ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Στο «κλαμπ» του χατ τρικ ο Ιγκουαΐν

Στο κλαμπ των παικτών που έχουν σημειώσει τουλάχιστον ένα χατ-τρικ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων μπήκε από προχθές ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν… αντίπαλός μας την Τρίτη!!!

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης «βρήκε» δίχτυα τρεις φορές στην αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Νιγηρία για τη 2η αγωνιστική του β` ομίλου στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, που είναι κατά σειρά το υπ` αριθμόν 49 χατ τρικ στις 19 διοργανώσεις.
Ακόμη δύο συμπατριώτες του και συγκεκριμένα οι Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και Γκιγιέρμο Στάμπιλε βρίσκονται στη σχετική λίστα.
Ο Στάμπιλε είχε σκοράρει τρις στην αναμέτρηση με το Μεξικό για το Μουντιάλ του 1930 (19/7) στην Ουρουγουάη, στην οποία αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ με συνολικά οκτώ γκολ.
Έπρεπε να περάσουν 64 χρόνια μέχρι ο Μπατιστούτα να μπει στη λίστα, με τα τρία τέρματα που σημείωσε στο Μουντιάλ των ΗΠΑ (21/6) απέναντι στην Ελλάδα.
Επανέλαβε τον σχετικό άθλο, τέσσερα χρόνια αργότερα (21/6/1998), στο Μουντιάλ της Γαλλίας, με τα τρία γκολ που πέτυχε στο ματς με την Τζαμάικα.
Το γρηγορότερο χατ-τρικ το έχει σημειώσει ο Ούγγρος Λάζλο Κις.
Μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα με το Ελ Σαλβαδόρ (1982) και πέτυχε τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά (70΄, 74΄, 77΄)! Τελικό σκορ 10-1.
Όσον αφορά στο πρώτο χατ-τρικ των Παγκοσμίων Κυπέλλων το έχει σημειώσει ο Αμερικανός Μπερτ Πάτενοντ, στο Μουντιάλ του 1930 απέναντι στην Παραγουάη, ενώ το μοναδικό τριπλό «χτύπημα» σε τελικό διοργάνωσης σημείωσε ο Τζεφ Χαρστ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας (Αγγλία-Δ. Γερμανία 4-2).
 
 
 
 
 
 
 
  
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σε αυτό το Μουντιάλ φαίνεται πως η ψαλίδα μεταξύ των κάποτε μεγαθηρίων με τους «μικρούς» έχει κλείσει πάρα πολύ. Αν πριν λίγα χρόνια, σε παλαιότερες διοργανώσεις, έλεγε κάποιος πως οι ευρωπαϊκές ομάδες θα έχαναν με κάτω τα χέρια από εθνικές τύπου Μεξικό -βλέπε Γαλλία- θα τον έλεγαν τρελό. Να όμως που τώρα τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν.
 
 
Η πάλαι ποτέ Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία είναι με το ένα πόδι στο… σπίτι της μετά και την αμαχητί ήττα που γνώρισε από το Μεξικό, ενώ και τα γερμανικά «πάντσερ» έπεσαν θύμα έκπληξης, στο χθεσινό μεσημεριανό παιχνίδι, χάνοντας με 1-0 από τη Σερβία.
 
Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Εχουν ωστόσο το ελαφρυντικό ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κλόζε από το πρώτο ημίχρονο, και ότι παρ’ όλα αυτά έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την ισοπαλία της Αγγλίας με τις ΗΠΑ, την όχι ιδιαίτερα πειστική εμφάνιση της Βραζιλίας κόντρα στη Β. Κορέα, την ισοπαλία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας με την Παραγουάη και την ήττα-σοκ της Ισπανίας από την Ελβετία, τότε το παραπάνω συμπέρασμα περί μείωσης της διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων επαληθεύεται και με το παραπάνω. Φυσικά αυτή η τροπή ευνοεί και την Εθνική μας ομάδα ενόψει του δύσκολου αγώνα που έχει να δώσει με το μεγαθήριο Αργεντινή. Αφού έγιναν τόσες και τόσες εκπλήξεις μέχρι στιγμής, γιατί να μην κάνει και η Ελλάδα άλλη μία; Βέβαια κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δε θα είναι. καθώς η Αργεντινή του Μαραντόνα δε φαίνεται διατεθειμένη να χαριστεί σε κανέναν. Το σίγουρο είναι ότι έτσι πως πάει η διοργάνωση, δεν αποκλείεται μετά το τέλος της να χαρακτηριστεί ως το Μουντιάλ των «μικρών» και να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις, με τα λεγόμενα «μεγαθήρια» να μένουν εκτός των νοκ-άουτ φάσεων. Σιγά-σιγά πάντως η κατάσταση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει, μιας και πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων και θα ξέρουμε τελικά αν θα μιλάμε για Μουντιάλ εκπλήξεων ή όχι. Αυτή τη στιγμή φαβορί κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει, μιας και οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί ή καλύτερα έχει τσαλακωθεί η εικόνα των ομάδων που επρόκειτο να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Λίγη υπομονή ακόμα και οι καλύτεροι λογικά θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν…
     

Μια γροθιά…  

 
Κάπως έτσι φαίνεται πως είναι όλοι στην ομάδα του ΟΕΑ-ΝΑΒ ενόψει του πρωταθλήματος που ξεκινάει σε περίπου ένα μήνα. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο εισπράξαμε εμείς στην επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Δημαρέλο και τον έφορο Γιώργο Βαράκη.
Θ.Κ
 
Μετάνιωσαν…
 
Μετανιωμένοι φαίνονται στον Ολυμπιακό Βόλου που ανακοίνωσαν το προσύμφωνο συνεργασίας με τον Χουάν Μαρτίν, καθώς πολλές ομάδες έχουν αρχίσει να «σφάζονται» στα πόδια του. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν και ελληνικούς συλλόγους (Αστέρας Τρίπολης) να έχουν προσεγγίσει τον Μαρτίν με δελεαστικές προτάσεις.
Β.Ζ
 
ΟΠΑΠάπαλα…
 
Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει οποιαδήποτε συζήτηση ή πόσο μάλλον συμφωνία για τη χρηματοδότηση έργων στο γήπεδο της Κέρκυρας εξέδωσε χθες ο ΟΠΑΠ. Τις τελευταίες μέρες είχε διαρρεύσει πως ο μέγας χορηγός του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ θα γινόταν και χορηγός σε έργα ανακατασκευής στο γήπεδο της Κέρκυρας. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να μην ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα. ΟΠΑΠάπαλα δηλαδή…      
Θ.Κ
 
26 και συνεχίζει…
 
Τους 26 τίτλους έφθασε πλέον ο Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου του Ολυμπιακού Πειραιώς μετά και τη χθεσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο από τους ερυθρόλευκους που επιβλήθηκαν για τρίτη και τελευταία φορά του Πανιωνίου στους τελικούς της διοργάνωσης. Ο Χατζηθεοδώρου πλέον ξεπέρασε τον Αλβέρτη που είχε 25 τίτλους και δήλωσε: «Είναι η πιο σημαντική και συγκινητική στιγμή στην καριέρα μου μέχρι τώρα, αλλά και στη ζωή μου. Απίστευτο νούμερο οι 26 τίτλοι, είναι τεράστιο».
Ζ.Ε.Ι.
 
Πλέι οφ
Ατυπη γενική συνέλευση ορίστηκε για τη Δευτέρα στην Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής στα γραφεία της ομοσπονδίας. Κυρίαρχο θέμα η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και κυρίως η πρόταση για διεξαγωγή πλέι οφ, πλέι άουτ από τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Β.Ζ
 
Παρέλαση ταλέντων…
 
Ούτε λίγο ούτε πολύ 450 παιδιά θα συμμετάσχουν στο τουρνουά «Όρμινος 2010» που θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί σε δύο περιόδους στις 30 Ιουνίου. Επίσης στις 23 με 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το «Κύπελλο Ήθους Μίμης Παπαϊωάννου» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο αλλά και στις εγκαταστάσεις του Μαγνησιακού, με τη συμμετοχή πολλών μικρών αθλητών. Καλοκαίρι με παρέλαση ταλέντων το φετινό…
Θ.Κ 
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
 
Υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσει προετοιμασία προπονητής που έχει γραφεί ότι συνεχίζει; 
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου