάση και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της.
Στόχος των παικτών του Οτο Ρεχάγκελ θα είναι να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας προκειμένου να περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο άλλο ματς του ομίλου. Αν φυσικά καταφέρουν την νίκη θα κάνουν όλο τον πλανήτη να στρέψει την προσοχή του και πάλι πάνω τους. Οπως έγινε και το 2004. Τότε θα έχει γραφτεί ξανά ιστορία και το αεροπλάνο της επιστροφής στην Ελλάδα, όταν δρομολογηθεί αυτό, θα είναι πραγματικά «τσάρτερ της χαράς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου