ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζει προπονήσεις και ψάχνει αντίπαλο αν…

συνεχίζει-προπονήσεις-και-ψάχνει-αντ-654083

Μπορεί μέχρι χθες το μεσημέρι να θεωρούνταν σχεδόν βέβαιη η αναβολή όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου, καθώς η λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν φαίνεται να έχει βρεθεί, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει μέχρι και την Πέμπτη και να οριστούν κανονικά παιχνίδια και διαιτητές.

Το γεγονός αυτό σαφώς επηρεάζει και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με άμεσο αποδέκτη τον Ολυμπιακό Βόλου, που ήδη διανύει τη δεύτερη εβδομάδα χωρίς επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Οι πρωτοπόροι του 2ου ομίλου (με συγκάτοικο το Διαγόρα Σεβαστής), την περασμένη Κυριακή, ελλείψει αγώνα Κυπέλλου, από το οποίο έχουν αποκλειστεί έδωσαν ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι με την ομάδα της Βέροιας, στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Η νίκη των Μακεδόνων με 1-0, μ’ ένα γρήγορο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, δε μειώνει την καλή εμφάνιση -ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο- των Βολιωτών, που είχαν πολλές ευκαιρίες για ισοφάριση, μεταξύ των οποίων και δοκάρι, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα, σε ένα χρήσιμο φιλικό με αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας και πρωτοκλασάτους παίκτες, με πολλές παραστάσεις.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, διαχειρίζονται με ηρεμία το ενδεχόμενο νέας αναβολής του πρωταθλήματος και προετοιμάζονται κανονικά για το ματς κόντρα στην Α.Ε. Καραϊσκάκης, στην Αρτα, το οποίο αν τελικά δε γίνει, εφόσον ισχύσει κι αυτό το Σαββατοκύριακο η αναστολή, θα αναζητηθεί νέος αντίπαλος για φιλικό παιχνίδι, με βασική επιδίωξη να πρόκειται για ανταγωνιστική ομάδα και πάλι στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι ιθύνοντες των ερυθρόλευκων έχουν έρθει σε επαφή με διάφορες ομάδες και έως σήμερα περιμένουν την απάντηση, ώστε να «κλειστεί» το παιχνίδι για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Το τεχνικό επιτελείο πάντως δουλεύει πυρετωδώς με τους παίκτες, σα να είναι σίγουρο ότι θα γίνει η 9η αγωνιστική, ενώ παράλληλα ο Π. Τζαναβάρας και οι συνεργάτες τους αξιολογούν όσα είδαν το προηγούμενο Σάββατο, με τους παίκτες με μικρότερη συμμετοχή που χρησιμοποιήθηκαν να δείχνουν αρκετά καλά στοιχεία. Το πρόγραμμα των προπονήσεων είναι πρωινό, γίνεται κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σταδίου, ενώ αυτή την εβδομάδα δε θα υπάρξει ρεπό στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, μετά την αποθεραπεία των παικτών του και το ρεπό που δόθηκε την περασμένη Κυριακή, σε συνέχεια του παιχνιδιού με τη Βέροια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ευχάριστα είναι τα νέα από τον Φελίπε ντα Κόστα, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και δεν του επέτρεψε να προπονηθεί την Δευτέρα. Ετσι από χθες συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, περιμένει τον Πορτογάλο να ανεβάσει ρυθμούς προπονήσεων ώστε να είναι πανέτοιμος, όποτε και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Κάτι που ισχύει και για τον Βαγγέλη Στουρνάρα, που αν και δεν αγωνίστηκε στο φιλικό του Ολυμπιακού το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό για προληπτικούς λόγους, είναι απολύτως εντάξει, αφού πλέον δε νιώθει κάτι στο γόνατο.

Στο τελικό στάδιο, προκειμένου να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του μπαίνει και ο Παναγιώτης Ζώνας, που χθες ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και πλέον μετρά μέρες, ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ζητούμενο στον Ολυμπιακό είναι να μη χαθεί ο αγωνιστικός ρυθμός, αφού μια διακοπή στη μέση του πρωταθλήματος σίγουρα κρύβει παγίδες, για μία ομάδα που μετρά 7 νίκες σε 8 αγώνες και η οποία πρόκειται να δώσει τις επόμενες αγωνιστικές τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της κατηγορίας, με τον Καραϊσκάκη στην Αρτα, με το Διαγόρα στο Βόλο και με τη Νίκη, στο «Π. Μαγουλάς».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου