ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Σερβία επικράτησε 1 – 0 της Γερμανίας

η-σερβία-επικράτησε-1-0-της-γερμανίας-505546

Οποιος βιαστεί να χαρακτηρίσει «φτωχό» το 1-0 με το οποίο η Σερβία επικράτησε της Γερμανίας σε παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ, θα έχει κάνει τεράστιο λάθος. Εκτός του γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 38’, είχαμε μια αποβολή (Κλόζε), ένα χαμένο πέναλτι και τρία δοκάρια σε ένα πραγματικά σπουδαίο ματς. Μοιραίος για τα «πάντσερ» ο Ποντόλσκι που αστόχησε στην εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών».

Πολλά νεύρα και κάρτες στο ματς του "Πορτ Ελίζαμπεθ", δεν παράτησαν το παιχνίδι οι Γερμανοί, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα. Δίκαιη η επικράτηση των «πλάβι». Πλέον Σερβία, Γερμανία και Γκάνα έχουν από τρεις βαθμούς, με τους Αφρικανούς να αντιμετωπίζουν το Σάββατο την ουραγό, χωρίς πόντο, Αυστραλία στο άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής.

Δυναμικά ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, ενώ ήταν φανερή η διάθεση να παίξουν από τα πλάγια. Η κινητικότητα του Λαμ από τα δεξιά και του Ποντόλσκι από την άλλη πλευρά, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους Σέρβους με αποτέλεσμα και οι δύο πλάγιοι μπακ, Κολάροφ και Ιβάνοβιτς να δεχτούν γρήγορα κίτρινη κάρτα. Μια άλλα κάρτα όμως, αυτή που αντίκρισε νωρίτερα ο Κλόζε, αποδείχθηκε καθοριστική αφού ο Γερμανός επιθετικός στο 38’ «κιτρινίστηκε» για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Στην εξέλιξη της φάσης ήρθε και το γκολ για τη Σερβία στο 38’. Ο Κράσιτς έφυγε σαν σαΐτα από τα δεξιά, πέρασε σαν σταματημένο τον Μπανστούμπερ και έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Ζίγκιτς εκμεταλλεύτηκε το ύψος του, έσπασε την μπάλα και ο αφύλαχτος Γιοβάνοβιτς την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, τα «πάντσερ» βγήκαν μπροστά και θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου όμως, σουτ του Κεντίρα μετά από κόρνερ, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, δεύτερη προσπάθεια του Μίλερ, έδιωξε στη γραμμή ο Κολάροφ.

Ο Λούκας Ποντόλσκι «πέταξε» δύο καλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το «δράμα» που θα ακολουθούσε. Στο 60’ οι «πλάβι» έγιναν στο ίδιο έργο θεατές. Ακόμη ένα αψυχολόγητο χέρι μέσα στην περιοχή σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα. Με την Γκάνα ήταν ο Κουσμάνοβιτς, τώρα ο πολύπειρος Βίντιτς. Το ευτύχημα για τους Σέρβους ήταν ότι σε αντίθεση με τον Γκιάν Ασαμόα, ο Ποντόλσκι εκτέλεσε άσχημα, δίνοντας την ευκαιρία στον Στοϊκοβιτς να μπλοκάρει.

Οι «πλάβι» θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 66’, όμως σουτ του Γιοβάνοβιτς βρήκε το δοκάρι του Νόιερ, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο συνέβη και σε κεφαλιά του Ζίγκιτς.

Ο Γιόακιμ Λεβ τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας Κακάου και Γκόμες στον αγώνα, όμως δεν ευτύχισε να δει την ομάδα του να φτάνει στην ισοφάριση, κάτι που ίσως δικαιούταν με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Μπαντστούμπερ (77’ Γκόμες), Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (70’ Κακάου), Οζίλ (70’ Μαρίν), Ποντόλσκι, Κλόζε.

ΣΕΡΒΙΑ: Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Νίνκοβιτς (69’ Κάτσαρ), Στάνκοβιτς, Κράσιτς, Γιοβάνοβιτς (79’ Λάζοβιτς), Κουσμάνοβιτς (75’ Πέτροβιτς), Ζίγκιτς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου